Pluggdagar framöver

Idag åkte Jesús tillbaka till Sthlm en sväng för att jobba. Skönt att han kommer hem samma dag också.
Själv ska jag ägna mig åt plugg, ja läsa läsa läsa läsa... och lite skriva.
 
Det snöar faktiskt här i Västerås :) Well, jag föredrar faktiskt snö framför regn, eftersom det regnade verkligen hela dagen igår, gick aldrig ut. Men mot kvällen snöade det och idag snöar det lätt hela tiden.
 
Vi kollade på filmen "Eat Pray Love" igår, den är fin. Den tar upp viktiga saker och inspirerar en. Även om jag inte är ett fan av Julia Roberts, så gillar jag filmen.
 
Nej nu måste jag plugga.. inte så långt till tentan nu.. :/


Ny säng!!

Ja äntligen fick jag en ny säng i rummet! Jag skrev till hyresvärden för 2-3 veckor sen men jag trodde han missade det till slut. Så jag hade gett upp. Men så idag knackade det på dörren, precis då Jesús var ute, och jag undrade vem det kunde vara. Det stod två arbetare med en säng. Så jag lät de komma in med den och de bytte ut den gamla som låter så fort man sätter sig på den. De sa också att sängen var ny. Kanske köpte hyresvärden in en helt ny säng efter att han fått min lapp??
Men tack o lov så kan jag förhoppningsvis sova utan ryggvärkar! :D
Jesús blev jätteglad av att höra det här :)


Stress och tacomiddag

Jag är väl medveten att jag inte har begåvningen att känna av när jag är stressad.
Men slutligen visar det sig genom dåliga nattsömn och humörsvängningar. Så igår tog Jesús och jag en vilodag, paus från vardagen. Han insisterade att vi skulle ha en vilodag. Och ja, det tog lite tid innan jag kom in i vilorytmen. Hela förmiddagen hade jag svårt att tagga ner, men slutligen gick det och det blev en bra vilodag till slut.
 
I måndags däremot hade vi tjejer en tacomiddag tillsammans :) Det var verkligen gott och roligt och mysigt! Vi satt till midnatt och pratade och skrattade, tills vi slutligen blev trötta och behövde åka hem för att sova.
Men det här kommer säkerligen att göras om :)
 
Idag däremot har jag pluggat, men dagen har inte haft en bra rytm så vi har ätit lite konstiga tider och mitt humör har svängt till lite pga det antagligen. Ska iaf rosta ny müsli för min börjar ta slut. Men Jesús ska först köpa mer havregryn, sen kan jag sätta igång.
 
 
 


Osammanhängande dag...

Ja, idag har varit en blandad dag, jag får inget gjort helt enkelt, förutom att göra rent toan och handfatet.
 
Jesús åkte tillbaka till Sthlm idag, sen dess har jag suttit ensam hemma och försökt läsa i sociologiboken, men det har verkligen inte gått. Så den finns här på bordet tjock och tung.
 
Diskade nästan allt vi har, för vi lät all disk vara sen igår.
 
Imorgon är det min tur att åka hem till Sthlm. Ska jobba på söndag morgon igen.


Dagarna går

Det är redan torsdag. Det är redan slutet av veckan!
Känns som veckan inte ens har hunnit komma igång men det är redan torsdag.
 
Ja, för att sammanfatta kort. I måndags fyllde Jesús 25 år, min älskade har blivit stor :)
Jag hade tyvärr skola på förmiddagen, men på eftermiddagen åkte vi med Josefine och "storhandlade". Vilket han tyckte var jättekul, vi hade roligt!
På kvällen kollade vi på film och hade det mysigt. Jag sjöng för honom och vi åt lite Daim-tårta :)
Tyvärr glömde vi bort att ta bilder (!) så vi har inga bilder från kvällen....
 
Jag har varit otroligt trött hela veckan, känns som att förra veckans trötthet kommit ut på den här veckan.
Just det, i lördags var vi på bröllop hela dagen! Det var jättefint och jätteroligt! Hela Jesús familj inkl jag var inbjudna till bröllopet. Brudgummen är libanes och bruden är svenska så det var en fest!
Brudgummen och Jesús bror har bildat ett fotbollslag så hela laget var också med. Det var fint att se alla killar stiligt uppklädda en sån här dag :) Kostym, säger jag bara.
              Klänningen jag hade på bröllopet, en del av den iaf :)
 
Resten av dagarna har jag suttit och läst läst och läst. Ja, det är oändligt många sidor vi ska läsa i den här kursen. Men föreläsaren är då duktig. Han är strukturerad och rak på sak så man förstår när man sitter där på föreläsninge och lyssnar och ska anteckna. Eftersom man är så fokuserad från början så räcker inte energin till hela föreläsningen. Idag blev jag trött redan efter första halvan av föreläsningen.
Men jag tror jag förstod det mesta :)
 
