Äntligen is under fötterna!

Igår blev en "kort" dag, gick upp, packade och tog tåget till Sthlm. Hem, åt, hann snacka lite med mamma innan hon åkte iväg, Nicky ska tävla i Tibro i helgen. Jag sprang runt o letade efter bilens extranyckel, ingen lycka. Tog mina grejer, ja den stora väskan med allt i, och powerwalking hela vägen till ishallen. Kan säga att jag blev varm o svettig av den powerwalk:en...
Tio min kvar bytte om, på med skridskorna och så start!
Jag har inte haft på mig skridskorna på 2 månader, kommer knappt ihåg hur hårt jag behövde snöra på mig dem, så efter ett varv på isen sådär ostadig fick jag knyta om båda. Kändes bättre.
Det gick bra, typ alla behövde träna sina program för de flesta skulle tävla i helgen. Även om jag själv inte åkte så mycket på isen så kändes det verkligen som hemma att få stå på isen.
 
Idag får jag lite "ledigt", eller ja, jag ska plugga, som vanligt en lördag. Sen kanske träffa en kär vän senare idag :)
 
 


Närmar mig lite ledighet!

Tror att jag snart är klar med min komplettering! :D Jag kanske kan lämna in den redan imorgon?? Hoppas verkligen på det iaf!
Idag ville jag gå o träna på gymmet för att inte halka efter med träningen och att den inte ska bli så oregelbunden. Men jag var SÅ trött när jag vaknade till. Trodde flera gånger att klockan passerat 9, tills Jesús alarm ringde o sa att klockan blivit 9. Men kom inte ur säng förrän timmen senare... Tänkte att jag kanske ändå är så pass trött att jag inte orkar gå upp så tidigt.
Slutade med en ganska seg förmiddag, hann inte göra så mycket, det är därför jag inte är så bra vän med eftermiddagsföreläsningar.. Innan kl.13 så gick Josefine o jag mot skolan. Som vanligt var vi precis i tid efter att vi skrev ut dagens föreläsningsunderlag.
 
Men den här läraren vi har i början av sista kursen för terminen, han är svår. Går inte att höra vad han säger för han avbryter en mening minst tio ggr innan meningen är avslutad och sen mumlar han under hakan på sig själv. På det satt vi längst bak i en avlång sal vilket gjorde allt värre. Gick inte att höra vad han sa, verkligen...
Vi ska ha honom i ytterligare 3 föreläsningar... Men tur att det bara är tre till. Hade inte orkat oom han skulle haft hela kursen. Synd bara att han är i sociologi-delen, risken finns att jag får ha honom igen senare i utbildningen...
Han som person är säkert trevlig o så, men hans undervisning är inte så bra gjord..
 
Aja nog om det. Jag ska iaf försöka att ta det lite lugnare i helgen, läsa kommer jag att behöva göra, men kanske inte hela helgen liksom. Jag har verkligen kört på 100% hela den här månaden, dvs inte tillåtit mig själv att ha lite ledighet eller att få koppla bort plugg helt. Men det är väl dags snart. Ska på så vis bli lite skönt att jobba på isen :)
Snart är det dags för middag.


Lyckad redovisning!

Idag hade vi alltså redovisning. Min grupp samlades kl.9 i skolan för att fixa det sista inför redovisningen. Visade sig att vi blev klara tidigare än väntat och fick därmed en långlunch, men det var nog behövligt.
När klockan väl närmade sig kl.13 så begav vi oss till klassrummet. De flesta var på plats tidigare än vad lektionen skulle börja. Det var bara halva klassen för att den första halvan hade haft redovisning på förmiddagen.
 
Vi var sist för att vår grupp hade sista numret. När det väl var vår tur började vi lite stelt med muntliga delen vi hade jobbat på på förmiddagen. Sen drog vi igång vår film. Och det blev en succé! Kunde inte undgå att inte skratta rakt igenom hela filmen, för den var klockren. Och många sa att de tyckte filmen var rolig efter redovisningen och det kändes bra. Vi hade jobbat ganska bra med den här uppgiften så att få en så positiv respons på vårt arbete kändes välbehövt efter en jobbig månad.
 
