Jobb + plugg = jullov

Även om det låter tråkigt har det hjälpt mig. Kan säga att plugg-delen har varit tråkig. Efter att ha haft flera roliga och lärorika kurser är det synd att den sista som sträcker sig över jul och nyår inte varit så strukturerad. Drömde till o med att läraren bad om ursäkt att ha skrivit hela studiehandledningen fel! Haha, då säger det en del om att jag är missnöjd med kursen och verkligen inte har lust att gå igenom den. Men den är bra att ha i listan...tyvärr.
 
Jobb har varit kul, konståkning varje dag nu. Det är bra att jag varit sysselsatt, har inte hunnit känna efter tillräckligt för att sakna Jesús. Men igår kväll började jag känna att ja, jag saknar nog honom mer än vad jag vet själv. Får försöka att klara mig i 2 veckor till, som högst.
 
Även om det snöat en hel del i natt så har den snön kommit lagom i tid denna vinter. När det är jullov ska det vara snö ;) Men när man är igång igen med skola o jobb är det ganska tacksamt om det inte finns för mycket snö som skapar kaos.
 
Sista dagen på isen idag för detta år.
 
 


En vit jul!

Ja, det blev faktiskt en vit jul i år! Och bra timing också. Morgonen började med en solig dag med massor av frost överallt. Kallt var det. Senare mot eftermiddag/kväll började det att snöa och snön har legat kvar idag med. Mysigt! Det känns verkligen som jul när det snöat såhär.
 
Vi var bara familjen den här julen då Jesús redan åkt till Peru. Vi har 6h mellan oss, så det är lite annorlunda att hålla koll bakåt istället för framåt (Japan är 7-8h framåt). Jag hade skickat med en liten julklapp så han kunde ha något från mig där som inte tar så stor plats. Jag fick min på posten och han hade skrivit ett julkort innan vi sa hejdå. Vi fick sitta via Skype och öppna varandras julklappar. Det var annorlunda men mysigt i sig! Eftersom de firar i midnatt så hade han ganska många timmar kvar att hålla sig vaken på. Vi hördes igen när det var midnatt här.
 
 
Idag tog vi en sväng till Bulgariska kyrkan, och sen vidare till villa Godthem på Djurgården. Väldigt fint och mysigt, med fin utsikt. Vi åt en fin lunch där, jättegott! Smakade lite från varje rätt då vi hade valt tre olika rätter. Alla var goda. Jag och Nicky åt plankstek, så gott!
 
 
Från imorgon jobbar jag i ishallen 5 dagar i sträck. Ska under tiden plugga vidare med kursen, hur omotiverad jag än är...
Hoppas att alla haft en fin jul!
 
 


"Jullov" :P

Nu har jag åkt till Sthlm, det var fullt på tåget trots att det var efter lunch bara. Alla ska väl nånstans nu innan helgen kommer igång. Hade ganska tung packning så det var lite jobbigt att gå från stationen till huset.
Mitt s.k. lov kommer att bestå av ishallen nästan varje dag och plugg.
 
Jesús har kommit fram till Peru, har inte pratat mer än så, får se om vi kan få någon kontakt idag.
 
Idag har det varit soligt ute vilket har varit härligt. Men nu är det redan mörkt. Det är lätt att tappa tidsuppfattningen när det är såhär mörkt så lång tid.


Engagement ... <3

Nu har jag släppt nyhetsbomben på både Instagram och på fb. Så dags att släppa den här också :)
Har sagt att jag haft en "sak" jag velat berätta men inte gjort, detta är det. Jesús och jag är nu förlovade och igår fick jag äntligen sätta på mig förlovningsringen som vi designat tillsammans!
Det har inte varit någon hemlighet, men jag har knappt träffat folk som jag kunnat berätta för, så därför har jag inte heller lagt ut något på internet. Och så ville jag få ett ok från Jesús att kunna lägga upp. Vi förlovade oss den 4 oktober, men jag har hunnit berätta om det till några få vänner jag träffat face to face. Resten fick tyvärr veta först igår då jag inte träffat dem på ett tag. Men så blir det ibland. Det var just därför jag ville lägga upp på insta och fb så att de jag inte hunnit träffa än får veta också.
 
