Jag ser bara öken.. ordens öken.... så torrt.

Det var den värsta idétorka jag haft tror jag. Den här tentaperioden är den sämsta vad gäller inspiration. Det roliga är att det är fler än jag som upplever det... Jag tänker o tänker, läser o försöker vara smart, men icke, det går lika trögt som gyttja. SUCK.
Jag vs. Tentorna, just nu ligger läget på att jag påbörjat 2 av 4 (en är distanskurs). Jag har lite mer än 1 vecka på mig. Jag har lite panik o massa stress.. Jag äter godis pga stress, jag deckar pga godis, jag stressar pga att jag deckar.
ha ha ha...
 
Min granne går som en stor elefant så fort h*n gör nåt i sin lägenhet, jag hör så fort personen har värmt nåt i micron, jag hör så fort personen rör på sig från ena sidan till andra, jag hör till o med personen när den kommer hem till sig..!
Och vad som blivit värre är att tvättmaskinerna under mig (har tvättstugan under) har börjat låta mer än förut! Förr kunde vi höra lite då o då svagt att de centrifugerar som bara den. Men nu hörs det varje gång! Helt sjukt...
 
Japp, det är min vardag nu iaf.


Lite tentapaus...

Har en liten matkoma just nu och min hjärna är mos. Så istället för att försöka komma på nåt vettigt att skriva på tentorna o sen bli irriterad och arg på mig själv, så tar jag en liten paus o väntar ut matkoman.
 
Jag var i stan, på ett vanligt café, men tog fel dag o fel tid. Eftersom det är löningshelg så är ALLA, jag menar verkligen ALLA, ute i stan o fikar, äter, shoppar som galningar... jaja, tänkte jag, det fixar sig, jag vet vad jag ska göra ändå.
Tog mig en grillad surdegsmacka, lät gott. Och ut kommer en tallrik som tar upp halva bordet... japp, innan den svalnar o blir stenhård så får jag väl skynda mig o äta upp den, tänkte jag. Så det blev inte så effektivt tentaskrivande då inte. Satt o åt upp mackan med lite sallad som var vid sidan av. Den var god. Väl uppäten, så började jag skriva igen. Det gick ganska bra, men jag kom inte så långt. Gästerna gick in o ut, och ibland blev det så många gäster att några hade svårt att hitta bord. En servitris kom fram o bad mig flytta lite på mina saker så fler kunde få plats. Så jag sa visst, o flyttade på min väska o jacka så 3 personer kunde sätta sig. Redan då började jag förstå att det här inte kommer vara så hållbart. Det kändes redan obekvämt att sitta där i halvdunklet (skulle säkert få huvudvärk efter nån timme), så när de 3 gick försökte jag få det att bli lättare för mig.
Men det kändes som att det inte skulle gå mer o jag ville bara hem o ha det bekvämt för mig.
 
Så ja, tog mitt pick o pack o begav mig hemåt. Väl hemma, på med mjukis och gör mig bekväm.
 
Ibland är det bättre hemma.


Nu jävlar!!

...är det tentaskrivande som gäller!!
 
Jesús åkte till Sthlm idag och han kommer tillbaka på onsdag. Lite jobbigt i och med att vi haft det fint den senaste tiden och det känns lite tomt när han inte finns omkring. MEN, det ger mig tid att sätta igång med detta tentaskrivande som ska ske. Tre hemtentor och en inlämningsuppgift. Här ska det gå undan!!
 
Tänkte jag, och började med en mjukstart. Satte mig i ett café, men insåg ganska snabbt att här kommer jag inte vara så effektiv. Med ett gäng ungdomar i samma rum var jag nära på att ge upp, men kämpade på. Efter mer än någon timme så gick jag hem och försökte vara mer produktiv här. Jesús hann ringa en signal o säga att han snart skulle vara framme. Därefter kom jag faktiskt igång med själva skrivandet! Vet inte om det blir något bra, men iaf en början och kanske något som inte alla andra skriver om.
 
