Tillfällig sommar!

Det har varit några otroligt varma dagar! Verkligen sommarvärme! Speciellt idag kändes det som att det var mitt i sommaren! Tråkigt nog fick jag sitta inne större delen av dagen för tentan och för all pollen som finns i luften just nu...
 
Men helt otroliga soliga och varma dagar! Igår gick Josefine och jag en promenad längs Mälaren och passade även på att äta glass i solen! Så gott och så härligt! Och jag tillät mig att släppa tentan en stund.
 
Tyvärr är det ju jobbigt att vara allergisk mot pollen, för när det är såna här fina dagar vill jag ju vara ute så mycket det går! Men jag klarar av ca en timme, sen är det vattenfall och nysningar hela tiden. Igår kliade ögonen också något otroligt...och så råkade jag ju klia väldigt mycket innan jag skulle lägga mig också.
 
Därför gick jag inte ut så mycket idag, bara en sväng till Coop fick det bli.
 
Tentan går som en berg och dalbana... Ibland flyter det på, ibland är det trögt som bara den... Vill hinna bli så pass klar att jag vågar ta en valborgskväll med vänner och kanske även en lugn första maj också. Tur nog så slipper vi lämna in i pappersformat, så det går att bara maila iväg tentan den här gången, vi har en så snäll lärare som dessutom är lite modern av sig ;)
 
När det är sånt här väder så längtar jag verkligen till ledighet och resa. Drömde mig bort en stund till kryssningen vi ska till i början av juni... :) Ska bli härligt! Men det gäller för mig att bli helt klar med B-uppsatsen innan avfärd!
 
Åh, mensvärk och pollen i kombination är verkligen inte kul... Har varit en lite tung dag på det viset, är faktiskt lite förvånad över att jag ändå kunnat få lite gjort.
 
 


Glädje och pollenallergi

Våren ÄR här nu! Solen skiner med värme och allt börjar blomma ut på riktigt nu. Såg skillnaden bara från imorse när jag promenerade till skolan, och på eftermiddagen när jag skulle hem igen, då hade de kala träden gått till ljusgröna trädkronor!
Och jag har bytt jacka för att inte svettas av solens värme, för nu, nu värmer den!
 
Dock slapp jag inte undan pollenallergin... Jag hade faktiskt ingen allergi förut, men för några år sen så var det pollenbomb i hela Sverige, folk som inte var allergiker reagerade till o med. Sen dess har det inte varit detsamma. Visst, jag lider inte lika mycket som mamma, stackarn. Hon får allt, klia i ögonen, nysningar, snuva, total förfallenhet i flera månader...
Jag har inte reagerat alls fram till för ett par dagar sen när det började komma fram lite knoppar. Först trodde jag det bara var tillfälligt, men efter ett flertal nysningar och lätt rinnig näsa, så konstaterade jag att, ja, nu är det dags för mig också..
Men det hindrar inte mig från att glädjas av solen och de långa dagarna, och grönska! Fast det blir jobbigt efter en stund ute.. Får se om jag kanske måste köpa allergitabletter eller om jag kan härda ut det värsta som är nu. Tyvärr blir jag faktiskt lite seg och trött av allergin. Och nu börjar hemtentaveckan, då hjärnan måste vara lite skarp.
 
Jag har bokat en kryssning som blev billig tack vare en kod! Det blir en bra hytt med matpaket! Till Helsingfors dessutom. Det blir precis efter att jag lämnat in sista tentan och B-uppsatsen för terminen! Det är jättebra för det blir verkligen belöningen för terminen. I och med att jag inte tror vi hinner ut o resa på riktigt blir det här bra för oss två till att börja med.
Det kommer verkligen att motivera mig till att kämpa den sista kursen.
 
Veckan som varit har varit bra, har hunnit träffa ganska många ansikten som jag inte sett på länge! Det har blivit massa catch-up talks för min del :) Kul!
 
Den här lemonaden på Wayne's var verkligen jättegod såhär i vårvärmen! Bara jag ser bilden gör att jag suktar efter den!
 


