På väg till party över havet!

Nu är äntligen tentan över! Det var lite av en helvetestenta. Många frågor och lite tidsbrist. Vissa frågor hade jag stenkoll på, andra hade jag ingen aning om. Så det blev några få tomma luckor som jag inte hann fylla på med svar pga tidsbrist. Jag satt till sista minuten, där de sista minuterna bestod av febrilt skrivande. Vet inte hur det gått för ibland kändes det som att jag bara skrev o skrev och inte hade så stor koll på vad jag svarade.

Väl hemma duschade jag och packade. Nu sitter jag på tåget till Sthlm för att åka på partykryssning. Elsa ville fira sin 25-års dag på ett lite annorlunda sätt och det resulterade till en kvällskryssning. Har bara varit på de är korta kryssningarna men inte party så jag vet inte hur det kommer att vara. Men det blir nog kul!
Hann inte vila upp mig tillräckligt, men jag hoppas jag inte kommer vara alltför trött :/

Försöker sova lite på tåget men det går inte bra.
Nu är det iaf ledigt fram till nästa vecka. Då ska jag börja plugga anatomi inför konståkningens tränarutbildning där vi kommer ha ett prov på det. Kan inte alls så mycket, kommer ihåg ännu mindre så jag har nog en pluggvecka till framför mig. Men den här måste jag klara! Så det är bara att plugga på...



Vårshow och plugg

Nu har första vårshowen varit. Det blev fint!
Ibland klarar man av trots tidsbrist... Men det är för att alla jobbat på som bara den hela sista veckan. Temat Dance on Ice blev ett bra tema! Det var roligt att se faktiskt. Och för första gången så kunde jag stå o kolla på (nästan) hela showen utan att själv behöva göra hundra andra saker.
Imorgon har de andra och sista showen. Synd att jag inte kan se, men mamma filmar allt så jag kan se senare.
 
Men pga den tidiga tiden så blev jag nog övertrött, har huvudvärk sen jag kom hem från ishallen. Jag försökte åka så tidigt jag kunde, resulterade till att jag fick springa till pendeln (hann lagom i tid ändå...) och kom fram halv 5. De hade dock "tagit bort" vagn 2 som var för obokade platser. Så det var lite kaos innan tåget skulle åka. Jag tog en plats, men platsen var bokad o jag fick flytta på mig. Vagn 5 blev den obokade så jag gick dit några min innan avgång o tack och lov så fanns det lite lediga platser, så jag fick sitta resan hem. Försökte sova men det gick inte så bra, sol i ögonen....
När jag kom hem så försökte jag vila igen, men på nåt sätt så kunde jag inte somna in... Så där sitter huvudvärken ännu. Men tog värktabletter så jag kan plugga ordentligt sista timmarna på dygnet.
 
Jesús hade en av sina bästa vänner här på besök (första riktiga besökaren) så att han skulle få hjälp med några uppgifter innehållande jobbig matte. De har inte umgåtts på ganska länge så de enjoyar varandra tror jag :) Jag är iaf glad att han kan umgås med vänner lite också.
 
Hoppas huvudvärken släpper helt. Nu känns det som att jag börjar bli lite aktiv, vilket betyder att huvudvärken håller på att gå över lite. Men klockan är redan efter 8 på kvällen.... Kommer jag orka plugga mer ikväll..??
 
 
Ja, btw, jag har tränat lite mer nu och kan säga att det är skönt att få igång kroppen efter så lång tid av "vila". Men tyvärr kommer jag inte att hinna träna något den här veckan, det tar egentligen inte så mycket tid, men den här gången behöver jag all tid jag kan få för att klara av den här tentan. Vad gäller tenta så vill jag göra allt jag kan och KLARA tentan pga hur mycket tid jag lägger ner på dem. Så med den motivationen (att inte vilja göra all tid till förgäves) så pluggar jag järnet så jag kan klara!
...säger jag nu o sitter o skriver blogg.. Ja, men ska göra mer nu, nu börjar ju troligtvis huvudvärken avta!
 
Den här månaden har varit den mest stressade någonsin, just för att jag inte kunnat lägga tillräckligt tid till att plugga, iaf inte så mycket tid som jag vill lägga ner. Mest pga flytten och allt vi behöver fixa med lägenheten. Vi har ju typ INGET! Vi behöver köpa massa extra grejer som behövs. Typ toaborste, bordsduk, gardiner, ugnsvante o sånt som vi inte behövt tidigare. Som behövs nu.
Ja, nu ska jag lägga ner iaf.


Tröghet på hög nivå..

