Ögat... D;

Sen igår har mitt vänsta öga åkt på en ögonlocksinflammation (yes, jag googlade...). Innebär att endast ögonlocket är inflammerat. Tack o lov egentligen, för annars hade jag inte kunnat ha linsen i ögat (visserligen ska man skippa linsen helt egentligen), annars är jag bokstavligen nästintill blind och då kan jag inte fungera som en vanlig människa tyvärr. Ja, jag har tänkt på att göra någon laseroperation, men jag har väntat dels för att jag känner att jag borde gå upp i ålder innan dess, och för att jag inte kollat upp något kring det. Men ja, jag har tänkt på det här i säkert 10 år nu.
 
Ögonlocksinflammation. Jag ser ut som att någon slagit mitt öga fast typ bara lite. Tack o lov har jag inte haft skola (har imorgon) så jag har inte behövt sminka mig eller gått ut mer än till matbutiker. Det gör ont, konstant, speciellt när jag blinkar...vilket är typ hela tiden...
Och jag som ska till skolan imorgon, Globen imorgon med Therese, och så ska en vän från Japan komma just på lördag! Och jag ser ut som någon som slagit mig. Här blir det inte många bilder på mig den kommande helgen... :(
Föll sig väldigt olägligt tycker jag.. Får se om jag kan fixa något med smink... men det bästa är att vara utan smink och linser för att det inte ska bli långdraget... usch...
 
Till lite bättre tankar. Igår började EM i konståkning i Globen. Satt förstås framför TV4 play istället. Men det var kul ändå och jag skulle ändå inte orka åka fram och tillbaka överallt. Kanske hade gjort det om det varit VM...
Igår gjorde Majorov ett ganska bra åk trots skada. Håller tummarna för honom imorgon, då ska vi se honom i Globen!
Idag åker systrarna Helgesson, hoppas att det går bra!
 
 
 
Under den här tiden sitter jag förstås o pluggar, vi läser en bok i veckan och dessutom skriver 2 sidor kring argument för och emot författaren. Så det är mycket tankeverksamhet den här kursen. Men vad gör man inte för en av de bästa lärarna vi haft?? :P
 
Blommor från min käresta <3


Sista terminen är på ingång

På tisdag börjar min sista termin på skolan, på det här programmet. Och den terminen kommer att vara i Eskilstuna. Vi har skolbuss mellan Västerås och Eskilstuna som vi åker gratis, men det är lite trögt att vi behöver ta oss dit för att ha lektioner. Jag får göra det bästa av saken. Försöker iaf att uppmuntra mig om att runt hälften av terminen kommer vara C-uppsats ändå. Så vi lär väl inte vara i Eskilstuna hela terminen.
 
Har dock redan smygstartat terminen lite med att börja läsa i den första boken vi ska använda. Lite trubbad av jullovet fortfarande, så jag känner inte att jag hänger med riktigt, men jag lär väl komma in i det snart, hoppas haha.
 
Blir ganska osäker och orolig för den här terminen faktiskt, som jag skrivit tidigare, mycket måste beslutas och mycket måste göras. Just nu är inget säkert eller klart för hur det blir efter examen, vilket är en aning jobbigt. Det var jobbigare efter sommaren, sen lugnade jag ner mig. Nu börjar det sakta komma tillbaka igen, oron och ovissheten som jag inte gillar så värst mycket.
 
Hittills har jag iaf lyckats få VG i alla kurser den senaste terminen vilket är roligt. Nu har vi bara en tenta kvar som vi precis lämnat in, så får vi se vad det ger.
Som att fira det köpte Josefine o jag en varsin skinnjacka! Jag blev kär i det röda med en gång.
 
 


Plast-is och glamour

Från i torsdags fram till imorgon söndag åker Nicky på en pytteliten yta plast-is inne i NK Stockholm. Han och en tjej som heter Alice åker och gör reklam för januaris EM i konståkning i Globen. Nicky får åka med kläder från Tiger of Sweden och varje heltimme idag och imorgon kan man se dem åka runt på plasten.
Det är så fint inne i NK så det är ett smart val att välja NK som plats.
 
