Redan måndag

Jag fick hem min iPhone 6 i torsdags, helt överraskande. För den var beräknad till att komma fram den 19 november, så jag hade inte alls tänkt på den. Glad överraskning! Den är tyvärr lite stor för min lilla hand och jag är ständigt rädd att jag kanske ska tappa den. Den väger inte så mycket heller som min 4:a, därför är jag extra rädd... Ska leta fram ett bra skal till den, även om jag är lite emot att ha skal på mobilen, den är ju så skön att hålla som den är! Till iPhone 4 hade jag aldrig något skal, och den klarade sig i 4 år exakt.
 
Den här helgen har varit snabb. Och jag har samtidigt suttit och pluggat. Det har gått sådär, så idag fick jag gå upp tidigt för att skriva ihop det sista i inlämningsuppgiften. Blev förvånad att det gick så bra ändå, så jag hann lämna in den ett par timmar innan deadline. Glad!
 
Jesús och jag har varit på lite intressanta aktiviteter den här helgen. Kan inte berätta än vad, men kanske nästa månad. Igår var vi på Harmoni-expo i Solna. Det var intressant, men blev snabbt trött och fick huvudvärk mycket snabbare än vad jag brukar få när jag går på den mässan... Kanske för att jag jobbade hela helgen och så kom tröttheten lite snabbare än vanligt. Det slutade med att jag behövde gå till sängs redan vid 10-tiden. Hade huvudvärk på morgonen också, eller snarare, jag tror tyvärr att jag lider av nån slags migrän, för jag får alltid ont på ena sidan. När jag var yngre brukade jag ha spänningshuvudvärk ofta, men nu när jag blivit äldre är det sällan jag har spänningshuvudvärk, det är alltid på en sida av huvudet....
 
I alla fall, tråkigheter orkar jag inte snacka om. Den här veckan händer det grejer! (Skrev först nästa vecka, men nu är det ju redan måndag...). På torsdag ska vi gå en pralinkurs! Ska äntligen använda upplevelsepresenten jag fick för ett par år sen. Och på fredag-söndag blir det kryssning, ska bli skönt att komma bort lite och bara vara vi två för ett par dagar. Ska slappna av och ta det lugnt, och bara njuta av att slippa tänka på andra grejer.
 
Just det, den här helgen snöar det något mycket i Bulgarien! Vi i Sthlm har ju inte ens fått vår första snö än, så det var lite överraskande! Det är verkligen riktigt mycket snö i Bulgarien, och landet ligger ju i södra Europa...
 
Fotbollsmatch i Bulgarien:
 
Mio imorse:
 
 


Första gången på länge nu

Nu tidigt imorse kände jag lite halsont och vaknade av det. Första gången på över ett år nu. Minns inte när jag var förkyld senast. Det har säkert med att göra att vi var på en buss till Eskilstuna, satt på en föreläsning med nästan 60 pers eller något, och att jag sovit så lite senaste natten. Dessutom inte gurglat rent mun och hals efteråt.
 
Jag gillar inte att vara förkyld, känner mig som en segpropp, så därför började jag genast kl.7 med att dricka Echinacea brustablett. Sen dess har jag druckit det ca varannan/var tredje timme och även c-vitaminbrus för att verkligen kämpa bort halsont. Jag har ingen lust att bli förkyld nu. Det har faktiskt gått ganska bra och jag har inte lika ont i halsen som tidigare, även om jag inte hade så ont då heller.
Hoppas det försvinner helt under dagen.
 
Idag ringde ett nummer. Jag tvekade med att svara för det var ett konstigt nummer. Men till slut svarade jag och då hade de hunnit lägga på. Nu när jag sökte på numret så verkar det vara ett bluffnummer. Andra har kommenterat att numret sagt att de är finalister till iPhone 6 eller IKEA presentkort. Det låter bara helt skumt så tur att de hann lägga på! Jag har nixat mitt mobilnummer för länge sen nu så det är konstigt när såna här nummer ringer mig. Då blir jag ju tveksam om jag borde svara för ibland ringer det från nummer jag inte har i mobilen och så visar det sig vara viktigt.
 
