I want to believe in a better future

Hoppas nästa år blir ett bättre år för mig. 


Känner mig nästan klar...

Bara nästan. Kan inte avgöra om jag är klar eller bara nästan klar. Med de två tentorna. Jag vill ju vara klar! Men känns som jag borde spåna på dem lite till... Kanske sparar dem till ikväll och ev. postar dem efter nyår istället. Vill liksom vara ledig, helt helt ledig snart. Men nu kom jag på att jag ju självklart har en bok att läsa till nästa föreläsning efter nyår.. Aldrig får man ledigt känns det som.
 
Idag kommer jag jobba rekordlänge i ishallen. kl.17-21.30. Yes, 4h 30min utan längre paus än 10 min ibland. Men jag kommer inte stå på isen hela tiden så det kommer nog gå bra. Det är ändå kul att jobba och slippa tänka på nåt annat än bara konståkning. Så det är bra, bra avslut på året kan jag säga.
 
Åh kan mest fantisera om tiden efter att jag lämnat tentorna..!! Bara sitta o kolla på film, inte behöva ta fram böcker (eller jo, den där jag måste läsa...), kanske få göra andra saker än det jag hittills gjort under "jullovet"..
 
Jag lägger nog tentorna åt sidan nu iaf, så får jag ta fram dem ikväll när jag kommit hem. Känner ingen inspiration eller vilja nu längre ändå, men det kanske inte är så konstigt för jag har suttit o pluggat hela förmiddagen redan.
 
Igår träffade jag mina kära vänner som jag inte sett på så länge! Det var skönt att ses och komma tillbaka till gamla tider lite. Och samma dag träffade jag ännu en kär vän! Vi hade snackat om att ses men inte blivit av och saknat henne osv, och nu från ingenstans träffades vi i centrum! Så jag kände stark friendboost efteråt kan jag säga.
 
Idag har jag träningsvärk i ben o rumpa för att jag var med o körde litegrann när jag höll fysen igår. Märker hur lite jag använder mina muskler nu när jag bara sitter ner hela tiden. Aja, det är ibland skönt med träningsvärk så vet man att man lever haha.


Tillbakablick år 2013

Jag har kommit på att det nog är bra att skriva ner en tillbakablick på året som varit, bara för att få lite bättre koll på vad man gjort under året. Tänker jag snabbt tillbaka kan jag bara se massa plugg och inte så mycket mer, men jag ska nog se vad som hänt under året.
 
- Förra nyåret var vi i stan för att se fyverkerier, det var fint.
- Mellan terminerna hade vi en veckas ledighet, som jag inte gjorde något speciellt på. (Verkar inte som att vi får någon ledighet mellan terminerna den här gången..)
- Minns att vi pluggade som galningar inför salstentorna.
- Karina tog examen i sjuksköterska.
- Jesús fick sjunga med en kör och de hade konsert i februari.
- Vi fick äntligen flytta in till den nya större lägenheten i stan! Men det tog ett tag innan vi fick ihop allt, men till slut blev det av.
- Vi firade 2 år tillsammans efter flytten.
- Hjälpte Victoria att välja bröllopsklänning :)
- Vi åkte på födelsedagskryssning för Elsa, det var kul :)
- Åkte på tränarutbildning med Carro till Tibro.
- Råkade raka av en del av Jesús hår och fick värsta skuldkänslorna, och precis innan en fest...
- Majbrasa i stan
- Köpte min iPad och var jätteglad
- Victorias möhippa, lyckad! Fiskpedikyr och fötterna blev jättemjuka!
- Victoria och Johans bröllop!
- Victorias babyshower
- Maria tog lärarexamen
- Kristin och Simons bröllop!
- Åkte till Japan med mamma o Nicky, första gången Jesús o jag varit ifrån varandra i 3 veckor.
- Salsa på grönan några gånger.
- En varm och bra sommar.
- Victorias Leia föds.
- Födelsedag med vänner i Västerås.
- Terminen med 150% plugg, dvs plus en distanskurs på halvfart börjar.
- Vi åker o hälsar på Victoria o Johan och massa valpar o bebis.
- Börjar kurs på tjejjouren.
- Jättemycket plugg hela hela tiden!
- Nicky fyller 18 år.
- Jag vinner Mecenat tävling, en Fatboy, helt oväntat.
- Kämpar som fan att försöka bli klar med de sista tentorna för året...
 