Det känns verkligen annorlunda att ha en ring på ringfingret. Känns väldigt ovant än så länge även om känslor kring förlovningen har sjunkit in sakta och säkert :) Den är verkligen underbar och jag är så förälskad i den haha! <3 Vilket är positivt, jag ska ju ha den hela livet, bäst att jag älskar den redan nu ;) hehe
 
 
 
Ikväll åkte dock Jesús, hans bror o deras farmor till Peru. Eller snarare, på väg till Peru. De är nog i Tyskland vid denna tidpunkt och ska ta första morgonflyget imorgon. När man åker så långt så krävs det några flyg innan man kommer fram till slutdestinationen. Hoppas att resan går bra. Kommer vara jobbigt att inte kunna höra av mig när som helst i nära 4 veckor framöver... :( Och så blir det första jul och nyår vi inte är på samma plats... Men det får bli så också. Jesús har inte varit i Peru på över 10 år, så det är dags för honom att åka dit och hälsa på massor av släktingar. Det börjar bli varmt och somrigt där borta, tydligen ska det vara runt 20 grader! Åh, så avundsjuk! Här har vi börjat få minusgrader och idag snöade det. Det som är det jobbigaste är ju tyvärr mörkret. Även om jag bott här hela mitt liv så kan jag aldrig vänja mig vid denna ständiga mörker....
 
Nu är sista kursen för terminen igång, men har nog aldrig varit så omotiverad som denna kurs... Vår föreläsare är bland de mest ostrukturerade hittills och det tar emot så mycket att gå kursen.... Måste kämpa...!


Konståkning och sånt

Förra veckan var intensiv! Kombinerade tentaplugg och roliga aktiviteter i samma vecka. Slutade med att jag nu är trött av utmattning. Ja, jag somnar nästan på föreläsningarna och blir trött när klockan är 9 på kvällen. Men det är värt det.
 
Första salstentan på över ett år var det. Fick råplugga så gott jag kunde. Kände att jag kunde allt men inte utantill, jobbigt... På onsdag åkte jag till Sthlm, det var ONE OK ROCK konsert i Debaser, första gången de är i Sverige!! Klart att jag skulle dit! Och ja, det var helt otroligt bra! Det enda negativa var att jag är så kort och hade svårt att se dem. Synfältet blandades av flera huvuden, armar och händer, med deras framträdande... Jag såg nog aldrig trummisen, honom fick jag se i slutet när han dök fram... Men spelar ingen roll, är glad att jag kunde gå ändå! Är så glad att de kom till Sverige över huvudtaget. Det sjuka var att det fanns så mycket publik! Trodde inte det men det var väldigt många som var där just för dem!
 
 
Torsdag åkte jag tillbaka till Västerås, dags att råplugga igen. Hade exakt en dag på mig. Det gick ändå ganska bra tycker jag.
På fredag morgon satte vi oss i den stora tentasalen. Kände mig inte så nervös men ville bara få det klart. Tentan i sig var inte så svår tack o lov, men nästan all tid tog till att skriva den. Jag hade knappt tid att få i mig min macka och dricka vatten. Men behövde energi så åt och skrev samtidigt. Väl ute från tentasalen helt kall och frusen (ja, det var väldigt kallt i salen...darrade sista halvtimmen), så ringde jag mamma och stämde träff. Vi åt lunch på Right Food Daily, mitt favoritställe numera, godaste lunchen ever.
Sen åkte vi till ishallen för SM i konståkning.
 
Nicky levererade SM-veckans bästa kortprogram! Är så stolt över honom nu! Han har verkligen utvecklats och det syns så väl nu och jag är bara så glad!!
Vi var kvar för att kolla på de andra klasserna också.
 
 
På lördag var det dags för friåkningen. Jag promenerade till hotellet och åt hotellfrukost med mamma. Det var gott! Vi åt i lugn o ro, och så pass mycket att vi skulle klara oss utan lunch ett tag.
Tyvärr åkte Nicky inte så bra denna dag, förvånansvärt. Men det är inte alltid lätt att hålla ihop energin när man åkt ett så bra åk dagen innan. Han visade upp trippel Axel på fria också, vilket jag tycker var starkt gjort. Så även om det var tråkigt att han kom 2:a så är jag ändå stolt över det han gjort denna gång.
 
Lördag kväll blev det lussebak och tryffel och rocky roads med tjejerna. Vi var hos mig och det var hur kul som helst! Även om allt blev lite misslyckat så blev det ändå gott och huvudsaken är att vi hade kul!
 
 
Söndag, totalt slut. Jag hade så svårt att komma ur sängen, men gick upp ändå för att äta hotellfrukost med mamma. Den här dagen var det bara seniorernas fria och medaljceremonin. Det var kul att se. Sen deckade jag när jag kom hem.
 