En ledig dag

Idag var både Jesús och jag lediga, vi tog tillfället att åka till stan, kolla på körsbärsträden i Kungsträdgården, gå runt lite och tog en sen lunch i Vapiano.
Det var skönt ute, behagligt, inte kallt, kändes som vår även om solen gömde sig bland molnen idag.
Fick några fina bilder på körsbärsträden och oss :)
Skönt att ha lite ledigt också.
 
 
 


Isen

Nu har andra dagen av lägret tagit slut. Mina fötter värker och säger att de inte alls är vana vid att finnas i ett par skridskor. Ja, senast var ju för över 2 månader sen ungefär... Inte konstigt att de protesterar nu. Jag har ju skridskorna på mig nästan en hel arbetsdag...
Men det är kul! Jag är glad att jag inte har mer än en föreläsning som jag missar den här veckan för att kunna vara här i Sthlm och jobba på is.
Dock känner jag att jag är ostadig, tråkigt nog. Skulle behöva ha några egna träningspass för att återfå full kontroll över skridskorna :P Men det funkar ändå.
 
Att gå in och ut från kyla och värme är dock värre... Det funkar i början av dagen, men det blir kallare och kallare i kroppen, till slut finns kylan inom kroppen och det spelar ingen roll hur mycket kläder man sätter på sig, ändå kallt.
Ibland undrar jag varför jag bor i ett kallt land och håller på med en kall sport när jag egentligen avskyr kyla. Komiskt va? Haha. Men konståkning går inte att gå ifrån så lätt, det är som ett beroende, går inte att bli av med så lätt.
 
Ikväll hann Jesús och jag ta en promenad tillsammans, kändes lite som att gå tillbaka i tiden då vi började att ses och alltid gick långa kvällspromenader tillsammans där vi pratade om allt möjligt. Skillnaden idag är att vi är ett, sammansvetsade. Trots att vi egentligen är så olika varandra så passar vi ihop som pusselbitar.
 
Dags att lägga mig snart så att jag får tillräckligt med sömn innan imorgon!


Variation

Idag blev en lite varierad dag, likt vädret som vi haft här. Tänka sig, från sol till moln och nu regn. Samma som det varit för mig i princip.
Vaknade upp tidigt, hade massa konstiga drömmar under natten vilket troligen gjorde att jag vaknade upp flertal gånger... Klockan 8 kände jag mig pigg, det blir så när vi lägger oss så tidigt de här dagarna (för att Jesús ska kunna gå upp tidigt för jobbet). Men drog mig ett tag ändå.
 
Väl uppe, åt lite frukost o så tog jag träningskläderna o gick till gymmet. Det var härligt att gå ut i solen och friska luften! Morgonsol är något annat än den vanliga dagssolen, den är liksom mer pigg och fräsch än dagssolen som är mer varm och ljus.
Det var skönt på gymmet, bara några få personer där och det är alltid skönt. Men kände mig svag i armarna! Benen var lite starkare. Gjorde några balansövningar istället för att jogga ner som vanligt. Behöver stärka mina inre muskler inför nästa vecka.
 
Pluggade lite, kunde ha pluggat mer inser jag nu. Men jag blir såå trött av att läsa, somnar liksom ganska så direkt... Hur kan man göra så man inte somnar varje gång man ska läsa kurslitteraturen?? Kanske ska prova med att stretcha o läsa samtidigt, eller göra någon form av träning. Det svåra är att hålla boken samtidigt...
 
På eftermiddagen lyssnade jag på två programmusik som jag ska göra program till. Gäller att vara kreativ. Det kommer nog gå bra, ska koreografera nästa vecka, eller från söndag och framåt. Vill göra bra program så jag förbereder mig redan nu. Nu är det ju så att det ändå blir annorlunda på isen, men lite vision behöver jag.
 
Sen kom huvudvärken.... Fattar inte ens var den kom ifrån den här gången. Har ingen mens eller något annat som kan förklara. Undrar om det kanske är pga vädret? Men kan det påverka så mycket?
Till slut tog jag en värktablett, den hjälpte ett tag, men nu märker jag att huvudvärken sitter kvar... Hatar huvudvärk, mest av allt i hela mitt liv. Har fått leva med huvudvärk så länge jag minns! Och orsakerna är många till värken. Nu undrar jag om jag kanske spänt nacken under natten, den senaste tiden har kudden inte varit min bästa vän...
 