Jag har därmed endast en uppgift kvar innan månaden går mot sitt slut. Den sitter jag med just nu. Känns sådär, men tror att jag kommer att fixa den. Men jag måste bli klar senast torsdag kväll, på fredag ska jag hemåt mot Sthlm för att jobba ett par timmar i ishallen! Åh, det var säkert minst 2 månader sen jag stod på is senast! Det var en månad sen jag var i en ishall iaf.
 
Och här kommer en snygg o rolig skylt från Coop, så fort jag ser den kommer låten igång:
 
 


lördagkväll

Ja, som en fattig student så blir det svårt att unna mig något lyxigt. Men samtidigt jobbar Jesús, så jag passar på att både tvätta massa kläder och försöka hinna plugga lite med.
 
Jag har äntligen hittat en deodorant som är naturlig! THAI Deodorant heter den, finns i olika former. Är en mineral som gör att den inte blockerar porerna, den hindrar alltså inte från att svettas, men den hindrar från att lukta svett! Dvs du svettas som vanligt, men utan att det luktar. Jag är nyfiken på om det funkar :) Har försökt att hitta en bra deo som inte är för skadlig. Men en efter en känns som att jag bara svettas mer eller stinker svett blandat med någon doft från deon.... Så sökning på internet ledde mig till THAI deo, jag valde sprayformen. Den är vattnig och man får vänta ett tag innan den torkar, men det är sant, tror inte jag luktar svett...! :D
Finns också som sten (thai sten) och stick, stenen håller länge och därför är den prisvärd. Men tänkte börja med sprayen, funkar den bra så kanske jag går över till thai stenen :)
Finns oftast i vanliga hälsokostbutiker, gick in i en i stan och de hade olika thaideo, jätteglad :)
 
Igår var jag helt slut, gick till skolan för en lektion, sen blev jag ineffektiv, tror jag samlat på mig massa trötthet för jag deckade en stund i soffan efter lunch. Sen blev det inget effektivt, men lät mig förtjäna lite ledighet i och med att jag hunnit göra en längre inlämningsuppgift och en tenta under den här veckan! Så jag tog det lite lugnare igår.
Fick faktiskt godkänt på inlämningen! :D (yes, vår lärare i distanskursen är snabb! Han är också otroligt grym lärare! En av orsakerna till att jag valde att ta distanskursen).
 
Tentan vet jag inte, får veta om minst 2 veckor. Hoppas på att vi får veta förra tentans resultat snart, lär väl bli nästa vecka.
 
Ja, som fattig student kan jag inte unna mig shopping eller galna utekvällar, men jag överlever ändå. Livet är längre än bara denna kväll, så jag försöker komma igång med den sista uppgiften i månaden. Näst-sista uppgiften är grupparbetet som ska redovisas på tisdag.
MEN idag hann jag faktiskt äntligen gå till gymmet! Åh vad jag inte kände för det när jag var hemma, men väl där så är det alltid skönt att röra på sig. Jag gjorde alla övningar och det gick bra, men efter styrkan så orkade jag inte löpa så mycket... Men blev en lång stretching istället, typ det skönaste under passet. Men kände att mina muskler nog blivit svagare, iofs inte konstigt, tog över 2 veckor sen jag var där sist... nästa gång planerar jag tisdagkväll :)
 
Ikväll ska vi äta nåt med kycklingfärs. Vi testade det en gång tidigare o gjorde tacos, blev inte godare än den vanliga tacosen. Så idag ska vi testa göra kycklingburgare/biff.
Men till dess ska jag försöka hinna plugga lite lite till iaf.
Ha en skön lördagkväll :)
 
Gjorde müsli tidigare den här veckan:
 


när känslorna inte är på topp.

