Dags för packning?

I tisdags träffade jag Sara, hon var mer gravid än vad jag trodde! Men mest av allt såg hon hur lycklig ut som helst. Och det värmde mitt hjärta så mycket. Jag är så glad för hennes skull!! Vi var i gamla stan och åt lite lunch och hade catch-up talk. Sen gick vi vidare runt i gamla stan och ner mot Medis.
Solen var uppe som bara den och vi hade det mysigt o roligt.
 
Igår gick Jesús och jag på bio, mysigt! Vi såg "Despicable me 2". Även om ettan är klart bättre, var den rolig och det var fullsatt i salongen. Vi såg på engelska såklart, men fanns bara i 3D... så efteråt hade båda ont i huvudet... För att njuta lite till av dagen vandrade vi runt i stan. Vi hann precis åka hemåt när vädret blev molnigare och kallare.
 
Igår kom också en stor kartong full med foton till mig. Jag undrade varför det var så mycket, men de hade slagit ihop båda mina beställningar. Så där fanns det ca 4000 foton. Pappa bara skrattade och undrade var jag skulle få plats med allt. Men det löser sig nog. Ska dock ta tag i själva album-grejen efter Japan. Nu har jag nämligen insett att vi åker om några få dagar, med andra ord, jag har inte tagit fram nåt av det jag ska packa.
 
Så idag får nog bli en pack-dag. Få ihop allt jag tänkt ta med. Mest kläder förstås, men det kommer inte bli så mycket. Jag ska försöka att inte ta med så mycket iaf, för jag vill kunna köpa saker där.
Ja, så det är dags för mig att avrunda.
 
Just det, glömde säga att jag fick VG på senaste tentan = helvetesveckan var värd!


Glad dag!

Det stod på vädret att det skulle regna idag. Men så blev det inte. Men det var bra ändå. Jag kunde planera in två kompisträffar idag vilket är glädjande som bara den! Johanna är på besök här och passade genast på att umgås med henne en stund. Victoria hörde av sig idag och även hon joinade lite senare efter sitt jobb. Jag var glad att kunna träffa dem båda!
Känner verkligen hur mycket vänner värmer ens hjärta och glädjer en så mycket!
 
Senare på dagen åkte mamma, Yves o jag på Elgigantens rea. Köpte en kompaktkamera, Canon såklart. En röd :) Min Canon är nästan 10 år gammal (insåg jag nu när jag sorterar foton), och har varit med om bokstavligen en hel del, ja den i sig har gjort en närapå jorden runt resa. Men ja, efter sina många år så börjar batterierna bli slöa och själva kameran har blivit lite trög. Tror dock det är pga en gång den tappades i marken....stackarn... annars hade det säkert inte varit några problem med den idag! Och det är INTE jag som tappade den då.
 
Vi var och kollade på kameror igår, priset på den här låg på ca 1,700kr, och idag i reklamen så hade de sänkt till ca 1000kr! Därför åkte vi direkt dit för att köpa en :)
Och nu har jag testat den lite, den har några roliga funktioner :) Den har WiFi, dvs man kan föra över foton direkt till datorn osv. Men jag har inte fixat det än, så kan inte lägga upp några exempelbilder idag. Men jag har en stark känsla av att jag kommer använda den här WiFi funktionen flitigt!
 
Imorgon ska jag träffa ännu en kär vän! Åh, Sara har jag inte träffat på ett år tror jag. Har sett fram emot att träffa henne :) Ska bli kul!
 
Nu är det dags för sömn.
 


Blommor!

Igår fick jag fina blommor från Jesús, för första gången :)
 
 
 
Och idag försökte jag med fotona igen, den här gången tog jag bara med datum och resten struntade jag i, för det har varit så krångligt hela tiden.
Så nu har jag beställt de första ca 2000 foton. Ska fortsätta vidare, men tar nog en paus från foton idag och njuter av solen istället :) För idag är det minsann en solig eftermiddag!
 


Arg!

Så himla irriterande!
Jag håller ju som sagt på att sortera gamla foton, eller snarare alla digitala foton. Jag använder Photobox, men den verkar ALLTID haka upp sig när jag jobbar med flera foton. Den verkar inte klara av att jobba med många foton samtidigt. Så efter att ha laddat upp två stora mappar med foton om igen för andra gången, så håller jag på att ge upp. Jag vill fixa så att det står rätt datum o text på baksidan av fotona, men det är där det hakar upp sig totalt och kastar om allt i en enda stor röra.... SUCK!!
 
Så idag lämnar jag det här, igen för typ tredje dagen i rad, och återgår imorgon. Då tänker jag BARA ladda upp allt på nytt, försöka fixa datumen iaf. Och sen får jag skicka in dem till framkallning.
Synd bara att jag inte kan få in text bakom varje foto, som beskriver när det kommer ifrån....
 