Igår måndag började nästa och sista kursen för terminen. Idag hade vi också föreläsning men det är helt rörigt. Jag förstår inte syftet och ser ingen röd tråd... Hoppas innerligt att det blir bättre...
Igår gick vi också på bio, såg Mockinjay. Spännande men lite utdraget. Kul iaf att gå på bio! Vi hade också studentrabatt!
 
 


Glögg är gott!

För en vecka sen öppnade jag den första flaskan glögg. Och sen dess har jag druckit glögg varje dag. Utom igår, då hade den tagit slut. Köpte en ny flaska, dags att öppna den idag! Jag visste inte att jag gillar glögg så mycket, men när man börjar dricka det så går det inte att stoppa! haha xD
 
Idag har det varit soligt så vi gick ut en sväng. Gick till den lilla isbanan som finns mitt i stan, de fixar alltid den isbanan varje vinter. Vid den finns också ett stort adventsljus där de tänder ett ljus per advent. Så det första ljuset var tänt. Imorgon tänder de det andra ljuset också.
 
 
Förra lördagen och denna lördag har jag gjort pluggfri, vilket har hjälpt mycket har jag märkt. Jag tillåter mig att släppa taget om allt vad gäller plugg och sen tar jag tag i det dagen efter. Det är skönt, min hjärna förföljs inte av pluggtankarna som alltid finns i vanliga fall. Nu är det en vecka kvar till tentan. Jag har hunnit gå igenom det mesta, det är lite kvar bara men jag hoppas jag hinner igenom dem imorgon.
 
På onsdag ska jag gå på den efterlängtade ONE OK ROCK konserten som kommer att hållas i Debaser Medis. Köpte biljetterna i augusti, och nu är tiden redan här! Jag är redan lite nervös. Vet inte varför, är bara nervös för jag vet att de är sååå grymma! Nu har jag inte sett dem på 5 år eller nåt, så på dessa år har de säkerligen blivit väldigt mycket bättre. Ska bli spännande!!
 
Nästa vecka är det full rulle, men det kommer nog gå bra och jag ser ändå fram emot det. Ska bli skönt att också kunna göra tentan och lämna det. För att sen gå o heja på Nicky på SM. De håller SM här i Västerås, så det passar ju jättebra!
 
Något tråkigt jag behöver skriva är att ventilationssystemet har varit avstängt sen igår kväll. Jag får heller inte tag på någon för nu har tydligen hyresvärden bytts ut till någon annan, som jag inte vet vem, enligt en jourtelefon som jag ringde till först. Jag försökte söka mig fram till information men fick inte fram något. Och det går heller inte att ringa till nån just för att det är helg. Jag måste alltså vänta till på måndag och samtidigt hoppas att ventilationen sätter igång på något sätt. Det är dock konstigt att det stängts av? Så nu får vi öppna fönstren då och då för att byta ut lite luft. Var finns information? Varför utsätts studenter för sånt här skit hela tiden? Och nu när de byter hyresvärd kommer de med säkerhet också att höja hyran - för 3:e gången detta år...!! Jag är glad att jag bara ska vara kvar här i några månader till...!!


Nu är det nog vinter

Första advent har varit, det är kallt varje dag, "dagen" är otroligt kort, jag har börjat använda vinterjackan, dags att ta fram tjockis-leggings, vill dricka glögg varje dag.
Ja, det är vinter nu.
 
Det här med att dagen känns så himla kort, det kommer jag nog inte vänja mig vid oavsett hur länge jag än bor i Sverige. Ja, hela mitt liv har jag upplevt det här, ändå blir jag inte van. Varje år går jag o klagar på att det är så mörkt hela tiden. Jag lider!
 
Förra veckan köpte jag glögg, åt första lussebullen (jättegod!), köpte en julblomma och började med vinterjackan. Ända sen jag köpte glöggen så har jag druckit glögg varje dag haha. Jag visste faktiskt inte att jag gillade glögg så mycket! Men när jag funderar så minns jag att mamma och mina bröder alltid köpt flaska på flaska och drack då och då under vintern. Jag drack inte alltid, men doften fanns alltid i huset. Och nu fick jag världens sug efter glögg, så självklart köpte jag en flaska och ett paket russin. Sååå gott!!
 
Det är tentaperiod nu, första salstentan på över ett år. Jag håller på att plugga så gott jag kan. Även om jag är nervös inför tentan så tycker jag ämnet Ledarskap är så intressant så det är inte så tungt. Men är lite stressad förstås, måste hinna gå igenom allt innan veckan är slut! Så jag hinner sitta och plugga in resten bit för bit.
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!