Ibland vill jag bara fly och skita i allt. Det kan vara hur tungt som helst bara av några korta, kanske obetydliga beteenden. Men känslomässigt rör det ihop en massa. Vet inte hur jag ska bearbeta det, vet inte hur jag ska få ut det. Slutar ofta med error.
Sen undrar jag om det är fel på mig, om det är jag som tänker för mycket, känner för mycket?
Hatar när negativa känslor tar över mig.
 
försöker uppmuntra mig själv med choklad..


känner mig som en mullvad

Jag börjar bli mer o mer närsynt pga att sitta inne så länge varje dag....! Jag märker hur min syn försämras... måste försöka träna upp den för att slippa få starkare styrka i linserna, det är det sista jag vill! Hatar att ha så dålig syn :(
 
Vet inte om det bara är jag, men när jag får lite flyt i tentaskrivandet så kan jag inte sitta still! Måste typ gå runt i lägenheten, göra annat eller bara liksom röra på mig, för att sen fortsätta att skriva på. Det betyder inte att mina tankar försvinner under tiden jag är uppe o springer runt, jag vet typ exakt vad jag ska fortsätta att skriva på och så skriver jag det. Konstigt att jag får typ som myror i brallan när jag har lite flow i skrivandet. Så har det iaf sett ut lite då o då idag. Både skönt och konstigt :P
 
Jag är snart klar med distanskursens inlämning. Den känns dock inte alls så välskriven ut, känns som den är rörig och babblig, som om jag inte kan formulera mig bra eller kortfattat. Vet ens inte om jag fått med de viktigaste eller om jag bara ordbajsar igenom hela... Men den ska in idag så jag måste ju avsluta den och skicka in den.
 
Tentan jag också håller på med är på g, men mycket långsammare. Vi har endast en sida på oss att svara på en fråga, och sammanlagt blir det tre sidor, tre frågor alltså. Och bara att få in allt på en sida är jobbigt! Särskilt när varje del har så spretigt innehåll och så ska man försöka få in det under samma rubrik.. :/
Aja, det löser sig nog, bara vet inte hur.
 
När man sitter med tenta så äter man också massa onyttigt, eller jag gör det iaf. Min hjärna behöver väl socker o fett för att funka, det är ju vetenskapligt bevisat att hjärnan behöver fett o socker. Men det känns som att en del av det fett o socker jag äter sätter sig på andra delar av kroppen, känner mig som en marschmallow... Och har inte tränat på över 2 veckor, vilket gör att jag är tröttare än vanligt och min hjärna är mer hyper än vanligt. Märker verkligen hur träningen hjälper en att känna sig piggare och mer alert. Men det blir nog inget besök till gymmet än, men jag ska försöka gå på torsdag efter att jag lämnat in tentan! :D Åh det skulle vara så skönt!
 
Har uppmuntrat mig med några Toffifee :9 det är bara sååå gott!! Jag kan äta upp en stor Toffifee paket själv om jag får, men låter bli :P
"Man har så kul med Toffifee!" - hoppades på att få kul med tentan...
 
 


Ja här är det tenta igeeeeen!

Haha, när jag tänker tillbaka på inläggen här i min blogg så är väl de flesta inläggen om tentor?? Ja, här sitter jag med en ny igen, på samma visa, från att vara fett stressad och nästan svårt att ens få hjärnan att tänka klart, till att jag äntligen har fått lite lite flyt i skrivandet efter en halv dag av hårslit.
 
Jag fick ringa Jesús och få lite inspiration för jag satt fast, jag satte fast mig själv i en komplicerad nivå istället för att tänka så simpelt som möjligt. Så efter att ha skrivit en halv sida så inser jag att nej, det är nog inte riktigt så jag ska skriva tentan. Så jag läser om uppgiften flera gånger o även lärarens ytterligare instruktioner om tentan, och ger upp, tar bort allt o får börja om på nytt. Det var då jag ringde Jesús. Han är i Sthlm nu.
Och äntligen kom jag väl igång lite. Men har mycket kvar att göra...
 
