Längtar...

Vet inte varför, men jag längtar till att åka till Japan. Träffa mormor, helt annan del av världen, värmen, maten, kulturen... Jag kommer att vara ifrån Jesús i 3 veckor, och det är första gången vi är ifrån varandra så länge. Det kommer nog vara jättejobbigt, men vi ska försöka höra av oss så ofta vi kan, så ofta jag får tag på wifi-nätverket. Mormor har ingen dator eller internet, så det får bli de gångerna jag åker till stan och sätter mig där det finns wifi. Trots det, så längtar jag. Tror jag är lite väl trött på Sverige och skolan och sånt. Jag har egentligen inte rest på nästan 3 år nu tror jag. De korta kryssningarna räknas tyvärr inte. Och då är det Bulgarien för 3 år sen som var senast. Känns verkligen som att det är dags för en riktig resa nu. Synd bara att inte den är tillsammans med Jesús... Men jag tror inte att vi kommer att resa tillsammans det här året. Jag tror att det blir nästa år i så fall. Tråkigt, men troligt.
 
Jag har äntligen kunnat sova lite bättre nu efter en nästan sömnlös natt. Det har gett mig lite energi tror jag, jag har fått lite nya tankar om tentan och ska nog skriva om del 2 lite så att det blir bättre. Eller jag vet inte om det blir bättre, men det känns som att jag får lättare att skriva något vettigt i alla fall.
Så dags att börja med tentaskrivning.


När huvudvärken tar över...

Idag har vi haft redovisning i skolan och det gick hyfsat bra. Efteråt gick Josefine, Crisha och jag ut i stan en sväng för att kolla Röda korsets 2nd hand och jag ville till Åhléns för att kolla deras medlemsrea.
Jag hittade ett par fina ljusblå gardiner, som kommer göra rummet lite fint och lite härligt iaf :) Färgen valde jag nog för att jag är en blå människa och för att det kommer ge en härlig känsla med ljus och uppfriskande färg. Sen hittade jag en dörrmatta som redan var på rea och därmed också på halva det reapriset. När jag kom till kassan så drogs även medlemsrean också vilket gjorde att jag fick en stor dörrmatta för bara 32kr!! Jag blev såklart glad. Med två gardiner o en dörrmatta för under 200kr så blir man nog inte ledsen!
 
Men sen tog hungern över så jag sa hejdå till tjejerna. Gick hem o lämnade sakerna samtidigt som jag tog med mig Jesús ut. Vi hade pratat om att äta ute idag så det blev en lunch i Jensen och det gick också billigt ut. Mätta o belåtna gick vi hem och tog det lugnt. Jesús började packa ihop de saker han behövde för helgen. Hans pappa fyllde år igår och familjen ska fira honom imorgon. Jag stannar hemma pga hemtenta. Det var här huvudvärken smög sig på mig.
 
Jag hängde med till stationen samtidigt som jag hade gymkläderna i väskan. Jag hann vinka av honom och det kändes faktiskt lite konstigt eftersom det var så länge sen han åkte till Sthlm själv. Så som vi är började vi redan sakna varandra vid perrongen men vinkade av varandra med ett leende.
 
Gåendes ifrån stationen loggade jag in på FB en snabbis, såg att resultatet för psykologitentan kommit ut. Jag kollade såklart genast på det på skolans hemsida. Och gissa, VG stod det där! Wohooo!! Jag blev så glad för det kändes verkligen inte som att jag skulle få något VG, kunde till o med sitta o vara osäker på om jag ens skrev rätt saker för att klara ett G. Troligtvis fick jag väl poäng precis över VG..? Men det får jag inte se förrän jag hämtar ut tentan på måndag.
Raka vägen till gymmet och på med kläderna.
 
