En aning förnekelse haha

Nu är det exakt ett dygn kvar tills jag måste skicka in B-uppsatsens första utkast. Eller med andra ord, så klar som den kan bli-utkast.
 
Jag har tagit fram alla delar nu, vet att det finns oklara bitar på varje del egentligen. Men typ förnekar det just nu?! För att jag orkar inte mer... Och jag kommer inte på bra akademiska ord att använda, jag känner mig som en kramad svamp som inte har nåt kvar haha...
 
Igår kom jag till Västerås, slutade med att jag var i Sthlm i en hel vecka...! Men den här gången var det bra, kändes som att jag fick en bra omväxling av uppsats, socialitet och natur. Så jag är inget vrak ännu, tack o lov. Kanske därför jag stannade lite extra igår, så jag bara skulle ha en kväll här. Men nu måste jag verkligen få ihop allt så jag slipper göra något större arbete imorgon!
 
Solen skiner, men jag sitter inne. Vill värma mig i solen! Men det får bli sen..
 
Jag såg en grym video på en dansgrupp som uppträtt i en dance competition, säkert i USA, de har alltid sånt och jag saknar att ha sånt här i Sverige, men det är väl för få invånare här att det ska kunna bli nåt.. När jag såg klart på klippet så slutade det med att jag satt o kollade klipp efter klipp på flera dansgrupper. Hade jag inte valt konståkning hade jag med all säkerhet valt dans kan jag säga! Skulle vara så kul att kunna dansa så grymt! Här är videon, kolla, de är grymma!
The Company at Vibe XIX 2014
 
Mitt sällskap större delen av uppsatsen:
 
 


Tröttheten

Det är konstigt, men jag tror det beror på den plötsliga värmen, att jag har svårt att sova bra om nätterna vilket leder till trötthet under dagen. Vi har trots allt haft nära 30 grader idag, vilket är ännu varmare än igår. Jag klagar inte, men min hjärna känns som en svamp...
 
Det i sin tur gör det segt för uppsatsskrivandet. Men jag kämpar på. Tar det lite i taget idag för jag är trött. Inte konstigt att jag vill äta massa sötsaker kanske... Men det lägger sig snabbt på kroppen har jag märkt.. :P Har svårt att stå emot sötsaker eller snacks just nu. Men får nog skärpa mig lite, vet att det inte är bra att äta sånt.
 
Min dator blir snabbt varm nu när det är så varmt inomhus. Ibland stänger jag ner den bara för att den ska få bli svalare, så den inte går sönder :S
 
Har fått lite mer kontakt med Jesús via skype och mobilen. Verkar som att det är kallt och regnigt i Paris. De fick gå hem i regn igår kväll efter ett biobesök. Tvärtemot det vi har här. Och massor av blommor blommar just nu :)
 
 
 


Sakta men säkert!

Idag har jag haft en svag huvudvärk hela dagen. Tyvärr är det så i samband med lingonveckan, som jag nämnt tidigare. Men kämpar ändå. Dricker mycket vatten för att slippa vätskebristen nu när det är så varmt ute. Hemma hos oss är det som lägst 26 grader...!! Inte konstigt att huvudvärken inte lägger sig så snabbt heller när det ska vara så varmt hela tiden. Från att ha högst 22 grader i lägenheten till det här, en chock för kroppen kan jag säga. Till och med Mio vill inte vara ute för länge, hon går in och är inomhus nästan hela tiden även om vi har bakdörren öppen mot baksidan. Well, helt förståeligt, med den pälsen liksom...
 
Men jag gläds av sommarkänslan vi har ute, soligt hela tiden, knappt några moln och grönska så långt ögat når! Grön färg är nämligen mycket vänligt för våra ögon, därför ska man kolla på grön natur när ögonen blir trötta. Den lyxen har jag ju inte i Västerås, därför känns det bra att vara här hemma i Sthlm för att få både natur och lite socialt liv samtidigt som jag skriver B-uppsatsen. Energi från olika håll kommer ju hjälpa uppsatsskrivandet tror jag verkligen. Och det har faktiskt visat sig nu att det måste ha hjälpt. Idag har det rullat på lite i taget och jag har kunnat skriva del efter del. Trots huvudvärk på vänster sida. Tog huvudvärkstablett efter lunch ändå.
 
Som sagt, det är viktigt med vattenintaget nu när värmen kommer såhär snabbt inpå. Drick så ofta ni kan!
 