Jag vet inte hur det funkar den här månaden, men det har verkligen inte varit en pluggmånad alls. Känns som varje gång jag försöker plugga så kommer massa annat ivägen. Resulterat till för lite plugg och enorm stor stress inför tentan som är om mindre än en vecka. Jag känner mig bokstavligen lost och rädd. Ja, visst har jag sagt det inför tidigare tentor, men den här är värst.
 
Igår tränade jag för tredje gången, det kändes okej. Kändes som att jag inte orkade lika mycket som första gången men det var nog för att första gången började jag med noll träningsvärk. Men det är bra att komma igång. Början är trög.
 
Igår kollade Victoria o jag på bröllopsklänningar till henne. Hon hittade en snabbt, efter 6-7 prövningar :) Hon var jättenöjd med den hon valde, och ja, hon såg fin ut! Nu känns det verkligen på riktigt, att hon ska gifta sig!
 
Jag försöker plugga trots massa småhinder, men fan vad det går trögt.... Jag vill bara sticka in en USB i hjärnan o föra över all info som man måste kunna...!


Tävlingshelg!

Nu är tävlingshelgen över! Deg har varit roligt, kallt och pirrigt! Med både bra och lite mindre bra resultat. Alla tjejerna var riktigt duktiga. Många som hade nerverna i styr.
Måste säga att jag faktiskt saknar skridskorna då och då. Måste stå och göra steg med fötterna varje gång jag står o väntar på något. Även när jag pratar!

Jag har däremot inte hunnit plugga. Läst ett par sidor men inte mer än så... Usch, den här gången är jag nervös inför tentan. Jag sa det nångång tidigare också, men den här gången vet jag att jag inte hinner plugga lika mycket. Bara det oroar mig. Visst jag ska börja tentaplugga redan nu, men kommer det att sitta kvar i hjärnan..?! Eftersom det är psykologi så är det väldigt svart på vitt, kunskapen. Därför är det extra viktigt att komma ihåg rätt!

Ville egentligen åka hem till Västerås ikväll så jag kan få sova ut imorgon. Men det blir för sent så jag får sova en natt till här. Well, det positiva är väl att jag får äta god mat :) strax matdags!



Första träningen

Idag kom jag officiellt igång med träningen!
Jag har börjat med Core 30min, det var lagom. Hade det varit längre eller jobbigare så hade jag inte orkat. Jag orkade igenom passet och det kändes bra. Jag var lite nervös innan jag skulle börja. Jag har aldrig tränat på gym eller sånt tidigare, bara konståkning och sidoträning till konståkningen. Så jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, inte för att man måste göra på nåt speciellt sätt. Men Actic har ett system att när man bokat gruppträning så får man ett litet kvitto, den trodde jag inte var viktig så jag lämnade den i omklädningsrummet. Så visade det sig att det är "bevis" på att man kommit till gruppträningen. Jag hann gå in o hämta den för jag var tidig redan som det var. Vi var bara tjejer/kvinnor. Var inte så överraskad, men undrar varför inte killar går... Kanske för att det var ett lunchpass.
 
Nu såhär på kvällen känns det bra, tror däremot jag får träningsvärk imorgon, med tanke på att jag inte tränat på så länge. Tänka sig, att för 5-6 år sen så tränade jag konstant varje vecka fler ggr! Och sen slutade jag tvärt, har inte tagit upp träningen sen dess.
Men nu så, skaffade ett Actic-kort, och ska köra gruppträning. Börjar med Core, så jag bygger upp inre muskler, sen ska jag testa andra pass. Jag har inget specifikt mål, huvudsaken är att jag ska röra på mig, motionera så jag blir piggare till vardags. Jag har inte tänkt gå upp eller ner i vikt, jag har inte tänkt bygga muskler eller något sånt. Bara så jag får motion, och visst välkomnar jag fastare muskler förstås ;) men det kommer nog på köpet ändå.
 
Eftersom jag själv är tränare så vet jag oftast vad jag ska tänka på medan jag tränar, det hjälper mig mycket. Jag vet också hur viktigt målsättning är, och jag börjar med små mål. Jag har inget drömmål, men tycker inte jag behöver det. Ett mål kan vara att jag ska träna minst 2-3 ggr/veckan ganska snart. Ska börja lite långsamt, dvs 1-2 ggr/veckan, och sen öka efter ett par veckor. Men ska lyssna till min kropp och se hur det går. Kanske kan jag träna oftare tidigare, eller så behöver jag kanske vänta i några veckor till innan jag ökar träningsmängden.
 
