Researching.. :)

När jag inte längre har skolan att tänka på har jag mycket mer tid till att sitta o läsa om olika saker, ta reda på massa grejer och läsa läsa läsa. INTE böcker dock. Det är internet, och ja, det finns mycket skit på internet, men det finns även mycket bra grejer också.
Jag har börjat köpa grejer från bodystore.com
Jättebra grejer och jag sitter o provar olika produkter som ska vara bra för kroppen. Sen min pappa blev lite dålig har jag försökt hitta grejer som kan få honom att må lite bättre. Mest vitaminer och mineraler. Vi människor är ju trots allt gjorda från naturen, därför är det ju mest optimalt att äta o få i sig naturliga ämnen, inte syntetiska och sånt vanlig medicin innehåller...
 
Jag har kollat grejer till mig själv också, har nu använt nytt schampo och nytt balsam för mitt hår. I början var det stor skillnad! Jag blev förvånad! Nu efter ca en månad så tycker jag det är bra, men inte sådär som första och andra gången jag använde. Ändå helt okej och huvudsaken är att dessa inte innehåller massa kemiskt skit som inte är bra för oss. Schampot och balsamet heter Faith in Nature - Seaweed. Med andra ord, sjögrässchampo och sjögräsbalsam. Haha. Men sjögräs är verkligen bra för kroppen när man äter det, så varför inte? Vi japaner har sjögräs i nästan allt. Den här ska iaf vara vårdande för håret och därför valde jag den. Faith in Nature har flera andra sorter också som har olika funktioner.
 
Jag är även mitt uppe i en detox-kur, som ska rensa njurar och lever. Kissar dubbelt så ofta som förut, men kanske för att det är urindrivande och man ska dricka minst 1,5 liter vatten varje dag. Vi människor ska egentligen dricka ca 2 liter vatten varje dag, men jag tror inte alla gör det... Så jag är en aktiv toabesökare, men det gör inget. Jag har knappt något sockersug, som en del också hade kommenterat om.
 
Sockersug å andra sidan har jag läst mycket om de senaste dagarna. Oftast är det en obalans i kroppen och man kan behöva ämnet krom för att balansera. Jag har därför köpt kromtabletter för jag har alltid sockersug och även kolhydratsug liksom.
 
Jag har också läst om menstruell migrän. Jag har med all sannolikhet detta. Man har huvudvärk dagarna innan mens och ibland under mens, samt slutet av mens. Jag har ALLTID det. Jag kan i princip räkna till mig de få gångerna som jag inte haft huvudvärk i samband med mens. Hemskt va?
Därför har jag läst om det också väldigt mycket. Många sidor hänvisar till att använda värktabletter ett visst antal dagar innan mens osv. Men vill verkligen inte ta mer värktabletter än vad jag redan gör... Så hittade lite information om magnesium. Balansen mellan magnesium och kalcium kan vara orsaken till att man får huvudvärk. Och det i samband med hormonbalansen gör att huvudvärk uppstår vid mens. Vi äter o dricker mycket kalcium, vilket ofta slår ut magnesium, och det blir obalans. Jag både äter o dricker mjölk, ost och smör varje dag nästan, så inte så konstigt tänkte jag. Nu ska jag testa magnesiumtabletter och hoppas att det kan hjälpa. De tillskotten behövs bara tills symptomen försvinner, då kan man sluta ta tillskottet. Det är för att kunna balansera magnesium med kalcium.
 
Nu när jag inte har skola kan jag äntligen sitta o fördjupa mig i massa sånt här intressant utan att ha plugg i bakhuvudet! :)
 
Under vår gran på natten hade vi ett besök, från en padda, som Mio letade febrilt efter:
 


Kalla sommar..

De senaste dagarna har känts som typ höst eller kall vår. Det är alltid runt 10 grader, det är molnigt och framför allt, blåsigt... Usch, det är såna här dagar jag sitter o frågar mig själv, varför bor jag kvar i Sverige? Varför valde jag den kallaste sporten av dem alla, konståkning??
 
