Soon back on track

Känns lite underligt att sitta här i biblan som jag gjorde för ungefär ett år sen. Fast den här gången har jag mer koll på både Västerås och skolan. Skolan börjar på riktigt nästa vecka, och för att få en mjukstart så har Jesús och jag åkt hit en vecka tidigare för att komma igång. Det var verkligen korrekt gjort. För jag tror inte jag skulle orka försöka få i ordning lägenheten samtidigt som jag har skola på gång.
 
Vi har hunnit handla lite mat och även åkt iväg till IKEA Erikslund. Där hade vi lite "storhandlande" och inhandlade både matta, soffbord och några lampor. Precis vad jag länge velat ha i lägenheten. Efter lite monterande så ser det faktiskt lite hemtrevligt ut för första gången tror jag! Vi har det däremot ganska så stökigt fortfarande, men ja, vad gör man, inte alltid man kan ha det fint hemma.
 
Vi tog även en sväng ut till Strömsholm där kära Victoria bor med massa hundar och nu en bebis! Åh, det var så mysigt med 8 små hundvalpar som precis öppnat ögonen och en söt bebis, alla de är bara ett par veckor gamla! <3 de var så söta och jag fastnade lätt!
Och de har det mysigt ute på landet, tyst och lugnt. Både Victoria och Johan ser så lyckliga ut även om Victoria inte får så mycket sömn.
 
Det som känns lite tråkigt nu är att hösten verkar redan sticka fram huvudet.. lite tidigt tycker jag, i och med att det fortfarande är augusti. Men ja, vad gör man.
Och på söndag fyller jag ett år äldre, kul kul... men för att göra det lite roligare har jag bjudit hem lite vänner :)
 
Just det, idag kommer kungen och drottningen på besök, först i Strömsholm så Victoria skulle kanske ta en sväng ut, de ska besöka ridskolan där. Och sen åker de in till stan där det blir lite ståtligheter. Vi ska nog gå o kolla hur det blir. Tråkigt att vädret inte levererar mer än massa moln.


Det har hänt mycket!

Det största som hänt är att en av mina närmaste vänner fött en bebis nu! :D Det är otroligt vad kul det är! Känns annorlunda, tankar som "är vi redan så gamla att vi skaffar barn?" ungefär, men det är härligt, så fint att se alla bilder från den lilla familjen :) Jag är så glad för hennes skull och längtar till att få träffa både henne och bebisen :)
 
En av mina brorsor har även fyllt 20, tänka sig! Så fort det går! Då kom jag på att tänka att den yngsta blir myndig om några månader....ojoj...
 
Sen har jag stått på is hela dagarna förra veckan. Det var självklart kul! Men inte så roligt för fötterna...usch har aldrig haft så ont i fötterna som den veckan... Vanligtvis brukar skridskorna vara sköna att ha på sig, men den här gången var det som att det var det sista man ville ha på fötterna...!
Men det gick bra till slut, fick även fotmassage från Jesús mitt i veckan så jag orkade mig igenom resten av veckan!
 
Vi har även varit på Grönan o dansat salsa två lördagkvällar i rad, däremellan var vi även på kulturfestivalens salsakväll. Det var helt annorlunda än på Grönan, alla drack o dansade lite hur som, många som dansade med okända verkade det som, ja typ nattklubb. Men det var kul det med.
 
Den här veckan ska jag fortsätta jobba på is. Och därefter ska vi åka tillbaka till Västerås.
 
 


I en annan del av världen...

pågår just nu ett helt bisarrt krig där det är farligare att vara tjej/kvinna än soldat. När jag läste det här så skars mitt hjärta i oändligt många bitar. Kan verkligen inte fatta att människor kan vara så grymma, så iskalla av sig att de förstör andra människor, inte bara fysiskt utan psykiskt att jag inte kan föreställa mig hur hårt det är. Det kommer några historier i artikeln, men bara att läsa är så svårt, det är hur sjukt som helst och jag förstår inte hur de kvinnor eller snarare barn, orkar leva vidare efter så hemska saker de gått igenom. Det är värre än de värsta skräckfilmerna, det är värre än de värsta mördarhistorier. Det här är det värsta jag läst och fått veta i hela mitt hittills levda liv.
 
Jag vill bara sprida det här vidare, att få folk att se att det finns saker som är värre än vad man någonsin kunnat tänka sig. Jag vill bara öppna ögon o öron hos människor, så de inte tar sina liv för givet.
Läs det här:
 
http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2013/08/Tva-miljoner-valdtagna-i-krigets-Kongo/
 
 


En liten roadtrip

Idag åkte Jesús, Nicky och jag till Enköping. Nicky skulle träna och vi passade på att ta en roadtrip till Enköping. Har inte varit där tidigare så det var lite spännande att se vad den lilla staden skulle leverera. Solen sken hela dagen och det kändes in i kroppen att det är sommar.
 
Väl framme vid ishallen så lät vi bilen vara kvar där. Vi vandrade till "stadens mitt" och kollade runt. Det var verkligen litet, och jag är ovan vid att det finns små ställen som detta, men det var mysigt och intressant att gå runt och kolla.
Vi åt god lunch i en av restaurangerna och bara njöt att vara ute.
 
Jag har däremot sovit lite mindre de senaste dagarna så jag var helt slut när vi kom hem. Men det var kul att åka till ett nytt ställe o se :)
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!