Ikväll ska vi vara (nästan) hela familjen samlad till middagen. Yves är ju i Australien, lite svårt att komma förbi då. Lite komiskt när man skriver om syskonrelationer haha. Drömde faktiskt om uppsatsskrivande i natt. Jobbigt att drömma om det man sitter och håller på med dag ut och dag in... Inte konstigt att jag sov lite jobbigt.
 
En vecka kvar till inlämningen, det ser ljust ut idag, hoppas att det fortsätter se ljust ut för mig! Det är ju ändå ganska rogivande, synd bara att man blir stressad av tiden, hinner liksom inte tycka det är intressant nog.
 
Igår fick jag kontakt med Jesús att de har kommit fram till Paris. Så efter det var jag lugnare. Han åker i rätt tid, när jag har som mest och ändå inte hinner umgås så mycket. Så även om jag gärna vill resa till Paris så vill jag ändå inte göra det just nu, det skulle inte göra gott haha. Men en dag så ska jag också...!
 
 


Har ingen titel...

Nu är jag faktiskt i Sthlm, tror jag behövde lite omväxling i mitt uppsatsskrivande...
Nej, egentligen åkte jag hit för en intervju med YFU, för att volontärarbeta hos dem under sommaren. Så igår åkte jag hit, med en lite tung väska som gjorde vägen hem till en svettig väg! Puh!
Med all material jag behöver till uppsatsen. Jag tog med allt, men beroende på hur bra det går att sitta här hemma så stannar jag eller så åker jag tillbaka :P
 
Jesús, hans bror och hans farmor är nu på väg till Paris för att fira deras kusin och farmorns födelsedagar. Åh, det skulle ha varit så kul att hänga med, men jag kan tyvärr inte offra de här dagarna... Det skulle innebära ett slut för en oskriven uppsats haha.
Så därför vill jag inte heller sitta helt själv i Västerås, passade på att åka hit då i samband med intervjun.
 
Intervjun var idag och det gick bra :) Eller det var väl mer som ett samtal, få veta hur de jobbar, lite om mig osv. Ska faktiskt bli spännande att jobba lite för dem! Jag åkte med dem för 10 år sedan på pricken, och känner att nu är det dags för mig att ge tillbaka lite :) Passar på att jobba ideellt den här sommaren för att samla mer erfarenheter osv. Och få en lite lugn sommar, efter ett läsår med 150% plugg...
 
Det är verkligen sommarvärme nu, och jag ångrar lite att jag inte tog med mig några shorts... Men samtidigt så har jag inte några bra skor för dem, så lika bra tänkte jag. Jag måste hitta några lätta skor, det blir för varmt med Converse...
 
Ok, dags att fortsätta skriva på uppsatsen!
 
Mio nyser hahaha
 
Vasaparken i Västerås just nu:
 


Transkribering!!

Yes, nu har jag satt mig för att transkribera de tre intervjuer jag hunnit göra den här veckan. Intervjuerna i sig är egentligen inte så långa, men det tar sån tid att sitta och transkribera dem! Visst, det är ganska kul för jag har aldrig gjort det förut, men det tar tid tyvärr. Och jag får bara mer och mer ont i ryggen för att jag sitter ner hela tiden utan större förändring av position.
 
Ikväll ska vi bowla, gratis! Får hoppas att min rygg klarar det, för just nu har jag ont i ryggraden :(
Vi ska även gå ut o äta efteråt. Får se vad det blir.
Jesús får på så vis lite egen tid ikväll, vilket han hurrade för. Ja, ibland är det ju skönt att bara vara helt själv utan att behöva bry sig om andra. För honom är det den absolut sista utdelningen av reklamtidningar imorgon! Det är härligt.
 
Idag har jag också blivit klar med båda oppositionerna för distanskursen, därmed är jag väl helt klar med alla uppgifter från den kursen. Det är skönt. Skönt att jag hunnit klart med det innan det blir för mycket jobb för B-uppsatsen. Nu behöver jag inte tänka på så mycket annat än B-uppsatsen.
 
Solen skiner idag, och äntligen börjar temperaturen gå över 15 grader! Härligt härligt, det verkar som att det kommer att hålla sig. Kanske har vi värmen kvar från o med idag.
Vill egentligen bara gå ut o ta det lugnt i solen, men jag måste verkligen rappa på med transkriberingen så jag blir klar någon gång och kan gå vidare med vad som ska göras för uppsatsen.
 