Den här sommaren lär bli kall för att "det var en mild vinter". Jag hoppas alltid på att det inte stämmer, men snart börjar väl jag också tro på att det är så?
 
Om lite mer än en timme ska jag åka till YFU, ska jobba där några timmar o sen möta upp min käre vän som åkt från Japan och är här i några dagar! Tråkigt att hon får uppleva en kall sommar här i Sthlm den är gången.
Jag har lämnat nästan alla tjocka tröjor och varmare jackor i Västerås för jag hade hoppats på en varmare sommar. Men nu inser jag att jag borde kanske ha tagit med lite mer... Har två tjocka tröjor som dessutom är långa så jag kanske tar en av dem idag när jag ska ut. Kommer ändå regna, vilket betyder ännu mer kyla. Så varför inte försäkra sig med en vintertröja??
Jag har min vinterjacka här, men den var tänkt till ishallen, snart lär man väl få gå med den också?! haha
 
Sitter o kollar på matcher varje kväll, det är intressant vilket land som kommer att vinna den här gången för att det är så svårt att veta nu :)


Tillbaka igen

Har inte kunnat tagit en lugn stund för att skriva, dels för att jag haft fullt upp och dels för att vi inte har haft något internet här hemma. Innan Nickys studentmottagning blev det storröjning här hemma och på något sätt har Nicky lyckats göra så modemet slutat funka, sen åkte han iväg till ett läger och här satt vi utan internet, i över en vecka för att det var svårt att försöka få det att funka. Eftersom inte någon av oss hemma är så pass tekniska så var det bara att vänta.
Men som sagt, hade ändå så himla fullt upp att jag inte hade tid att bry mig mer.
 
Nickys mottagning gick bra, däremot hade vi nog fler gäster än vad som osade, så därför sprang jag runt som en galning för att få allt att funka. Jag åt inget den dagen förrän sent på kvällen och jag skippade tårta helt.
 
 
Innan det åkte Jesús o jag på kryssning till Helsingfors, det var kul och härligt. Och roligt att kunna vandra i Helsingfors. Det var ganska varmt och skönt, vi hade sol nästan hela dagen där så därför tajmade vi nog in kryssningen bra.
 
 
Josefine var uppe i Sthlm så vi träffades, sedan mötte vi upp Kristin. Även om det inte var så längesen vi sågs egentligen så känns det som det var länge sen. Saknar dem redan!
 
Har även hunnit klippa mig och det blev bra! Nöjd! Klippte upp så det skulle vara kortare framtill och längre baktill, vilket gjort att mitt hår känns så mycket lättare och är inte tungt längre.
Jag har också hunnit testa Faith in Nature Seaweed schampo och balsam, och jag gillar dem! Det är lite krångligt att duscha håret med dem för att de är så lättflytande, men jag lär mig väl nåt bra sätt så småningom. Huvudsaken är att mitt hår känns fräschare och lättare, inte lika frissigt och jag hoppas att det blir bättre.
 
Jag har också hunnit börja jobba ideellt hos YFU nu, sakta men säkert. Ska dit igen på måndag för att börja eventuellt ringa runt lite och så.
 
Självklart kollar jag också på fotbolls-VM. Vet att det finns olika diskussioner kring eventet osv men sport är sport och dessa event är meningen att få fram utbyten mellan olika länder och kulturer för att få en ökad förståelse omkring i världen. Tyvärr blir det kanske inte alltid så och värdländer vill snarare visa de finaste förhållandena de har i sitt land istället för att visa hur det egentligen ligger till. Oförväntat åkte Spanien ut efter flera insläppta mål. Tråkigt värre men nu vet man verkligen inte vem som kan vinna då England åkt ut också, eller ligger risigt till iaf. Spännande.
 