Jesús och jag har gått på bio i fredags, vi såg den svenska filmen "Hallonbåtsutflykten". Vi hade sett trailern några ggr tidigare på bio, och nu när vi kände för bio så valde vi den filmen. Filmen var rolig och underhållande! Samtidigt får den en att tänka lite på sin identitet och hur lätt det är att tänka "gräset grönare på andra sidan", när det kanske bara förblindar en från att se det som finns framför en.
 
Våra vänner som vi var på babyshower hos har fött en söt dotter! Åh det är helt underbart vad livet kan ge! Tänk att de nu har en liten bebis i famnen nu! Helt otroligt! Är så glad för deras skull! :D


Helgen är över, igen.

Ibland går tiden lite väl fort känns det som. Även om jag försöker att leva i nuet så är det inte alltid som det verkar bli så. Eller så går tiden fort, att det finns så mycket att göra?
 
I helgen var jag i Örebro för att träffa några utbytesstudenter. Det var verkligen härligt väder då. Solen sken, det var behagligt ute och det enda som var, var att det var lite synd att vi satt inomhus. Träffen gick bra, och jag var helt slut efteråt. Men tyvärr missade jag och en till student tåget precis framför ögonen på oss. Tur var fanns det en buss som körde till Västerås en timme senare än tåget. Så vi köpte bussbiljetter, gav oss ut på jakt efter något att äta och sen satt vi på bussen hem.
Under vårt "sökande" såg vi en stor anka gjort på däck. Det var kul! Och en bit bort låg slottet. Den var verkligen fin i höstsolen.
 
 
 
Igår vände vädret om totalt, regn hela dagen. Men det var lite mysigt. Jesús och jag strosade omkring i stan lite och tittade på olika butiker. Sen satte jag mig hemma och försökte bli klar med ett PM inför veckans seminarium.
 
Igår var det mamma och pappas 30:e bröllopsdag! Och pappa är i Bulgarien... men han var gullig och ringde mamma på morgonen för att gratta varandra :) Jag märkte att mamma blev väldigt glad av det när jag pratade med henne i telefon på kvällen. Hon trodde väl att pappa skulle "glömma bort", men man ska inte underskatta någon haha.
 
Nu ska jag nog återgå till att plugga vidare, läsa bok och sånt.


Äntligen!

Äntligen kom fastighetsägaren förbi idag och jag visade honom alla grejer som är fel nu, men glömde såklart dörrens knarrande... Men jag får väl ta det nästa gång, och det är inte så farligt som att inte ha några lampor. Lite jobbigt när den låter mitt i natten när jag behöver besöka toan...
 
Ska efter detta gå o köpa eget lysrör till köket och spotlightsen ska de fixa så snart det går. Kanske har jag en fullt lysande lägenhet snart??
 
Har idag tvättat en massor, äntligen även tvättat gardinerna som fått hänga ett bra tag. Nu känns de fräscha :) Hade hängt upp massor av trosor på tork i badtrummet innan fastighetsägaren kommit haha. Men sånt tycker jag inte är så pinsamt för att det är inget konstigt. Har också suttit och pluggat hela dagen. Det har först gått trögt, nu vet jag inte om jag skrivit PM på ett bra sätt, men snart ska jag pausa lite och återgå till den senare.
 
Imorgon är det dags för mig att åka till Örebro för första gången och ha en träff där med utbytesstudenter. Ska bli intressant! Hoppas att vädret är någorlunda fint, även om vi ska vara inomhus.
 
Har också en liten hemlis som jag vill berätta men det blir lite senare i år. En annan hemlis jag kan dela med mig är att jag nu beställt en iPhone 6. Den kommer att komma fram nästa månad, ungefär lite mer än en månad från nu. Typ precis 4 år efter att jag köpte iPhone 4. Då fick jag också hem den i november för 4 år sen. Den har klarat sig fint i 4 år, med tanke på hur andras mobiler har kraschat till o från hela tiden. Men dags att uppgradera mig. Ville inte uppdatera iOS på min mobil för jag gillar inte den nya, så jag har behållt iOS6 på mobilen. Men nu när fler appar kräver minst iOS7 så kan jag lika gärna köpa en helt ny mobil. Min klarar sig, men små grejer gör att en ny är bra att ha. Så sällan som jag köper mobiler.
 
Dags att ta en sväng ut känner jag!
 
Detta var i onsdags, regn och lite sol.
 