Sen började tiden säga att det är dags för mig att laga middag. Svårt som det ska vara så behövde jag leta runt efter något bra recept. Har aldrig tillagat fläskfilé i ugn, så det blev en del research på hur det ska göras. Till slut så kom jag igång med det också, hälften sparade jag till en enkel marinad och den andra körde jag i ugnen. Med lite potatis blev det faktiskt bra! Jag gjorde en kall sås av turkisk yoghurt och det blev överraskande gott! Jag gillar nog fläskfilé i ugn mer än fläskfilé man steker. Kanske.
 
Efter en middag så hann jag skriva lite mer. Det här kanske kommer gå bra trots all oro :)
 
Bild: i väntan på att tåget skulle åka vidare efter ett stopp innan Enköping, de håller på med spårarbete.
 
 


Höst kanske

Snart ska jag åka tillbaka till Sthlm för att jobba imorgon. Känns lite skönt att kunna åka hem :) När man åker såhär sällan, eller ja nu är det inte så sällan kanske, men efter en tid så längtar man lite efter familjen. Men den här gången stannar jag bara en natt. För nu börjar tentaperiod, eller ja, jag ska skriva 3 hemtentor plus en inlämningsuppgift i distanskursen jag går. Så det blir 4 olika uppsatser jag ska skriva.... Jag har inte börjat på en enda och jag har ca 3 veckor på mig. Jahaa, jag har 3 veckor på mig :) Då kanske jag inte behöver stressa ännu!
 
Men ändå känner jag mig stressad. Det känns som att jag kommer sitta i slutet o vara i paniktillstånd, eller snarare, tentapanik. Som vanligt, ja, det händer varje gång så därför känner jag väl mig redan stressad... Jag borde egentligen planera lite ordentligare, då blir man inte lika stressad för då vet man hur det ska gå framåt.
Men nej, jag gör det inte, av lathet och osäkerhet antar jag. Osäker för att jag är rädd för att faila planeringen. Därför kanske jag går planlös när det gäller tentaplugg...
 
Iaf, så har jag varit duktig o tränat två dagar i sträck, tänkte egentligen träna 3 dagar i sträck, men min kropp sa nej för att det var egentligen första riktiga träningen efter en hel sommar :P Så det blev 2 dagar istället. Det var kul, körde två pass, ett var Booty express och den andra var Zumba. Booty var jobbigare än vad jag trodde och det är därifrån jag hade massa träningsvärk. Fast det var mer ben än rumpövningar.
Zumba var jag lite besviken på. Kanske hade jag höga förväntningar, men jag tror att instruktören inte var den bästa... Jag tror inte hon var så duktig. Så jag var besviken. Men jag tänker ändå testa Zumba igen när jag får tillfälle. Det var öppet hus i World Class den här veckan, så därför har jag testat lite olika :)
Och så hade de en Jacuzzi! Så det blev lite relax i samband med träning.
 
Dags att fixa sig inför resan hem.


En stor familj!

Helgen gick så fort att jag inte hann känna på den. Den började i fredags kväll, Jesús och jag gick till Josefine för en filmkväll. Först gick jag dit och vi lagade mat tillsammans. Jesús kom i efterhand och efter en god middag satte vi oss i soffan och kollade på The Hunger Games. Första gången jag ser den, jag vet, sen. Men den var bra, fast vi satt på helspänn hela filmen! Så spända att Josefine och jag hoppade till i slutet av filmen, haha!