Har hänt en del, men minns mest att jag bara suttit o pluggat. Men ja det har väl varit okej det med, men har inte känt mig så mänsklig och verkligen inte som att jag haft tid att njuta av andra saker...
Hoppas på att nästa år blir lite vänligare mot mig.
 
 


God Jul!

Känns verkligen inte som jul för mig, tills igår satt jag som en dåre med en av tentorna. Tyvärr hann jag inte klart med den som jag hade velat... Och det är nog dags för mig att sätta igång med nästa tenta om jag vill bli klar innan nyår... Vet ärligt inte hur jag ska hinna klart med dem.. Men jag vill hinna skicka iväg dem innan nyår.
 
Aja, idag är det jul o jag ska försöka att inte tänka på plugg.
Hoppas alla har en fin jul!
 
Vi har den minsta granen i vår historia. Tydligen fanns det inga fina stora granar, så det fick bli en liten. Jag har packat massa paketer igår kväll och de får knappt plats under den lilla granen...! Men aja, de klapparna kommer ju inte finnas kvar där imorgon.


Snart på väg hem igen

Är äntligen klar med min inlämningsuppgift om stress, 10 sidor långt blev det..! Trodde faktiskt inte att jag skulle kunna skriva så långt... Ok, kan bortse från en sida då jag tog med två stresskurvor (bilder) som tillsammans tar upp en sida. Jag blev klar i tid också, tack o lov. Tänkte ta igen de två tentorna vi har att göra nu, men det blev inte av idag. Kände att jag behövde tid till att packa o hinna ta det lugnt.
Nu när jag läst så mycket om stress behöver jag väl veta att vila o återhämtning är lika viktigt som prestationen. Därför gäller det att jag tillåter mig att vila emellanåt. Inte den här speed-vilan som räcker i 5 min, utan riktig vila. Skulle behövt gå till gymmet några gånger, men det blev inte av pga stressen jag känt den senaste tiden. Hade säkert fått dåligt samvete om jag la tiden där, men har ju lika ont i kroppen just för att jag inte gått dit.
Aja, jag får fixa det mer nästa år.
 
Har packat och märker att jag inte tar med mig så mycket som jag kanske behöver, men hälften av kläderna är tjocktröjor som tar så mycket plats i den lilla resväskan.... Men det är nog okej, det jag mest kommer att göra är ändå plugga o jobba, så jag behöver väl inte se fin ut varje dag heller.
 
Det är sjukt hur mörkt det blir nu, helt nattmörkt trots att klockan bara passerat kl.15...! Men det vänder den 21 december. Längtar redan haha!
 
Bild på skolan i mörkret, klockan var kl.16 här.


Pluggish

Japp, hela den här söndagen går åt att plugga, men kan säga att jag inte pluggar hela tiden... Vilade nyss i sängen en stund för att jag blev trött, och så kom jag igång senare än tänkt, men har bestämt mig för att ta det i lugnt tempo.
 
Nicky slutade för första gången på en andra plats i SM, han har stått på högsta pallplats från första början när han började tävla SM, och fram till igår då hans poäng inte räckte till första plats. Men tydligen hade flera reagerat på att han hade fått för lite poäng i friåkningen. För jag reagerade också när jag satt och kollade, men tänkte att det kanske bara är jag. När jag pratade med mamma hade flera sagt att han hade fått för lite poäng. Han åkte ett bra friprogram igår och jag tycker att han ska vara nöjd med sin insats :) Men ibland kan man inte stå på första plats. Han klarade många tripplar och gjorde fina piruetter för att vara honom :)
 
 


SM-veckan och plugg

och feta huvudvärken på det hela... Yes, idag blev det en dag med huvudvärk igen. Dock inte lika jobbig som den jag hade i onsdags. Det var ett helvete. Men den här huvudvärken gjorde tillräckligt med skada på dagen ändå....
 
Idag hade vi föreläsning, tyvärr kändes den ganska meningslös och utdragen.... kunde likaväl suttit hemma och gjort lite mer vettigt. Tre tjejer drog efter en timme, vilket jag kände att jag kunde förstå, men satt tålmodigt kvar i förhoppning att jag skulle få lära mig något nytt. Dock var det mesta självklart och jag hade säkert kunnat gjort mer vett. Tur att jag inte valt pedagogik, tack o lov! Tänker det oftare nu än vad jag tvekade innan själva valet! Det finns hittills en bra pedagogiklärare, resten är antingen för svåra eller för flummiga, eller totalt värdelösa på att föreläsa...
 