Två halvtimmes pass blev det. Det var roligt men lite jobbigt. Efteråt började huvudvärken komma igång på riktigt. Tog en sväng ut och köpte ost. Duschade och sen var det kört. Huvudvärk... Hade planerat en tentakväll men fan, med det här så går inget. La mig en timme i sängen, inte bättre. Så jag fick gå upp o äta middag. Men orkade knappt det. Tog huvudvärkstablett o la mig igen.
Slutligen lite lite bättre så jag gick upp. Har fortfarande den kvar, men kanske försvinner den när jag lägger mig för dagen. Så ja, min plan gick inte riktigt att fullfölja idag. Men om jag orkar så kanske jag orkar en liten stund iaf. Fast klockan är redan 11... måste nog lägga mig snart så jag orkar mig upp tidigt imorgon. Pluggdag med tjejerna :)


Ord, kom till mig!

Dags för hemtenta då. Men jag är ordfattig just nu och otroligt rastlös. Känns inte riktigt som en bra timing att sitta med en hemtenta. Men jag försöker. Och det går trögt!
 
Jag har iaf haft mina vänner på besök för första gången :) Tyckte vi sågs för lite den senaste tiden så det var dags att samla ihop alla och ha lite fika. Det var bra :) Vi snackade om lite allt möjligt. Synd bara att det gick så fort, kändes inte som att vi hunnit umgås helt, men aja, så är det väl oftast.
 
Ja som sagt saknar jag lite ord. Eller snarare, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, måste nog läsa böckerna lite mer, men min rastlöshet tar över och jag har inget tålamod.
Målet är iaf att bli helt klar med hemtentan innan helgen är slut. Dvs jag vill lämna in tentan på måndag, så att jag får ungefär en veckas total ledighet. Det vore så skönt!


Nice helg!

Nu är vi äntligen hemma i Västerås igen. Men det har varit en rolig helg! Solig också :) Det blir man glad av, men känner att kroppen inte riktigt hänger med, är tröttare än vanligt o sånt. Men det är nog ett tecken på att det faktiskt blir varmare nu.
 
Vi åkte vid lunchtid på fredag och då hade jag även ett möte på kvällen. Det gick väl bra det, men önskade att det fanns mer tid. På lördag så åkte Jesús och jag till Hagaparken, där finns Stockholms Konstsalong öppningsvernissage och Victoria har ställt upp en monter igen. Jag trodde hon skulle vara där, men icke, hon jobbade så vi träffade henne inte där. Men det var ändå kul att få se massa konst som folk har gjort och det var allmänt trevligt.
Lite senare så möttes vi faktiskt i stan, för vi åkte till 25-årsfest! Vix, Helena och Lindas födelsedagsfest och det skulle komma ganska mycket folk. Det var en lagom liten lokal, men mysigt. De hade ordnat lite roligheter som skulle pågå under middagen, bl.a. olika bordsplaceringar som skulle göra att man lär känna nya människor, uppdrag under varje servett, och även ett quiz om födelsedagsbarnen som vi skulle svara på och försöka vinna. Det var verkligen trevligt och roligt och jag är glad att vi åkte dit!
 
När jag väl kom hem, det var inte så sent, men lite efter kl.12 så var mamma fortfarande uppe. Jag var jättetrött men satte mig i köket. Slutade med att jag blev lite pigg och vi satt o snackade om lite allt möjligt fram till kl.4 på morgonen...! Tiden bara sprang iväg, men det var ändå roligt att sitta o snacka. Fåglarna hade redan vaknat o börjat sjunga när vi la oss.
Det fick jag lida för senare på dagen, då blev jag så trött efter lunch att jag behövde lägga mig o vila.
 
Och senare åkte Jesús och jag hem till oss. Som vanligt har jag inte hunnit plugga ett skit...
 


BARA konståkning

Jag är äntligen hemma efter 4 hela dagar med BARA konståkning. Helt avskärmade från omvärlden har vi varit som var på tränarutbildning i Tibro från onsdag-lördag. Det har varit roligt och lärorikt, men det har varit BARA konståkning. Tibro är nog den minsta orten jag nånsin besökt, okej, jag har inte besökt småorter annars. Men den här var liten. Man kunde gå igenom hela Tibro på säkert 20 min.
 