Men efter ett tag behöver jag faktiskt pauser, hjärnan måste vila efter en stund av transkribering. Så nu ska jag ta en kort paus för att återuppta det senare igen :)


Kalla vår...

Så kallt nu... Alltid runt 10 grader, aldrig mer än 12, oftast under.... Brukar det vara såhär i maj? Inte vad jag minns iaf, i mitt minne brukar maj vara en varm månad. Vädret på appen säger att det kommer bli varmare från fredag, och nästa vecka verkar vi vara upp mot 20 grader varje dag. Hoppas det stämmer för jag fryser varje dag.
 
Var en runda hemma i Sthlm denna helg för att jobba en sista gång på isen för denna säsong. Lite tråkigt att det är sista, och jag var vikarie för en annan klubb, men det var faktiskt kul med lite omväxling, nya ansikten som jag fick möta.
 
Pappa var en sväng i sjukhuset, och jag försöker väl förtränga hur jobbigt det egentligen är genom att vara på ett lättsamt humör... jag vill inte ljuga för mig själv, men ändå lyckas jag göra det. Ibland far tankarna för sig själv på egna vis och skrämmer mig totalt också, kanske för att jag förtränger? Eller förtränger jag verkligen? Jag vet inte. Bara sitter o hoppas att allt ska ordna sig och att pappas hälsa ska bli stabilare snart. Är egentligen orolig men gömmer det för mig själv. Jobbigt att se, jobbigt att uppleva, jobbigt att känna negativa saker.
Försöker hålla skenet uppe, kanske för att själv inte drabbas av panik eller chock.
Han fick komma hem till slut, men frågan är om det var bra eller inte, jag vet inte. Han själv känner ibland inte så stor skillnad efter besöket, men jag bara hoppas.
 
Nu har jag som sagt fått lägga skridskorna på hyllan, eller bokstavligen på golvet egentligen.
Och tagit tag i sista uppsatsskrivningen, B-uppsatsen. Egentligen är det en s.k. övningsuppsats, ändå känns den så seriös och jag vågar knappt göra fel. Men jag försöker ändå att se lite lättare på det hela. Tänker jag till så har jag ju skrivit såna här långa uppsatser hela våren med distanskursen, även om ribban varit lite lägre. Nu får jag väl höja ribban en aning för slutresultatet, men samtidigt borde det vara lite kul att göra den här då vi får använda oss av våra kunskaper.
 
Det är egentligen bara att ta tag i det och bara göra det, utan några om o men, så idag var Josefine o jag i skolan och pluggade. Det gick bra och det var skönt att vara där tillsammans. Imorgon ska jag göra två intervjuer och sen är det att sätta igång hela processen!
 
På fredag ska vi tjejer gå o bowla! Gratis egentligen, för att första gången vi var där så krånglade banan hela tiden så vi fick mindre speltid och som kompensation fick vi ett presentkort för ett bowlingpass. Nice! Och äntligen hittade vi tid till att använda det! Så lite firande för att två tjejer gjort en tenta, och lite paus för oss övriga ;)
För Jesús blir det sista helgen han behöver dela ut tidningar och sen får han riktiga helger framöver. Han är glad för det. Och det är jag med måste jag erkänna.
 
 
 


KLAR!

Nu är sista uppgiften i distanskursen klar!! Så skönt!!
Vet inte hur bra den blev, men jag gjorde klart den, sen får vi se hur det går. Det som nu är kvar är själva opponeringen, den absolut sista uppgiften för distanskursen. Lite tråkigt ändå, men åh så skönt att slippa läsa 150% nästa termin! Ska nog inte göra om det igen... Kan säga att detta läsår varit stressigt med tanke på 150%. Men däremot är jag väldigt glad att jag valde kursen, för nu har vi fått veta att de inte tänker ha kvar kursen till nästa termin, får se om den ens dyker upp igen... Så jag är oerhört glad att jag valde att gå den, även om det ibland var kämpigt.
Det som var bra var att uppgifterna i distanskursen timade in bra så att jag slapp både tenta och uppgift samma vecka. Oftast var det att vi hade tenta här och efter den tentan hade jag kanske ca en vecka eller två på mig att göra klart en uppgift i distanskursen osv. Det föll sig bra, som ett pussel.
 