Känns bra det här :)
Ett plus är också att den närmaste lokalen ligger ca 5 min från där vi bor :)
 
Resten av dagen blev plugg och jobb. Just det, rostade müsli också, första gången i ugnen! :D Det blev faktiskt bra! Skönt att müslin blev klar på en gång. Med den lilla ugnen behövde jag göra 3 mindre omgångar, vilket kunde ta halva dagen...! Nu blev det klart på 30 min!
 
 
Ytterligare en glädje är att få lyssna på ONE OK ROCKs senaste album!! Åh vad den är bra! Åh vad de är bra!!
Nu har jag något att se fram emot imorgon när jag ska åka tåget hem. Lyssna igenom hela albumet i lugn o ro. Åh nice!!!
 


Flyttat!

Flytten skedde, otroligt nog.
 
Vi hittade sängar i IKEA, jag hittade en fin spegel för rea-pris och ett komplett matbord med 4 stolar. Så allt köptes o fick åka med IKEAs hemkörning dagen efter, lördag. Min vän Crisha hade bilen o kunde hjälpa oss att flytta på alla våra saker från ena lägenheten till den andra. Hon hade den stora bilen så det gick på två lass, tack o lov. Jag lämnade lägenheten tom men ostädad. Huvudsaken var att få iväg allt till den nya lägenheten och montera allt så det skulle vara klart för att bo.
Så flyttstädningen får ske senare i månaden, vi har fram till sista mars, men vill definitivt bli klar innan dess!
 
Väl i den nya lägenheten o allt innanför dörrarna så var det dags för montering. Jag tog på mig att montera allt eftersom jag tycker det är roligare än att torka rent saker. Ja, precis, lägenheten var ostädat så vi behövde torka rent allt.
Jag fick ont i hela kroppen och hade jättesvårt att sova. Så jag led av sömnbrist dagen efter.
 
Dagarna gick och igår så tog jag trasan o torkade rent allt, bokstavligen allt i lägenheten. Allt var smutsigt av damm, han innan hade verkligen inte torkat rent eller gjort rent något! Ugnen var nog värst, såg ut som att han bara sprutat rengöringsmedel o låtit det vara. Så den tog jag tiden att göra rent.
Jag skrev ett klagomail till hyresvärden, men inget svar.
 
Nu är det bara några få kartonger kvar på golvet, vi fick inte plats med allt i garderoberna. Men det är bara saker, saker som behöver t.ex. en bokhylla för att ställas i ordning. Så jag vet inte hur vi ska lösa det där ännu.
 
Med allt det här med flytten så känner jag mig stressad över att inte ha hunnit plugga alls. Min motivation ligger i botten har jag märkt idag och jag kommer ingen vart känns det som. På fredag ska jag åka hem för att jobba, en hel tävling ska jag ta själv, så inte någon tid för plugg inte... Vågar inte tänka hur det kommer gå med tentan den här gången....
 
Nu börjar även konståknings VM, men eftersom den hålls i Kanada o de visar nattetid svensk tid, så kommer jag inte kunna se den live, hur mycket jag än vill. För jag behöver sova.


Heldag i Ikea och äntligen flytt!

Igår resulterade till en spontandag i IKEA, en spontandag innehållande riktiga köp! Det har varit struligt med själva flytten eftersom mina föräldrar inte kunde hjälpa den här helgen och Jesús pappa blev sjuk i influensa. Pappa sammanfattade det som att det skulle kosta ungefär lika mycket att få hit sängen som att köpa nytt i IKEA. Och ja, det kan jag nästa hålla med om.

Så ja, därför åkte vi två alltså till IKEA. Först tog vi en snabbtitt på hemsidan för att ha lite koll på vad som finns. Sen åkte vi till stan, där stannade vi på Actic för att jag skulle skaffa ett gymkort. Yes, när det finns erbjudande så ska man ju passa på. Och jag hade en känsla av att om jag inte skulle ta tillfället så skulle det ta minst en månad till, tills jag skaffar ett kort.
Så nu har jag 24 månader på Actic. Den ska inte fyllas med gym, det är inte min grej. Okej, ibland kan jag nog gå till gymmet o se vad jag kan göra. Nej, dessa månader ska bestå av pass, det är nåt jag tycker är roligt! Så det blir först core, för att stärka mina svara muskler. Sen blir det massa annat skoj ;)

Sen åkte vi vidare till IKEA. Det var sol, hela dagen! Härligt! Det har varit ganska mycket sol på sista tiden. Behövs!!
Väl framme så frågade vi först om hemkörning, de kör även helger! Sen började vi vår färd genom IKEA-land. Vi gick snabbt igenom rummen, stannade vid matborden. Jag visade en matgrupp som vi tog. Vidare till sängarna, dagens ämne. Vi kollade, testade, fick hjälp. Sen blev jag helt trött och kände att jag behövde mat. Så vi tog en paus, åt lunch (tackar för billig lunch), efter en paus så fortsatte vi till sängarna.