I lördags åkte jag med Josefine och Kristin till Erikslund, det stora shoppingcentret som sitter ihop med IKEA. Där hittade jag faktiskt lite nya kläder, efter veckans klädincident (ja, första gången jag verkligen inte var nöjd med vad garderoben hade att erbjuda...). Hösten började bokstavligen idag, och jag är glad att jag har få, men några uppdateringar i garderoben. Jag är ingen shopping-tjej, så jag har svårt att hitta det jag gillar. Men hittade en tröja (som kunde varit bättre, men för 99kr..), en lätt topp, ett par svarta bra leggings och ett par jeans som kommer se bra ut i hösten.Vi gick vidare till IKEA, där köpte jag ett par blommor till lägenheten, äntligen lite grönt i hemmet!

Och så kom den efterlängtade söndagen, då jag skulle få träffa en i nuläget storfamilj och två kära vänner. Elsa hade jag inte träffat sen i våras för hon var i USA hela sommaren. Ja, den storfamilj jag pratar om är Victorias. För en vecka sen om ytterligare en kull valpar. Så nu har de 8+11 valpar och en bebis, 2 katter, 5 vuxna hundar och 2 vuxna människor. Sammanlagt 29 familjemedlemmar i ett o samma hus!! Varav 20 pluttisar.
Med det borde de söka till Guinnes rekordbok.

De en vecka gamla valparna var alla ungefär lika stora som en hand, så söta, men de hade ännu inte öppnat ögonen och de ålade fram, gnydde och var bara såå söta!!
De 4 veckor gamla valparna som jag och Jesús hade besökt för 2 veckor sen såg ut som små minihundar, de sprang runt och lekte med varandra. Sååå söta!!
Och den lite mer än 4 veckor gamla bebisen hade också vuxit lite, och jag fick även se ett sött leende!
Två katter har de också, men de fick jag bara se lite grann av, en av dem är väldigt blyg av sig ännu för hon hade precis börjat bo där.

Ännu en gång blev jag fulladdad med kärlek o glädje av att träffa alla! Vem kan inte bli glad av att träffa dem??

Helt enkelt en härlig helg!




Tiden går vidare

Japp, nu har jag blivit ett år äldre, det är underligt hur tid kan gå så fort när det ibland känns som det tar evigheter (minns tillbaka sista tentaveckan...).
Det har varit soligt idag, men blåsigt som bara den. Det går nästan inte att gå i shorts längre och inte utan jacka... Lite tråkigt men ja, kanske lika bra nu när skolan börjar, imorgon.
 
Jesús har trampat ner i skit IGEN.... Ja senast var någon gång nu i sommar, och det tyckte jag var konstigt. O så kommer jag hem o det visar sig att han trampat i bajs. Så en del av dagen gick åt att skrubba skor, ja inte jag inte. Jag å andra sidan har gjort första satsen müsli :) Ska bli gott att äta "riktig" müsli istället för köpt. Det är faktiskt så mycket godare...
Nu finns systrarna Helgesson på 1 liters mjölkpaketen! :D det är bra med lite publicitet för sporten ;)
 
 
 
Jag hade det jättetrevligt igår, vi samlades hos oss och jag bjöd på lite smått o gott. Solen var uppe och förstås blev det nästan bastu här hemma, men med massa öppna fönster så gick det ändå bra :)
 
Sitter o tvekar på om jag ska registrera mig på distanskursen, ett helt år distans och halvfart... Det kan bli jobbigt och jag är inte så duktig distans... Men eftersom kursen verkar så intressant o lärorik så skulle jag så gärna vilja läsa! Men tanken av kurslitteraturens utgifter får mig yr... massa böcker och vem vet hur mycket de kostar...! Hittade typ bara en på biblan här i stan... Resten fanns inte :/ Hade annars varit skönt att kunna låna de här böckerna under tiden jag pluggar kursen, för att sen lämna tillbaka, än att kosta på mig massa pengar... Det är inte så chill att vara student ibland :(
 
Imorgon ska jag o tjejerna äta lunch tillsammans innan vi går till vår första föreläsning :) Det är något jag ser fram emot!
Men nu innan sista lovdagen tar sitt slut ska jag sätta mig o kolla lite på japanska tv-program! :)
 
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!