Jesús ska åka hem imorgon och jag åker på lördag. Det här med att åka fram och tillbaka varje helg börjar bli riktigt jobbigt. Jag känner mig aldrig utvilad och aldrig någon ro... Jag åker till Sthlm, jobbar, åker hem till Västerås, pluggar, åker tillbaka till Sthlm, jobbar, åker hem igen, pluggar... så har det rullat på i nästan två månader nu tror jag.
Inte konstigt att jag är trött... Aja, förhoppningsvis kanske det blir en aning lugnare i december...?


Dags för bröllop!

Ja, imorgon är vi bortbjudna till bröllop! :D
Jag är lite excited för alla kommer vara finklädda och bröllop är så fint! Jag kommer ha all-pink, yes, från topp till tå blir jag rosa. Hehe trodde inte jag var så förtjust i rosa att hela outfiten imorgon blir rosa. Ok sure, det är ljusrosa, så det är snälla färger. När det är bröllop är det ju bra att inte ha alltför starka färger.
Min snygging kommer ha kostym..!
 
Jag har lågt blodtryck just nu och känner mig yr. Därför ska jag lägga mig snart. Jag var yr igår också. Vet inte varför jag har lågt blodtryck men förhoppningsvis så blir det bättre. Kanske behöver jag ordentlig sömn.
 
 
Idag var det frost, men fint väder så det var skönt att promenera till ishallen. Jag hade ingen bil den här gången.
 
Nej nu ska jag lägga mig. Jag känner att jag inte kan vara uppe mer med den här yrseln...
 


Klar med tenta

Jag blev klar med tentan igår, skickade in allt och kunde äntligen lämna det.
Trodde jag. Men satt på FB och skrev, hjälpte andra, klagade osv.
Däremot övertygade jag mig själv att jag visst kan hålla enligt planerna om jag verkligen tar mig själv seriöst. Men den här tentan är nog den sämsta tentan jag skrivit tror jag. Jag hade så gärna velat utveckla mer och skriva fördjupande om jag fick fler sidor på mig. Det skulle nog räckt med 1-2 sidor till så hade jag kunnat göra flera gånger bättre tenta än nu. Jag är missnöjd men vet att jag inte kan göra den bättre än den är. Sidantalet förstörde allt tyvärr...
 
Min tenta blev några rader mer än 5 sidor med fattigt innehåll att jag vet att jag definitivt inte kan få VG, om jag ens kan få ett G... Blir jag inte godkänd så ska jag faktiskt klaga om sidantalet för de begär något som är svårt att få till på enbart 5 sidor.
 
Nu är resten av familjen hemma från Japan, jag har jobbat idag eftermiddag. Sov en förfärlig natt att idag har jag varit trött.
 
Imorgon ska jag nog ta det lugnt så gott jag kan och förhoppningsvis hinna göra något med Jesús kanske, om han orkar. För han skulle gå och jobba lite i stan osv.
 
 


Förvandla det omöjliga till det möjliga

Jag är nästan klar med tentan. Med andra ord, jag håller enligt planeringen!! :D
MEN, så till det riktiga problemet. För att kunna få bra på en tenta så ska man skriva fördjupande, utvecklande och argumenterande. Vi har fått max 5 sidor på oss att svara på 3 frågor, varav minst 1 är en fråga som går att skriva argumenterande och fördjupande osv. MEN de andra två frågorna tar tyvärr plats, för att få med det nödvändiga så tar de tyvärr en stor plats bland de 5 sidorna vi har fått. Så när man ska svara på sista frågan, ja då sitter man där och har mindre än en sida på sig att skriva på.
 
Jag lovar att lärarna inte riktigt hade koll på hur många sidor som verkligen krävs. Och det här säger jag efter att redan ha förkortat tentan några rader. Redan från början skrev jag så kortfattat jag kunde och försökte bara ta med det nödvändigaste. Tyvärr ska vi definiera begrepp, och vissa begrepp behöver man fler meningar än en. Så resultatet blir alltså för långt.
 
Vad gör man?
Satsar man på en så kortfattad tenta att innehållet blir tunt tunt men att man håller sidomåttet? Eller ska man satsa på innehållet och skriva lite för långt? Båda riskerar för ett underkänt. Antingen för fattigt innehåll eller för lång tenta. Ett dilemma...
FAN.
 
Nu dör jag av hunger för jag har inte ätit ordentligt idag. Och maten tar minst 1h på sig, så jag sitter här med platt platt mage...!
Dags för att skära ner på tentan och försöka få det omöjliga att bli möjlig. Weehoo...