Nu går jag o lägger mig.


Nostalgitripp bland foton

Idag började jag till slut ta tag i alla foton. Jag börjar med att sortera ut vilka jag vill framkalla till vanliga bilder. Sen är det att bestämma var jag beställer dem och sen är det bara att betala och vänta.
Jag bestämde mig till slut att bara framkalla vanliga foton istället för att göra fotoalbum online. Men vi får se, kanske tar jag ut några speciella tillfällen och gör fotoalbum av dem...
Men just nu vet jag inte. Jag ska även köpa album, och de kommer att gå åt...
 
Jag började på år 2005, och nu är jag i mitten av 2006. Redan uppe i 1500 foton...!! Och jag har försökt sortera bort så mycket jag kan, men det får nog bli en runda bortsortering igen innan jag beställer dem.
 
Måste säga att det har varit väldigt roligt att gå igenom fotona! Suttit o skrattat mig igenom dem, visat för mamma och pappa ibland, kollat på videon som funnits bland fotona. Så är det ju med digitalkamera.
När jag väl hittade en video på när klassen firade vår matte-fysik lärares 30-års dag, så behövde jag bara lägga upp den på fb.
 
Imorgon fortsätter jag med fotona. Om jag redan är över tusen foton på bara ett år, undrar hur många foton som kommer framkallas när alla sorterats....???
Och jag vill inte ens fundera på hur mycket det kommer att kosta... haha.


En solig dag som denna

blir det en kortis roadtrip, med mamma och bror, och två tjejer till. De sistnämnda inkl min bror ska på läger, så vi ska skjutsa dem till Katrineholm. På vägen hem ska vi ta en sväng till Västerås, hämta några grejer från lägenheten o så får mamma se hur det är där.
 
Kanske lite tråkigt att sitta i en bil när det är soligt, men aja, så får det väl bli.
Mio tycker iaf det är skönt ute, trots blött gräs.
 
 


En regnig dag...

Då satte jag mig o tänkte lite. Kom på mig själv att mitt humör är ganska mulet rätt så ofta. Vet egentligen inte varför, det bara känns så och oftast är nog inte orsakerna så stora eller betydliga. Jag bara blir grå av mig och är inte så glad. Så jag sökte lite på "happiness", det är ju en viktig ingrediens i livet, att vara glad och känna glädje. Regnet i sig gör inte så mycket på mig just idag, men vet att ibland kan regnet göra humöret, vilket egentligen inte är så bra.
När jag läste igenom lite sidor så var det mest om att man själv är den som bestämmer humöret, det gäller att intala sig själv att vara glad, att vilja vara glad, det är iaf ett sätt att påbörja glädjen. Sen påverkas ju andra saker omkring en ifall man kan fortsätta vara glad eller inte. Mitt problem är väl att jag inte ser saker från den vinkeln ibland, jag bara låter mig sjunka in i det grå, istället för att intala mig själv att vara glad, att glädjas och att försöka hitta saker som gör mig glad. Ibland fokuserar jag mer på att jag inte är glad, att något fattas istället för att fokusera på det jag har och det som är nu. Typ som att glömma bort eller inte bry sig om det man har. Visst, jag gillar inte att gå runt o tänka "jag är glad för det jag har", för det känns som att det blir slutet på utveckling.
Jag vill utvecklas, jag gillar att gå framåt, bli bättre. Men det har sin nackdel att inte bli nöjd lika lätt. Det gäller väl att balansera, veta vad som ska göras när, vad som ska tänkas när osv.
 
Det som jag velat göra ett tag var att ta kontakt med en kär vän. En vän jag sällan träffar men som jag gillar, hon är en stark och fin människa, och jag blir så glad att träffa henne. Då tänkte jag, varför inte höra av sig oftare med folk man gillar? Varför låta andra saker komma i vägen? Jag känner att jag borde ta mer tid till att höra av mig, träffa om det går, folk som jag gillar.
Det är inte alltid lätt att träffas, särskilt då geografiska lägen är problemet, men då kan man ju iaf höra av sig, så därför tänker jag försöka göra det oftare. Ibland kanske man ska ta o skriva brev :) det är alltid kul att få brev. Men tyvärr skickar inte folk brev längre. Men jag kan ju göra det, särskilt nu när jag har tid :)
 
 


Nu är det sommar! :D

Nu känner jag, det är sommar och jag är LEDIG!!
"Firades" med ett tandläkarbesök, nu är mina tänder rena o fina och fixade inför sommaren. Så skönt! Glad att jag hann med det.
Och senare igår så åkte Jesús och jag till stan, till vår favoritrestaurang, Vapiano. Det som är bra med Vapiano är att det finns fullkornspasta, och det är goda rätter. Så för att fira lite sommar och att vi varit tillsammans i 2 år och 3 månader så gick vi dit, och ja, det var självklart gott!
 