Åkarna vi fick se och träna var hur duktiga som helst. Snacka om kvalitet. Det är sån här kvalitet jag vill se bland åkare. Men det funkar inte om man inte har disciplin. Eller så är tränarna i Tibro hårda med disciplinen och inget annat accepteras. Gör man det i Sthlm så blir det bara kalabalik..
 
Jag är i alla fall helt slut. Tack vare en snäll konduktör på SJ så fick vi åka ett tåg tidigare än våra biljetter. Annars skulle vi fått vänta i 2 timmar i Skövde. Men han var snäll och lät oss åka med. Så jag kom fram 2 timmar tidigare än beräknat. Och med lite sällskap också. Verkligen tacksamt.
Jag somnade så klart på tåget när jag åkte sista biten till Västerås. Och jag är fortfarande helt slut...
Ska bli skönt att få sova på sig egna säng i natt :)
 
 
Passande bord i den lokalen vi fick vara i.
Skulle gärna vilja ha en hemma :)
 


Träffa vänner!

Är på stationen och fick precis veta att tåget mot Sthlm är ytterligare några minuter sen, med andra ord, sammanlagt mer än 1h sen. Jag har bokat tid hos barnmorskan men den kommer jag ju inte hinna med om inte tåget tar en superfart framåt och kommer tidigare. Så ja, det var det... Tråkigt nog så får jag nog avboka och jag vet inte när jag kan komma förbi nästa gång.

Men jag hinner iaf hem och lämna Mona saker, hämta mitt pass för jag behöver förnya det innan sommaren. Tänka sig att det redan gått så pass många år att jag behöver förnya det.

Senare idag ska jag träffa mina vänner från japanska skolan! Monica-chan är i Sverige nu och kommer vara här bara några få dagar så vi passar på att ses alllihop. Ska bli kul :)

Men fan det här tåget.



Påsk

Efter tentan som gick sådär, hoppas på godkänt, så åkte jag till Stockholm för att gå på båten mot Åbo och tillbaka. 24h kryssning med party och god mat. Vi var 12 tjejer och det var roligt och gott! Jag var hur trött som helst och kunde inte sova på natten. Victoria och jag råkade dessutom vakna en timme för tidigt för frukosten, så långfredagen blev verkligen LÅNGfredag för oss. Men det var värt det, verkligen.
 
 
Väl hemma så försökte jag lugna mig, hade ju inte sovit på två dygn då och var fortfarande i hype och kunde inte lugna mig. Men somnade ändå.
Dagen efter var jag inte så trött, Jesús kom till Sthlm då och vi var i centrum och pratade en massa. Eftersom jag varit fullt upptagen med skolan och jobb så har vi inte kunnat få tid själva, vi har inte kunnat snacka pga tidsbrist. Så det var verkligen skönt att kunna koppla av lite.
 
Igår var jag hos hans föräldrar för att fira påsk. Det blev god mat såklart och gott sällskap. Dock hade tröttheten slagit in just den här dagen istället och jag var trött, verkligen. Efter maten kollade vi på Hotel Transylvania, bättre än väntat. Men därefter så la Jesús och jag oss i gästrummet för att vila, båda var trötta och hade lite ont i huvudet. Vi gick upp en timme senare. Hade vi inte vilat så hade jag inte orkat med dagen.
 
Idag ska vi åka tillbaka till Västerås. Jesús föräldrar vill åka och kolla lägenheten osv så vi ska åka med dem. Det är skönt att åka med bilen för en gångs skull, tåg kan vara lite tröttsamt.
 
Det har varit sol hela tiden, såååå skönt!! Det är verkligen vårkänslor, fast inklusive snö och is på vägarna :P
Och ikväll ska vi förhoppningsvis hinna kolla på sista avsnittet av Familjen Annorlunda. Så tråkigt att den är slut, jag tyckte om det här programmet! Och det är så kul att få lära känna de tre olika familjerna i säsongen. Hoppas TV4 fortsätter med serien. Det är en av de bättre TV-programmen jag sett!
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!