Jag bestämde mig ganska snabbt, höll pappa uppdaterad och var klar med mitt beslut. Det här var kanske vid 5-6 tiden. Här kommer den jobbigare delen av dagen. Jesús kunde inte bestämma sig, som vanligt. När vi letade säng förra året så tog det också en riktig färd innan han bestämde sig. Här kom reprisen. Jag hade blivit piggare med maten, men den energin gick sakta nedåt. För varje halvtimme blev huvudvärken värre, kroppen trött och mina ögon rödare. Vid 7-tiden började han bestämma sig, sakta och osäkert kan jag säga. Men jag är en människa med långt tålamod, och såna här större beslut ska inte jagas på, då finns risken för dåligt beslut. Det är mitt motto. Men den här gången kanske jag hade lite fel...?

Till slut satte vi punkt för beslutet. Han tog en billigare säng än mig, och samma madrass. Vi tog våra saker, tog två stora vagnar och gick mot varuplockningen. En efter en plockade vi, jag tog även en fin stående spegel som var på rea och gick mot kassan. Ja, helspegel har jag länge velat ha, men väntade på att flytta ut tills jag skulle skaffa en. I vår lägenhet vi har nu får det knappt plats en, så jag väntade ytterligare. Men nu hittade jag en jättebra spegel som dessutom var på rea! Så jag tog den såklart! ;)
Trötta som fan gick vi sen till hemkörningen, beställde körning till lördag första passet 10-14.
Vi hann med en buss hemåt, mådde illa hela vägen hem. Sen var det dags att packa. Min vän Crisha från skolan skulle hjälpa oss, hon har bil. Så packning och matlagning samtidigt blev kvällens sysselsättning.

Idag ska vi alltså flytta. Trodde ett tag att vi aldrig skulle få chans att flytta med så många hinder vi hade på vägen...!
Jag skulle egentligen upp halv nio, men vaknade efter 7 och kunde inte somna om... Så här är jag, uppe och hungrig, ska börja ta lite frukost.



YES!

Fick idag veta att jag fått ytterligare VG på tenta! Så skönt!! Jag vågade inte tro på att kunna få VG, men när man ser betyget på studentportalen så känns det skönt.
Det är nästan så jag behöver belöna mig själv lite :)
 
Så därför sitter jag o funderar på hur jag ska göra. Jag har velat sätta igång med träning sen förra året, men blev aldrig av då det var så mycket med skolan och framför allt mycket nytt. Tog ett tag innan jag kom in i rytmen. Nu känns det som att jag har hyfsat bra koll på läget. Behöver bara bli klar med själva flytten och då känns det nog bättre.
Nu finns det nämligen ett erbjudande på Actic, att få antingen 20% rabatt för 12 mån eller 50% rabatt för 24 mån. Jag funderar på att ta 24 mån eftersom jag troligtvis fortsätter träna när jag väl börjat. Och jag VILL ju träna längre än ett år iaf! Nu när jag inte tränat på 5-6 år så känns kroppen som en tunn, svag pinne... Jag har ju tränat så mycket fram till studenten. Kroppen behöver komma igång, jag känner att jag inte orkar och har inte energi för att jag inte rör på mig tillräckligt...
Men det är inte gym jag är ute efter, jag är ute efter gruppträning, pass. Det är roligare, det är effektivare, jag gillar sånt mer än statisk gymträning, dvs enbart gym gym gym.. det kan jag göra hemma i så fall, styrketräning.
 
Idag har jag haft noll motivation. Verkligen noll. Det är första gången jag har så här låg motivation. Jag har mest tvättat kläder, handlat, duschat, diskat, lagat lite mat och varit inne på fb o sånt. Blev jätteseg mitt på dagen o vilade i en timme. Ingen aning om vad det är med mig.
Å andra sidan, Jesús hade då jättemycket motivation! Han är pigg o lite hurtig idag. Han började med tvätten och sen satt han o pluggade. Jag tror han tog min motivation också när vi steg upp. Aja, det är bra att någon gjorde nåt vettigt idag, dvs pluggat.
 
Föreläsningen imorgon blev inställt pga att vår föreläsare blivit sjuk. Den har flyttats till nästa vecka.
Ja, nu är det snart dags att börja fixa nästa måltid.


