Kolla solen!

Haha, ja kollar man fb så finns det massa status om just dagens sol. Men så blir det när man inte haft riktig solsken på väldigt länge. Då blir den sol som kommer fram en mycket efterlängtad en. Det blir som värsta grejen bara för att solen tittar fram. Det borde ju inte var så egentligen, men så är det. Alla ska kommentera och skriva om solen, men just för att vi inte fått se eller känna den på väldigt länge.
Jag är faktiskt lite förvånad över hur lite sol det varit den här vintern.

Jesús och jag ska ta en promenad i solen iaf. När det blir vet jag inte riktigt än men snart ska vi nog ut :)



Äntligen riktig helg!!

Jag har kommit hem från en 5-timmarstenta. Så skönt att det är över!! Nu kan jag äntligen njuta av riktig ledighet, en ledighet då jag inte behöver tänka på att jag måste ha läst x antal kapitel osv.
Det gick ganska bra på tentan, jag tror jag blir godkänd, men ska nog inte hoppas på mer än så. Finns chans för VG, men ska inte hoppas i förväg. Bättre att bli överraskad sen.
 
Jag har fått gå igenom tandvärk och tandläkarbesök, slutade ganska bra tack o lov, så nu har jag inte ont längre. Sedan har jag bara suttit o råpluggat inför den här tentan. Den här gången var det inte någon stor mängd som förra tentan, men däremot väldigt diffust om vad vi ska kunna till tentan. Så det var bara att läsa på allt man har gått igenom, vilket blev ganska mycket ändå. Det var svårt att veta vad vi skulle fokusera på. Kursen är forskningsmetod, innehållande statistik. Men statistik-delen var inte så svårt ändå.
 
Tack vare att jag pluggade med mina vänner så gick vi igenom sånt jag själv trodde inte skulle komma på tentan, det visade sig just att de sakerna kom på tentan..! Så det var tack vare dem som jag kunde mer än vad jag kanske annars skulle kunnat.
 
Imorgon blir det tjejkväll två våningar nedanför mig :) hos Josefine. Ska bli kul att äntligen kunna umgås utan massa böcker!
 
Och tänka sig, om en vecka, EN VECKA så flyttar vi!! Jesús är inte så förtjust i tanken, konstigt nog, men jag är iaf glad att äntligen få ett riktigt kök och även större! Närmare skolan och närmare allt i stan!


Fascinerande

Jag går ytterst sällan och äter på donken, men idag gjorde jag det. Vid bordet bredvid mitt sitter tre utlänningar och pratar svenska. Väldigt hackig svenska, men trots det kämpar de för att berätta sina historier och diskutera olika saker med varandra.
De ser ut att komma från helt olika länder, med andra ord, engelska blir nog inte så aktuellt i deras samtal, samtidigt som de antagligen vill öva på sin svenska.

Eftersom jag har, förutom engelska, de andra språken på köpet så tycker jag verkligen det är fascinerande hur de försöker att prata och lyckas väldigt bra att få en flytande konversation. Och jag vet mycket väl att ju mer man övar, använder sig av språket och verkligen försöker så kan man lära sig vilket språk som helst.

Roligt med vardagliga observationer. Just det vår föreläsare har snackat om de senaste två dagarna :)

Nu är det nog dags för mig att åka hem, försöka plugga lite. Om en vecka har vi tenta..



Happy Valentine's Day <3

Idag är det alla hjärtans dag, vet väl alla säkert.
Spenderades i skolan första delen av dagen, och därefter en sväng i stan i väntan på att Jesús skulle komma. Vi möttes och gick runt lite i stan. Vi åt god lunch. I o med att vi inte bor i stan så blir det inte så ofta att vi vistas där tillsammans. Men det blir det ändringar på om ett par veckor! Fattar inte att vi ska flytta om ett par veckor! Det har gått fort, samtidigt som det känts att det gått långsamt :P
 
I tisdags så sjöng J med kören. Det var fint! Det jag inte var nöjd med var hur de hade satt upp "scenen" och platserna. Resulterade till att jag fick stå upp andra halvan för att få en bra syn, men det gick bra ändå :)
Är glad att jag fick chans att se o höra honom sjunga :)
 
 
Glad Alla Hjärtans Dag :)
 
 


Spontant

I lördags var jag på tävling, det var roligt trots att jag blev trött efter en halvdag i en ishall. En guldplacering och ett toppenåk och två mindre bra åk blev det. Det var roligt att umgås med åkarna och vi hade roligt! :)
Igår jobbade jag som vanligt, men det var också kul. Eftersom det var tävlingshelg så var det inte så många åkare på träningen, men det gjorde att vi kunde slå ihop grupperna till en stor grupp och köra alla tillsammans. Ibland är det faktiskt roligare att göra så än att bara träna som vanligt. Hoppas också att åkarna tycker detsamma.
 