Imorgon kanske jag äntligen kan gå till gymmet o röra på mig lite! Det behövs känner jag i kroppen. Senaste natten kunde jag inte sova ordentligt för att jag hade så ont i HELA ryggraden... Kändes som att jag hade järnrör i hela ryggraden, så stel och vilken smärta..!! Usch... Därför var jag helt mosig i huvudet idag, men jag klarade mig ändå, otroligt nog..
Säger en del att jag behöver gå till gymmet...
 
Sen har jag inte så mycket paus mer, för det är dags för mig att sätta igång med B-uppsatsen. Eftersom vi knappt har 3 veckor på oss så gäller det att sätta igång på en gång känner jag. Så imorgon blir det nog planering kring uppsatsen och börja leta lite folk att intervjua.
Ska bli spännande, men även stressigt....
 
Jesús bjöd mig på sushi! Den här var faktiskt godkänd, de får plus för hur de kramat riset:
 
 


Att styra sina tankar

Jesús har stannat i Sthlm i ett par dagar för att uträtta några ärenden, bl.a. gå till tandläkaren. Förklarade att den tanden jag gått o lagat den senaste tiden inte går att tugga på utan att det känns. Fick då prata med dem o de sa att jag nog kanske behöver rotfylla den för att hålet troligtvis är för djup.... NOOOO!!!!
Jag visste att jag inte skulle komma undan utan att besöka tandläkaren en gång till, men vill verkligen inte det... Men jag kan ändå inte använda tanden när jag äter lite hårdare saker, vilket blir onödigt och för mycket tryck på andra sidan käken i så fall... Och där har jag flera lagade tänder...
 
Usch, blir kallsvettig bara av att tänka tanken... Försöker hela tiden intala mig själv att det inte är så farligt att gå dit, men ändå så är jag hur nervös som helst och framför allt väldigt orolig... Vill inte ligga där o behöva gå igenom allt ännu en gång, och som dessutom kan ta ännu längre tid om det nu blir rotfyllning. Usch usch usch...
 
Och här sitter jag med slutuppgiften för mental träning... haha komiskt. När det kommer till mig själv så blir jag väl en chicken kanske, jag kan ju använda mig av de här metoderna själv, men ibland funkar de inte ändå....! Det har inte varit hemskt de gånger jag varit hos tandläkaren den senaste tiden, det har bara varit så jäkla obehagligt allting. Tandläkaren han är schysst o allt, men liksom nervositeten och känslan att ligga där o veta att jag inte kommer härifrån förrän allt är klart är obehagligt.
Har iaf en bokad tid i början av juni nu, kan alltid avboka om jag inte kan gå eller inte vill. Får se hur jag gör. Måste ändå fixa det här förr eller senare egentligen.
 
Nu är jag iaf igång med slutuppgiften, gäller bara att få ihop allt till på torsdag. Känns som en lång bit till dess, men lite i taget börjar den ta form. Kanske hinner jag?
 

Dagens enkla lunch: laxpasta
 


May the 4th Be With You

May the 4th, yes, 4:e maj.
Star Wars dagen, officiellt. Inte så konstigt kanske. Men väldigt nice!
 
Däremot kände jag inte någon stark kraft idag... Har varit så oproduktiv så det inte är sant... Jag har ingen lust att ta tag i sista uppgiften för distanskursen, känner att jag inte riktigt är i balans för att göra en bra uppgift. Med andra ord, jag kan säkert göra uppgiften, men väldigt dåligt... Måste hoppas på bättre tider väldigt snart för att få ihop något till på torsdag :( känner stress.
 
Igår bjöd Jesús på bio, The Amazing Spiderman 2. Den var faktiskt bra! Gillar att de gjort Gwen till en stark tjej, eller snarare, att hon fått vara en människa i sig! Vi tjejer behöver ju vara "starka" för att ens få rösten hörd ibland. Men egentligen bör det inte heta "att vara stark", snarare borde det heta "att få vara en människa". Man säger ju sällan "en stark kille"?? Så varför säga "en stark tjej"?
Men för att normen ska fatta, så ja, Gwen var en "stark tjej" igenom filmen, vilket var bra. Hoppas att de fortsätter "stärka" de kvinnliga karaktärerna i filmerna. Det är dags för ett skifte.
 