Konståkning, TV4

Jag följer TV4s rapporter om konståkningen, där en åkare och mamman kommit ut att åkaren inte fick tävla efter att hon varit borta på diabetes-behandling.
SKF (Svenska Konståkningsförbundet) har kommenterat och båda var med i dagens Nyhetsmorgon. Tack o lov gick det bra på Nyhetsmorgon. Det verkar inte vara totalt krig mellan dem och det verkar som att mamman till åkaren bara vill poängtera och komma med att det inte är bra med sånt i sporten. Förhoppningsvis...
 
Det här har ställt till det för sporten.
Jag vet mycket väl som tränare att det finns tränare som inte behandlar sina åkare på schysst sätt. Tack o lov verkar det inte vara så i vår klubb! Men jag vet andra klubbar som har tränare som inte riktigt tänker på åkarens bästa. Jag är glad att just vår klubb inte har det så, och jag hoppas att åkarna i vår klubb, oavsett ålder, trivs bra. Jag som även jobbar med skridskoskolan tar genast tag i saker som föräldrar har synpunkter på. Oavsett vad de kommer med så gör vi vårt bästa för att de ska trivas och tycka att det är roligt att komma till oss varje söndag morgon. Jag har en toppen-crew bestående av tränare och föräldrar som hjälper så det blir bästa möjliga för alla medlemmar.
 
Samtidigt vet jag att det finns sånt här skit, jag menar riktig skit inom den här sporten. Det är ingen rättvis sport, men i Sverige vill man ha det rättvist. Konståkning är INTE rättvis, det kan jag säga efter alla år. MEN det beror inte enbart på miljön, varje åkare är unik. Varje åkare har sina egna potential, alla kan INTE bli världsmästare inom sporten. MEN det är viktigt att alla åkare kan erbjudas att träna/tävla oavsett nivå och potential. Det dock, är inte alltid lätt. Vissa klubbar är mer inriktade i elit, vissa mer inriktade i bredd. Särskilt i en stad som Stockholm där det finns klubbar i varje del av stan så kan även klubbarna ha lite olika mål med sina åkare. Passar det inte att vara i en klubb där det är mycket bredd och mindre elit så kanske det är bra att söka sig till en klubb som är mer riktade för elit, etc.
En klubb kan inte ändra målsättning på en natt bara för att en åkare inte får tävla i den klubben.
Men en klubb kan försöka se till att åkare kan få chans att tävla, istället för att blint säga att det inte går.
 
I vår klubb är vi otroligt många medlemmar (ökar varje år) men har samma antal istimmar varje år. Med andra ord, vi kan inte erbjuda träning för alla. Vi kan t.ex. inte erbjuda vuxengrupper, men vet andra klubbar som har det. Vi kan inte erbjuda hobbygrupper (grupper som tränar men inte tävlar) men vet andra klubbar som har såna grupper. Vi kan inte erbjuda synkro-konståkning (teamåkning) men det finns andra klubbar som kan det. Varje klubb har sin målsättning.
 
Sist behöver jag säga, om det finns åkare och föräldrar som känner att de inte blir schysst behandlade, då ska de träda fram. Inte på ett aggressivt sätt. Träd fram, men prata, var sofistikerade, förklara och var öppna. Det är den bästa vägen till fredliga diskussioner. Funkar inte det i sin klubb, gå vidare och försök kontakta andra. Förklara situationen istället för att gapa o skrika. Vi tränare är skyldiga till bra träning för åkarna, men vi kan inte se allt. Så lite feedback skadar inte, men på ett schysst sätt.
 
Konståkning är en fin sport, men det krävs mycket. Det kanske känns hårdare än i andra sporter eller aktiviteter, men det krävs disciplin för att komma någon vart.
 
Sen finns det alltid sånt här i alla sporter mer eller mindre. Sport = tävling.


En vecka till

Flytten blir lite försenad till nästa lördag istället. Vi kan inte få hit sängen förrän då med andra ord.
Jag har väntat så länge på flytten, men det är okej. Nu kan vi packa i lugn o ro och planera flytten bättre. Jag fick nycklarna i fredags efter skolan :) Det känns bra.
 
I fredags samlade vi ihop oss och gick på Västerås Comedy Club. Det var roligt! Al Pitcher var huvudkomikern för kvällen och vi skrattade så mycket! Det var så roligt! Han skämtar om Sverige, svenska och svensk kultur. Med andra ord, man känner igen sig så mycket och det gör det roliga!
Sen gick vi till Taco Bar och hade roligt innan vi åkte hem.
 
Och nu är det bara att sätta sig och läsa kapitel efter kapitel så man kommer ifatt...
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!