Idag har jag försökt sitta och plugga, det gick sådär. Tills min kära vän Victoria spontanbesökte oss :) Det var roligt att träffa henne och vi satt o snackade i några timmar. Det är skönt att hon flyttat nära Västerås, då har vi chans att träffas lite oftare :) Hon hade även med sig en överraskning som gjorde mig riktigt glad!
 
Nån timme efter att hon åkte hem så fick jag även veta att jag äntligen fått VG på senaste tentan! Det var verkligen värt de där heldagarna av plugg i skolan. Vi satt ju från morgon till långt in på kvällarna för att försöka få in allt i våra huvuden. Det lönade sig med ett fint VG. Ska hämta ut tentan imorgon så jag får se hur det gick.
 
Imorgon ska Jesús sjunga på en konsert i Västerås konserthus. Han har repat med en kör här de senaste veckorna då de behövde lite fler tenorer inför konserten. Jag har inte sagt att jag ska gå, iaf inte bekräftat, men jag tror jag ska försöka överraska honom lite? Ska iaf köpa en biljett imorgon efter skolan.
 
Nu är det nog tyvärr dags för mig att bege mig ut i snön... måste köpa yoghurt och mjölk. Kanske något gott inför imorgon, fettisdag eller hur? Inte semla....men nåt annat kanske. Victoria skulle baka cheesecake, jag har då ingen ugn att baka i, så det får bli köpt.


Första tävlingen på länge! :D

Nu är jag på väg hem till Sthlm igen. Men idag åkte jag tidigare än vanligt. Ska nämligen på tävling i eftermiddag. Den första sen förra säsongen. Ska bli kul iaf :) ska ta 4 fina åkare.

Det är snöigt, känns som att man är uppe i fjällen. Så mycket snö, snöar fint också. Och nu när jag sitter i tåget så ser det verkligen ut att kunna vara uppe i fjällen. Allt är helt täckt i snö! Fint är det iaf :)

Fick se ett litet hål av blå himmel, men den försvann ganska snabbt... Hoppas iaf på lite blå himmel nu när det är så fint ute.

Sista helgen i februari som jag åker hem, ska plugga nästa helg och sen är det tenta.



Life of Pi

Jag såg filmen tillsammans med ett gäng vänner. Jag hade hört talas om att filmen skulle vara bra, men hade inte kollat upp vad det var för film, så det blev en snabbläsning om handligen innan filmen.Kan säga att jag blev positivt överraskad. Trots att det var 3D och 2:a raden från duken, så kunde filmen imponera mig stort. Alla fina scener, hur tigern var filmad, hur historien berättades, framför allt slutet var väldigt bra.
 
Det här är en film som stannar hos mig en lång tid. Trots att det var i lördags jag såg filmen så kan jag fortfarande sitta o tänka på den än idag. Det kallar jag en film som satt spår i mig.
Det går inte att beskriva exakt vad som satt spår, antagligen olika saker. Den är imponerande helt enkelt. Ang Lee är regissören.
 
Filmen hade jobbiga scener ibland, dvs ibland kunde det vara jobbigt att se vad Pi gick igenom, att se vad han behövde göra för att klara sig. Men just för att man fick se såna scener så fick man verkligen in känslan när man kollade på filmen. Måste säga att scenerna var verkligen fina, dvs miljön var helt otroliga. Jag kan tänka mig att natthimlen mitt i Atlanten är sådär stjärnklar och fin som man fick se.
 
Ja, mer än så tänker jag inte avslöja. Med andra ord, gå o se filmen på storduk i bion om ni inte gjort det än.
 
http://www.indiewire.com/static/dims4/INDIEWIRE/e11b542/4102462740/thumbnail/680x478/http://d1oi7t5trwfj5d.cloudfront.net/a2/0f5f40097b11e2914b22000a1d0930/file/life-of-pi-0a.jpg
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!