Idag sover Jesús i Sthlm, han var o hejade på en familjevän under en StarCraft2-turnering.
Konstigt nog saknar jag honom redan. Ibland finns det människor i ens liv som betyder så pass mycket att så fort man är ifrån varandra kommer saknaden. Min pappa är nog också en sån människa i mitt liv. Han är i Bulgarien just nu, hoppas att han mår bra och inte stressar upp sig. Han kommer hem nästa vecka, och samma helg ska jag tillbaka till Sthlm för att jobba lite, blir perfekt för då hinner jag träffa honom :)
 
Sommaren ser ut att bli ganska luftig ut för mig. Funderar lite på vad jag ska hitta på, just nu har jag letat lite volontärarbete, det kan vara något för denna sommar.
 
Såklart dagens tröja:
 
 


En tenta klar, nästa på gång

Igår var sista dagen för vår hemtenta, den blev nog ganska bra ändå. Men vågar inte hoppas för mycket. Jag är bara så otroligt nöjd med att vi haft en underbar lärare med underbara föreläsningar och seminarium. Kommer att sakna att ha David på föreläsningarna.
När hemtentan lämnats in så börjar jag förbereda för den (näst)sista uppgiften i distanskursen. Den är (näst)sist för att vi har en opponering som absolut sista uppgift, men det är också sista uppsatsskrivningen vi gör för den här kursen.
Och även i den här distanskursen har jag fått ha en väldigt skön lärare som jag lärt mig massor av! Det är så härligt när man får möta människor som inspirerar en, som man trivs med och det blir så tråkigt att lämna och gå vidare... Men jag har mycket tacksamhet för dessa människor som inspirerar, jag hoppas att jag själv kan bli en sån person en dag.
 
Jag har också kollat på en TV-serie! Jag som aldrig kollar på sånt... Men kollade på Pan Am, och fastnade faktiskt för den. Den blev en paus-underhållning för mig under hemtentan. Vilket var jättebra, för efter att jag kollade delar så fick jag ny energi till att fortsätta skriva på tentan :)
Tråkigt nog har den bara en säsong, för det blev aldrig en andra säsong. Såg klart den idag och ja, tyvärr finns det några oklarade historier i serien som lämnats till tittarnas fantasi istället... Hade gärna velat se hur de utvecklats, men ja, man får väl acceptera denna verklighet att serien bara har en säsong.
 
Idag har jag varit trött, sov inte helt problemfritt i natt, och med en svag huvudvärk lurandes hela tiden gjorde inte det bättre.
Tog därför en värktablett och känner att det blir lite bättre ändå. Däremot känner jag mer av adrenalin-ruset som man får av tabletten... Får se hur det går med resten av dagen.
Jesús ska iaf bjuda mig på bio ikväll, vi har inte varit på bio på väldigt länge nu, tror senast var förra året... Det blir Spiderman 2.
 
Churros från den internationella matfestivalen som är på besök i Västerås:
 


...och tillfällig vinter

Ja det var nog inte många som missade den tillfälliga vintern som far över oss igår kväll...! Helt sjukt mycket snö!! Det var FULLT med snö och jag som trodde det bara skulle snöa en stund. Nejdå, bilarna var helt täckta med snö, som om det hade varit december eller nåt.
 
Tur att vi stannade inne igår istället för att ta oss till Djäkneberget för att kolla på brasan... Blev istället lite grillning och umgänge inomhus :) Det var kul o roligt att vi alla samlades igen! Har tyvärr inga bilder haha, för att jag inte tog några... Men det skulle ändå inte ha blivit några bra bilder eftersom kameran till mobilen inte är så bra när det gäller att försöka fota i mörker.
 
Tyvärr hade jag otroligt svårt att somna på natten. Mitt i allt stördes jag av ett jobbigt bankande, någon i korridoren var helt desperat på att be nån öppna dörren för denne.. Vet inte vad det handlade om o någon kom till slut o öppnade dörren för personen, men för mig kändes det som att någon kom o bankade i mitt huvud, så störd blev jag på nåt konstigt sätt.
 
Idag är det tänkt att Jesús o jag ska ut till internationella matfestivalen som har varit igång sen igår, men jag vaknade med vattenfallsnäsa och svullna ögon. Fick ligga i soffan med ansiktet uppåt för att inte snoret skulle rinna som en fors...
Men nu är det tack o lov bättre, kanske kan vi gå ut en sväng :)
 
Imorgon ska tentan vara inskickad... hoppas jag hinner fixa till den så att den är tillräckligt bra...! Är inte sådär jättenöjd med den som den är just nu :/


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!