Jag förstår inte frågan!

Ja nu sitter jag här hemma i Sthlm tredje dagen med den här tentan. Men jag förstår verkligen inte vad de vill att vi ska svara! Jag förstår inte frågan! Vad gör man då? Jag har suttit idag men kan verkligen inte förstå vad jag ska svara... Försöker hitta saker i den litteratur vi fått, men nope, får inte till det...
 
Idag har jag jobbat på isen hela förmiddagen. Så jag var ganska trött på eftermiddagen, behövde ta en siesta.
 
När jag knöt skridskorna så gick en nagel sönder! Jag har aldrig varit med om att en nagel går sönder! Jag skulle ha klippt naglarna igår kväll men orkade inte till slut. Kanske blev straffen med en kort-kort pekfingernagel. Ja, det är väl vardagsmat för vissa, men ärligt så har det aldrig hänt mig och hoppas på att inte hända igen, det är obehagligt...
 
Nej, nu är det väl dags att försöka sig på tentan igen... Jag vill ju verkligen bli klar till onsdag! Jag har två (stora) frågor att besvara.


Time Traveler

Igår kväll såg Jesús och jag en fin film, The Time Traveler's Wife. Den var intressant att kolla på, mest romantisk. Nu är det ju så att det inte finns fall där vi känner till tidsresande, men jag skulle verkligen inte kunna stå ut med det Claire i filmen får uppleva. Jag vet däremot att om jag hamnade i samma situation som henne så skulle jag nog gjort samma sak, men när jag sett filmen så kan jag inte förstå hur hon kan stå ut med allt det som hände.
 
Jag har svårt för att förlora någon, och därför förstår jag när Henry i filmen säger att han inte fäster sig vid något för att han ändå förlorar det genom allt sitt tidsresande han råkar ut för. En rad tankar for genom huvudet efter att vi såg klart filmen. Jag blev rädd för att leva livet, att få se och vara med på när man förlorar person efter person. Samtidigt väckte en stark känsla om att verkligen ta vara på varje dag, varje ögonblick man spenderar med någon man tycker om.
 
När man älskar någon kan rädslan att förlora personen bli lika stor som kärleken i sig. Det kände jag i alla fall igår, och det är en otroligt jobbig känsla. Ju mer man älskar en person, desto större blir rädslan att förlora personen. Samtidigt har jag en fin "förebild", min mormor och morfar kunde vara tillsammans så länge, de hann leva massor med år tillsammans innan min morfar fick gå sin väg. Då kan jag se positivt att det faktiskt går att leva tillsammans i många många år innan döden separerar.
 
Rädslan är stor, men så länge man inte tillåter den att överta, så har man inget att vara rädd för. Det är därför vi människor kan brinna för livet, för att vi vet att en dag tar det slut. Vad som händer efter slutet, ja det vet bara den som är med om det :)


Hemtenta i Sthlm

Kom hem idag. Och sitter med hemtentan som ska in om en vecka. Fast jag har beslutat för att bli klar med den till onsdag! Annars kommer jag att få skylla mig själv över att sitta med den i stressmoment när hela familjen återförenas på onsdag... Det tackar jag nej till och jag ska försöka vara produktiv så att jag hinner bli klar och kan lämna in den på onsdag. Jag vet hur dålig självdiciplin jag har, men fan heller, detta ska faktiskt gå!
 
 
Nu har jag faktiskt lite paus...
Jag har accepterat att det går mot mörkare tider, dvs vi har faktiskt höst nu och det kommer bli mörkt ute tidigare än vad jag egentligen vill. Men jag har accepterat det. Nu är det ändå november, och då ska det väl få vara höst ändå. Även om jag vet att halva min familj njuter av Japans finare årstider och det inte är lika kallt som här.
 
Jo, just det. Vårt element fungerade ju inte förra veckan. Jag fick skriva en lapp till hyresvärden och han ringde i måndags. Det kom en gubbe som fixade elementet men satte inte fast termostatorn igen. Vilket gjorde att vi hade 24 grader+ i rummet. Jesús har därmed suttit och klagat över värmen hela veckan. Vi har inte kunnat sätta tillbaka termostatorn för att jag är rädd att den stängs av och blir kall igen. Så vi vädrar rummet dag ut och dag in. Jag är i alla fall glad över att det är varmt i rummet!
 
Det är nog dags för mig att återgå till tentan om jag ska kunna hålla planeringen. Den här tentan är tyvärr inte så rolig, den är lätt att misstolka och jag har svårt att förstå vad jag ska ta med i den. Men jag får väl ta och försöka skriva ihop något som går att lämna in.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!