En härlig helg

I helgen åkte jag hem. Jag hann skriva klart hemtentan innan jag åkte. Jag jobbade på söndag. På lördag blev det ett spontanbesök på bak- och chokladfestivalen. Jag hade varit på chokladfestivalen ett antal gånger när den fortfarande hölls på Nordiska Museet. Det var jättefint där och det passade verkligen att ha chokladfestivalen där. Den här gången var den i Stockholmsmässan i Älvsjö tillsammans med Hem och Villa mässan. Hem och Villa var hur stort som helst! Sträckte sig genom hela den stora hallen, och chokladdelen var bara en liten del längst bort. Det var hur mycket folk som helst, verkligen otroligt mycket folk!! Men det var ändå kul och jag köpte hem lite choklad till familjen.
 
Vi passade även på att kolla på Hem och Villa. De hade utställning om nästan vad som helst, från jacuzzin och pooler till larm och detaljinredning. Det var kul ändå. Och Måns Zelmerlöw var där och uppträdde precis när vi kom fram. Vi träffade även vår barndomskompis Maria som var där med sina föräldrar. Tänka sig att kunna träffa någon man känner i det havet människor som vi var i.
 
 
Innan vi åkte hem tog vi en promenad i söder. Det är verkligen höst nu men det var inte så kallt och det var mysigt! Vi har också bokat en höstkryssning till Riga. Det ska bli skönt. Vi har inte haft så mycket tid tillsammans sen jag började skolan och det är dags för lite lugn stund tillsammans.
 
På söndag blev det jobb och sen till babyshower! Mysigt med babyshower och paret fick många fina och användbara presenter från oss alla.
Jag fick sen åka hem till Västerås samma kväll för att behöva vakna tidigt på måndag för att åka till Eskilstuna.
 
Även om jag blev helt slut och trött efter helgen så är en mysig helg en av de bästa!
 
 


Tentadags igen då

Sitter hemma nästan hela denna vecka. För att det är tenta nu. Känner hur min syn blir sämre och sämre för varje timme som jag sitter inne, framför datorn, med en utsikt som inte låter ögat nå längre än till närmaste grannhuset...
 
Det är inte så svåra uppgifter den här gången, men redan idag har vi påbörjat nästa kurs. Jag kommer att vara upptagen hela helgen och vi ska lämna in på måndag, så jag har verkligen lagt på ett kol här och jobbar frenetiskt. Känner att jag snart kan börja lugna mig lite, är glad att det bara är torsdag, jag har alltså även imorgon på mig att skriva ihop det sista av tentauppgifterna. Ena är i princip klar, kommer att kolla igenom för att se om jag kan avancera det lite mer. Den andra är snart klar, jag har fått ihop grunden och den behöver också avancera lite mer.
 
Den här veckan har jag känt att den sociala biten i mitt liv inte nått så högt, känner mig som ett barn som inte fått berätta vad en känner och tänker och gjort. Det har lett till att jag känner mig nedstämd och allmänt frustrerad. Och jag får inte något utlopp av det heller.
 
Jag har idag ringt till vår fastighetsägare för 3:e (läs 4:e) gången nu om lampor och illaluktande våning. Våra spotlights har inte funkat sen vi flyttat hit, men de har jag bara ignorerat till i maj, då ringde jag första gången (därför 4 ggr). Inget hände och jag ringde igen för att se vad som hände. Han kom o kollade, elektrikern behöver komma skrev han på en lapp. Inget hände, jag ringde för 3:e gången för att säga att kökets lysrör flimrar och badrumsdörren knarrar. Inget hände, och idag ringde jag för 4:e gången, om att lysröret nu gett upp igår kväll och att det luktar ren spya utanför våra hissar. Jag behöver bokstavligen hålla andan för att klara mig att gå till och från hissen. Sjukt! Det har luktat såhär HELA veckan!
 
Och nu är jag väldigt less på fastighetsägaren, det händer liksom inte något. Jag kan tänka mig att jag får ringa ännu en gång nästa vecka....
Och den senaste timmen har grannen haft vänner som skriker och hoppar och gör massa oljud....Störande. Jag ska som sagt aldrig bo i en lägenhet längre!!
 
Dessa små pajer gjorde jag i måndags, när jag tänkte på annat än tentan:
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!