Nu när jag är ledig ska jag planera in träning, jag ska leta massa recept som jag ska samla ihop inför hösten, och jag ska göra massa fotoalbum av alla digitala bilder jag har. Det sista kommer ta så mycket tid men det måste göras, för digitalt är inte riktigt så säkert som att ha dem utprintade. Funderar på att göra fotoböcker online, men kanske bättre att bara framkalla dem o lägga in i massa album??
 
Jag har bara varit ledig i några få dagar och är redan förvirrad över vilken veckodag det är... haha
Och jag drömde om att vi var massa människor inlåsta i en stor byggnad med massa våningar och en stor tiger var lös, åt upp nästan alla inlåsta och jag hann precis springa ut efter att dörrarna låstes upp... kul...
 
 


Nu är det sommarlov!!

Tentan gick bra i fredags, den var kort och de flesta blev klara efter tre kvart. Men jag satt kvar en stund till för att kolla så att allt blev bra och hinna formulera mig bättre. 
Efter tentan var det fint väder, verkligen kanon! De som var klara med tentan stod och snackade. 
 
Sen gick vi mot stan. Studenterna skulle snart börja åka sina rundor med flaken. Vi tog en lunch på Jensen. Det var gott! Det tog ett tag att fatta att vi faktiskt var klara med vårt första år på skolan! 
Efter lunchen gick vi ut igen och då var det full fart på studenterna. Det var roligt att kolla och man blev glad. Kändes skönt att man själv också hade sommarlov. 
 
Jesús och jag började städa och packa inför resan hem. Det var full rulle hos oss. Allt behövdes göras rent och jag tvättade det sista. Vi blev klara och sen skulle Kristin och Simon komma för att hämta upp oss. Vi skulle byta Jesús säng på Ikea. Så vi åkte dit, hämtade den nya sängen och åkte tillbaka. Hämtade den första och åkte tillbaka. Det gick bra och hyfsat fort. 
Väl hemma så åt vi lite och fixade det sista innan vi tog allt och gick mot stationen. Vi var i bra tid, trodde vi, tills vi kom fram och såg att tåget precis skulle åka. Vi hann inte köpa biljetter och såg den åka istället. Aja, tänkte vi, vi tar nästa. Som visade sig vara den sista till Sthlm för dagen. En timme fick vi vänta, den blev sen, och sen, och ännu senare.
Ja, vi satt där i över tre timmar. Till slut släcktes och stängdes stationen, bara väntekorridoren uppe var öppen. Jag behövde gå på toa, så jag gick snabbt hem och på toa. På väg tillbaka ringde Jesús och sa att tåget (som egentligen skulle åkt kl.21.41) var försenad till halv ett. Då gav vi upp. Vi tog våra grejer, klockan var över elva, gick hem. Fixade sängarna, tog ut cyklarna vi hade ställt i badrummet, duschade och allt och la oss. Men ingen av oss kunde sova bra. 
 
På morgonen gick jag till McDonalds, vi hade ju tömt kylskåpet. Köpte lite frukost och skyndade mig hem. Vi åt, tog allt och gick till stationen, igen. Turligt nog gick tåget och Jesús gick o frågade hur det hade gått igår. Tåget hade varit över 230min sen, dvs den åkte nånstans efter halv 2, och vi var glada att vi hade gått hem. 
Det gick bra att åka hem och på pendeln så precis innan vi skulle av så kom en kontrollant. Jag hade kort men Jesús gick av stationen innan för att inte stöta på kontrollanten. Tur. 
 
Vi åkte sen ut till Victoria, hon hade babyshower. Det var roligt :)
Igår åkte jag till Uppsala, vi firade Maria att hon tagit lärarexamen. 
Och nu är jag ledig! :D
 


Snart sommar för mig med!

Såg många som verkar ha slutat skolan och många som verkar haft sin sista tenta idag. Medan vi satt i vårt grupprum och körde på en hel dag med plugg samtidigt som solen sken som bara den ute idag, trodde inte jag skulle missa nåt för trodde det skulle vara lite molnigt. Men nej, utanför låg klara studenter på gräset och chillade.
 
Men vi har bara en dag kvar att plugga (ja, på nationaldagen..) och sen på fredag är det slut efter att ha suttit ett par timmar i tentasalen!
Men är osäker på hur det kommer gå. Min hjärna är inte med riktigt o känner inte att jag kan nåt, även om det ibland känns som jag känner igen allt o borde kunna.
 
EN DAG TILL!! KÄMPA!!
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!