 
 
Jesús har kommit hem från Peru nu och det är skönt att äntligen kunna träffa varandra, hålla om varandra och inte ha en skärm mellan sig. När vi möttes kändes det inte som att vi varit ifrån varandra i 3 veckor, men ibland känner jag att det var längesen vi kunde mysa o prata om olika saker en längre tid än den korta tid vi haft på Skype då o då.
 
Idag tänkte vi gå o äta ute nånstans och gå på bio, vad vi ska se är ännu inte bestämt men vi lär hitta något snart.


Förmiddagsresa i snön

Trots ny snö gick jag upp kl.5.45, fixade frukost som jag tog med mig och gick till stationen för att åka mot Västerås. Vi skulle ha handledning kring vår grupptenta, eftersom det är bra att vara med och så hade vi några frågor vi ville få hjälp med så tog jag mig upp o tänkte att jag åker dit o sen tillbaka. Tog med mig lite saker och kläder som jag inte behöver just nu och lämnade i lägenheten innan jag tog min väska och mötte upp Josefine för att gå till skolan.
Vi var nästan försenade, men kom precis i tid! Fast... hela klassen stod fortfarande utanför klassrummet så vi pustade ut och var lite glada att vi inte behövde klampa in precis när läraren börjat. Men efter en stund började vi se ut som frågetecken. Flera minuter gick, till slut hann en kvart gå och vi började verkligen undra. Jag och en klasskompis gick ner till studenttorget för att kolla läget. De hade inte fått någon rapport eller anmälning från läraren, och vi hade inte fått något på varken skolmailen eller Blackboard.
 
Efter 20 min började några gå, vi stannade en stund men Bennifer och jag satte oss vid ett bord för att gå igenom sista biten på tentan och hur vi skulle skriva ihop det. Trots det kom ingen lärare vilket resulterade till att nästan alla gick sin väg, antingen hem eller för att plugga. Jag hade ju redan köpt biljett hem, men tåget skulle gå 13.40...
 
Till slut tog jag mig hem till lägenheten för att lämna väskan och ta med den väskan jag kom med. Betalade en ny biljett och satte mig på tåget hem till Sthlm istället. Till slut kom jag hem, hungrig och inte riktigt koll på vad jag gjort idag. Försökte uppmuntra med att jag iaf hunnit träffa lite vänner en kort tid och lämna lite kläder osv. Och Jesús reser också hela dagen idag, så jag är inte ensam.
 
I måndags var det fullt hus hos oss när pappa fyllde år. Eftersom jag inte har några släktingar här i Sverige så känns det verkligen som att alla pappas vänner som varit med oss redan åren innan mig så känns det som att de är mina släktingar. De har känt oss livet igenom och lär nog finnas i våra liv ett bra tag till. Många grattade mig för förlovningen och gav lyckönskningar. Det var kul att se hur glada de var för mig, kanske just för att de vet mig sen bebistiden.
 


No chocolate, no life <3

Erkänner att denna jul och nyår har jag befunnit mig bland choklad. Massor, olika former och smaker. Har unnat mig på riktigt. Kan inte få nog av choklad. Och nu för tiden har jag börjat uppskatta praliner mer än tidigare. Kanske är det åldern? Praliner med olika smaker och former, så gott!
Vet att jag säkert lagt på mig något lager på kroppen, men egentligen, vem bryr sig? Det jag bryr mig om är att jag kanske inte varit så hälsosam...he he..
 
Men vad är livet utan choklad??
 
 


Happy New Year 2015!!

Året tog slut och ett nytt börjar.
Tänkte inte så speciellt på det den här gången, kändes ganska vanligt denna gång och det var så lite fyrverkerier i stan att det var lite tråkigt.
 
Men detta år, 2015, så finns det många beslut och händelser som kommer att ske. Skriva c-uppsats, ta examen, leta jobb, hitta boende, flytta, börja planera bröllop säkert? Och massor av annat som jag inte riktigt tänkt på just nu. Kan säga att jag känner mig ganska trött och seg idag, efter att ha haft det roligt med vänner och god mat, bubbel och glitter.
 
Skickade lite nyårs-spirit till Peru och Jesús via mobilen. Vet inte hur det gått för dem där borta då jag deckade när jag kom hem, får se när jag får tag i honom idag eller kanske imorgon.
 
Här är gårdagens gäng vid Strandvägen:
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!