Slutspurten

Har nu officiellt inget internet hemma. Så nu sitter jag i skolan och tar en kort paus från uppsatsen.
Igår hade vi opponeringen, eller halva klassen hade det. Jag var efter lunch och var spänd hela tiden fram till att jag var helt klar med opponeringen. Det gick bra och jag har inte så mycket att korrigera tack o lov! Men har ändå grejer som måste fixas så jag måste ju göra det. Så därför är jag i skolan nu och skriver det sista, för att jag hade en bok som jag behövde och den var i skolan.
 
Efter skolan igår var jag HELT SLUT. Sjukt hur trött man kan bli av att bara sitta o lyssna på alla och sen prata en stund själv. Vilade en stund efteråt, och sen var jag bara så trött och orkade ingenting.
Imorse hade jag så svårt att komma upp, men drog upp mig till slut för att jag behövde fixa uppsatsen. Men hela min ryggrad har fått stryk av att ha suttit still en hel dag... Usch.
 
Idag tar Västerås studenten, eller alla gymnasieelever i sista årskursen tar studenten. Det kommer bli en fest i stan på så vis eftersom alla tar samma dag. Men vädret är inte så lovande. Det är inte så kallt men det är mulet och just nu regnar det. Hoppas det snart blir bättre väder.
 
På lördag åker vi tillbaka till Sthlm för sommaren. Jag har börjat plocka ihop grejer som ska med hem, och sen är det bara städning o sista tvätten kvar.
Nicky klarade teoriprovet på första försöket. Vet inte hur han har pluggat men ja, han har väl lärt sig en del när han kört och han var redan i full gång med teorin innan han ens hade börjat övningsköra. Kanske därför. Uppkörningen ska han göra i Uppsala på måndag. Vem vet, kanske har han körkort innan han tar studenten.
 
 


visst en dag till :P

Hade kanske visst en till dag med internet här i lägenheten :P
Inte visste jag det, eller så har de bara inte stängt ner den ännu. Iaf så passade jag på att sitta framför datorn o njuta lite av japanskt TV streaming när jag satt och åt lunch.
 
Jättefint väder idag! Och såg att det skulle regna imorgon.... så jag tog mina ben o gick till skolan idag för att skriva ut massa papper inför oppositionen på onsdag. Vill inte gå i regn imorgon, så det fick bli att jag gick idag istället.
 
Jag är verkligen ingen konsumtionsmänniska, med andra ord, jag köper saker när jag verkligen behöver, t.ex. om jag har för få hela strumpor så går jag o köper enbart strumpor. Har jag för få byxor att rotera med så går jag o enbart köper ett par byxor. Sån är jag.
Men den senaste veckan har jag blivit lite av en shoppingmänniska...har mest beställt grejer över internet, för det är det enda jag haft tid med. Utöver internet har jag fysiskt gått och köpt ett par svarta lätta shorts igår, idag en t-shirt och ett par löst sittande byxor. För mig är det mycket!
Samtidigt ser jag t-shirt efter t-shirt bli så pass slitna att det blir hål i dem. Jag har bara ett par välanvända shorts som jag vill ska hålla lite längre (med andra ord, måste köpa fler för att kunna använda andra). Jag har inga sommarskor eller skor som inte är varma för de jag hade förra året är för slitna... Min sommarjacka är sliten men jag älskar den, men tyvärr måste jag leta någon ny.
 
Jag är en sån som verkligen håller i de plagg som jag älskar, använder dem tills det inte går att använda dem längre, tills de går sönder eller blir håliga. Gråter en svätt innan jag lämnar dem för evigt, och försöker söka efter nya älsklingar. Både bra o dåligt. Bra för jag sparar pengar och bidrar inte till konsumtionssamhället. Dåligt för att jag har så himla svårt att hitta plagg o saker som jag gillar starkt! Så det finns väl både för- och nackdelar...
 