Dags för middag!
 
Min syn när jag försöker läsa:
 


en vanlig dag som student

Den här veckan har vi få dagar i skolan, igår hade vi föreläsning och sen har vi inget förrän på fredag då vi har seminarium. Kan vara skönt ibland, men också lite rastlöst.
Jag har varit trött idag, kanske för att jag sov lite mer än vanligt, då kan tröttheten bli lite långvarig.
 
Tänkte plugga lite effektivt idag, men nope, jag började göra lite andra grejer samtidigt. Men kom igång iaf så att jag kan fortsätta mer imorgon.
Det är ösregn, både igår och idag, men idag är det mer regn än igår. Det är så mörkt ute när det är så tunga moln. Men det är bra för naturen att den får vattnas, vi har ju haft skinande sol så pass länge att det var dags för några vattendagar.
 
Jag behöver inspiration på god mat, som är enkel och god... Idag får det bli något med kyckling, det känns som att jag äntligen kan äta lite kyckling igen. Har annars varit ganska trött på kyckling då vi åt ganska mycket kyckling under en period.
 
Snart kommer Jesús hem från jobbet.
 
Jag har ätit glass den senaste tiden, det är så gott och min favorit är klart Magnum Strawberry & White. Kan inte leva utan den glassen och det är den jag alltid väljer för jag vill njuta till max!
Har testat Magnum Champagne, den nya 25-års jubileumglassen. Den var okej, god på sitt sätt. Hittills slår ingen glass Magnum Strawberry iaf!


Nu är det vår!

Imorse var det fortfarande kallt, så valde vinterjackan trots sol. Men jag ångrade mig ganska snabbt efter att jag börjat gå mot skolan... visste att det skulle bli varmare, det blåste ju inget!
 
Det gick bra med föreläsningen, vi älskar vår föreläsare, han är grym. Det är verkligen skönt när vi fått en bra föreläsare efter en annan bra. Känns bra och att jag valt rätt inriktning. Det är intressant också. Och jag fattade mer efter föreläsningen.
Hade inte sovit så bra i natt för hela min ryggrad värkte... ja så blir det nog när man är en stillasittande läsande student.
 
Snart om någon timme kommer min andra hälft! Åh så jag saknat honom den här veckan. Antar att det är så för att vi inte hunnit ha så mycket tid med varandra den senaste helgen som var. Blev en halvdag tillsammans o sen skilda vägar igen. Ska bli skönt att ha helgen tillsammans, fast den här helgen ska jag på kurs med Josefine. Vi ska gå en intressant kurs om att leda o värva nya till ideella organisationer.
 
Nu ska jag nog försöka läsa lite till innan jag möter upp Jesús.
Sol hela dagen, nu är det vår!
 
Från helgen:
 
 


Våren är nästan här

Såg nu att jag blivit godkänd på distanskursens inlämning! Woho! Tyckte inte jag gjorde en så bra inlämning egentligen, men för nu är det okej, jag blev godkänd och det är det viktiga, jag vet att jag inte kunnat göra den bättre med så mycket grejer jag hade när jag skrev den. Hade jag bara haft distanskursen hade jag nog kunnat göra bättre.
 
Solen skiner nästan varje dag, det är så skönt, känns som att man kan fylla på med solenergi nu. Behövs efter en så tung o mörk vinter.
Men det är fortfarande kallt ute, kanske för att det är molnfritt vilket betyder att värmen bara stiger upp och försvinner ut i rymden istället för att hållas kvar på jorden. Men värmen kommer nog snart också. Är iaf glad att solen skiner!
 
Igår blev det både lunch och fika tillsammans med tjejerna :) Det gav mig också mycket energi, emotionell energi som vi höll på med i förra kursen haha.
 
Idag fyller mamma år, synd att jag inte kan vara där o fira, men har bett Ken fixa nåt fint till henne :) Sol har hon fått iaf!
 
Nu får jag ta tag i att börja läsa.
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!