Efter skolan blev det hem o försöka hinna träffa Jesús innan han skulle iväg o jobba. Sen blev det plugg, men det tog ett tag innan jag kom igång.
Så började klockan närma sig SM, så jag satte på webb-TV eller snarare YouTube och inväntade juniorer herrar. Trodde först Nicky skulle åka i första startgruppen, lät så på mamma, men det var inte så. Ett par killar hade jag aldrig sett, men de andra har jag sett sedan de var små, och blev lite förvånad över hur duktiga en del hade blivit sen sist! :) Positivt! Ramtin gjorde bra ifrån sig trots några enligt mig onödiga missar. Men hans åkning har blivit så mycket bättre! Hoppas att han åker upp sig imorgon i fria.
Nicky åkte också bra, han tog säkra kort istället för att satsa på svårare hopp, vilket han gjorde rätt i eftersom han tydligen haft problem med knäna igen den senaste tiden. Ligger 2:a efter korta nu, och jag tror att han klarar fria lätt. Hans svaga sida är korta, och starka är fria, så om han fortsätter på sitt spår så ligger han bra till.
Ska bli spännande imorgon!
 
Och sen började min huvudvärk, jag var iofs trött redan i förmiddags och jag tror det var en del av orsaken. Jesús kom hem en stund under sin paus för att äta o vila. Jag skyndade mig ut för att träffa Josefine, vi skulle se Luciatåget som ett gymnasium skulle framföra i stan!
Så vi gick dit, fullt med folk!! Men vi fick ganska bra ståplatser så vi stod där o njöt av musiken. Sen tog vi en matbutiksrunda, blev en promenad vilket var kul :) men hade huvudvärk o var trött. Sällskap är alltid bra då.
 
Väl hemma hade jag så ont, behövde vila innan jag satte igång med mat. Och tack vare vilan så blev jag mycket bättre! Trodde min kväll var förstörd redan, men jag hade nog tur idag.
Nu väntar jag på att Jesús ska komma hem, han borde vara här snart.
 
 
Tänder ljus för morfar <3
Saknar honom.
 
 


Börjar gå mot ett slut

När jag tänker tillbaka så märker jag att jag har behövt ta en vilostund i soffan eller sängen varje dag den senaste tiden... Börjar jag tappa energi efter en intensiv månad som tyvärr råkade fortsätta in på december? Eller har jag inte skött mig bra o sover för dåligt? Eller är det vintermörkret som stör min kroppsrytm??
 
Vad det än är så har jag tyvärr behövt lägga ca 1h till extrasömn mitt under eftermiddagen. Samma gjorde jag idag, hade svårt att komma upp, Jesús gick o jobbade på fritidsgården o jag hade tänkt att gå upp o börja plugga då, men behövde typ ligga kvar en halvtimme till för det räckte tydligen inte med en halvtimme för min kropp...
Men jag tillåter mig själv de här vilostunderna för jag började veckan med en hysterisk dag o bröt ihop lite av att jag blev hyperstressad av alla uppgifter jag märkte att jag behövde hinna med innan jag kommer åka tillbaka till Sthlm....
 
Men Jesús stöttade mig o hjälpte mig att slappna av o ta det lugnt, sen dess har jag haft en lugnare vecka, där jag försöker strukturera upp hur jag ska lösa med alla uppgifter. Har behövt bortprioritera en del saker, som bl.a. träningen som jag saknar lite nu, men jag behöver nog vänta med det till efter nyår, iaf gymmet.
 
Idag har jag träffat Victoria o Leia o hennes kusin :) Så söta barn! Jag bara satt o underhölls av de små liven! Det var också skönt att komma iväg lite och göra annat :)
 
Nu är Nicky o mamma i Växjö för SM-veckan i konståkning. Nickys klass är rekordstor, hela 10 junior-herrar ska tävla mot varandra den här gången! Ska bli spännande att se hur det kommer att bli imorgon! En del har jag aldrig sett tidigare o en del har jag inte sett på länge, så det ska bli kul att se hur alla utvecklats o framför allt hur det går för Nicky. Här är länken till webb-TVn!
https://www.youtube.com/watch?v=dXBQUlIY5B0
 
Dags att börja plugga!
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!