Men nu är det en ny generation för min garderob, iaf hälften av garderoben måste gå över till en ny generation. Får se hur väl jag lyckas... haha


Ingen internet fr.o.m. imorgon (-__-)

Imorgon går mitt internetavtal ut, dvs jag har bara inte betalat nästa månads internet. Känns så onödigt att betala för en hel månad när jag bara är kvar i mindre än en vecka..
 
Så från imorgon får det bli mobilt nätverk för mig.. Har iaf 3gb på mobilen så jag får använda det sparsamt och bara när jag verkligen behöver :P
Kanske en ursäkt till att gå till skolan? Men vill ju inte sitta o surfa där...
 
Idag har vi varit duktiga och städat undan en massa skräp och det har genast blivit bättre här! Vi hade massa pappersskräp som behövde gås igenom och massa smågrejer som bara legat här omkring. Så vi tog tid idag till att få det gjort så vi slipper städa en massa sista veckan.
Visst, det behöver dammsugas och tvättas en massa också, men det kommer. Imorgon är tvätten bokad iaf, så jag börjar med alla kläder. Senare i veckan får jag ta sängkläderna kanske.
Dammsuga får bli mot slutet av veckan.
 
Jag har fått veta att en av våra gamla konståkare (som iofs fortfarande är aktiv tror jag) blivit utvald till Miss World Sweden! :D Så roligt!! Hon är verkligen söt och svensk haha, så det passar henne! Hon kommer med andra ord att representera Sverige i London när finalen går. Är inte så insatt i sånt här, men så långt vet jag nu iaf.
 


svårt att släppa

I torsdags kväll så lämnade jag in B-uppsatsens utkast, eller snarare, 99% klara utkastet haha. Kände att det var skönt att lämna in och jag kunde slappna av för stunden. Jesús föräldrar hade kommit förbi för att fixa rullgardiner medan jag satt o fick ihop det sista.
När allt var klart gick vi och åt en indisk middag. Det var gott! Men Jesús pappa fick en ståltråd i maten...
De åkte sen hemåt med lite av mina grejer inför sommaren.
 
Fredag morgon kommer jag på att jag har några oklara grejer i uppsatsen...! Far upp som en raket och satte mig direkt vid datorn för att fixa de små detaljerna som fanns kvar i uppsatsen. Skickade in den på nytt sen och sen blev jag lugnare.
 
Fredag eftermiddag fick vi schema och tilldelades uppsatser som vi ska opponera på. Men eftersom jag hade sovit dåligt och var så trött så lät jag det vara tills på lördag.
 
Igår satte jag mig med oppositionen. Men ibland kollade jag på andra grejer och det var inte alltid lätt att koncentrera mig. Tror jag fortfarande var trött.
Igår gick vi på bio, vi såg Grace of Monaco, den var bra tyckte vi!
 
Under hela den här tiden har jag haft skolan i tankarna hela tiden. Efter att B-uppsatsen lämnats in har jag egentligen tid att ta det lugnt, göra annat som inte har med skolan att göra, umgås liksom, men ändå så har jag spärrat mig själv att inte göra det för att jag "har skola" under tiden. Det var därför som jag föreslog att gå på bio igår kväll för att tillåta mig att göra andra saker.
 
Även om jag bokstavligen inte sitter med skolarbete så känns det som det, för varje gång tankarna kommer till mig att jag "borde" plugga.
Nu har jag iaf läst igenom uppsatsen jag ska opponera på, fått en överblick. Det som är kvar är att gå igenom den ett par gånger till och skriva en sammanfattad opposition som ska lämnas in. Det kommer jag att hinna på dessa två dagar som är kvar, även om mina tankar säger annat.
Med andra ord, jag har otroligt svårt att släppa taget om skolan känner jag. Inte konstigt kanske egentligen, efter ett helt läsår med 150%. Men jag måste släppa taget nu inför sommaren.
 
Min syn har försämrats ännu mer sen jag suttit och pluggat hela tiden... Vill att skolan ska ersätta för den försämrade synen! haha, önska kan man ju...
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!