Jag gick ändå ut idag, tog tillfället med att gå ut en sväng för att handla lite mat o solen sken utan några hinder från moln. Eller det fanns inga moln, på hela dagen, molnfritt! Kände att jag behövde lite D-vitaminer och frisk luft.
 
Igår hade Josefine, Bennifer o jag en skön lördagkväll, med tacopaj och brownies! Så gott det var o vi snackade om massa saker. Det var skönt att helt koppla bort plugget en stund för att faktiskt umgås, socialisera med vännerna! Känns som vi bara ses över skolan o sen sitter vi som mullvader inomhus för att plugga, och så hinner vi inte umgås som vänner så mycket. Kanske därför vi oftast brukar stå o snacka i en timme innan vi går skilda vägar hem..!
Det var iaf mysigt o jag var glad att det blev av trots att jag hade varit stressad över att inte ha hunnit göra något på tentan o på inlämningsuppgiften till distanskursen (som btw ska vara klar på tisdag såg jag..!!).
 
 
Ser att jag inte skrivit något om Jesús födelsedag! Han fyllde år i tisdags och vi gick på bio kl.15 på dagen, bara vi i salongen! Vi såg Thor 2, den var bra! Eftersom det bara var vi två där så kunde vi sitta hur vi ville, snacka lite högre än vad man brukar göra i bio och skratta högljutt osv. Det var verkligen skönt haha. Jag hade dock extrem huvudvärk resten av dagen, men efter lite vila så lagade jag en av hans favoriträtter och gav honom presenten som jag hade beställt över internet. Han var jättenöjd med dagen och tyckte det var en jättebra födelsedag. Jag är glad att han blev så glad o nöjd, för själv kände jag mig lite otillräcklig med huvudvärken. Huvudsaken att han blev glad o nöjd så jag är också nöjd över hur dagen blev för honom och oss :)
 
Dags att återgå till tentan iaf. Hoppas jag kan börja göra inlägg som inte relateras till skolan! :P
 
 


I don't care

Känner mig väldigt mör efter den här veckan, och den är verkligen inte slut än. Imorgon är det heldag på tjejjouren och jag kommer verkligen vara totalt slut då...
Känner mig redan som att jag inte orkar bry mig om olika saker längre. Jag orkar inte tänka djupt om saker, jag orkar inte lägga mer omtanke på allt annat. Nu känner jag verkligen att jag inte är så bra på att ta hand om mig själv, jag är verkligen inte bra på att vara självisk ibland. Och när jag väl låter mig få vara självisk så känner jag såna skuldkänslor efteråt, att jag varit självisk och inte tänkt på andra omkring mig.
Men jag tänker på allt annat utom på mig själv i princip 95% av all min tid. Och inom den tanketiden så finns ju allt om skola, planering, matlagning, djupare tankar eller analyserande om saker osv. etc.
 
Men det är sällan jag tänker på enbart mig, skämmer bort mig själv. Jag är så koncentrerad på att försöka vara så bra utåt, vara en bra människa och hjälpa alla utanför min egen sfär. Omöjligt egentligen, men det är kanske medfött...
 
Och så idag känner jag bara "I don't care...".
 
För första gången på kanske nåt år eller ett par år så lyssnar jag på mitt favoritband. Helt sjukt att jag inte lyssnat på dem på så länge. Jo, när de släppte deras senaste skiva så hann jag lyssna på den en eller två gånger. Sen inget mer... Och ja ni som läser tänker väl "Men va? lyssnar hon inte på musik i vanliga fall?" och svaret är nej, jag gör tyvärr inte det. Känns helt dumt, men jag får ingen tid till att lugnt lyssna på musik.
 
När jag lyssnar på musik så lägger jag 100% fokus på musiken. Allt annat runtom mig försvinner. Jag hör inte vad folk säger, jag ser inte vad som händer och jag blir totalt uppslukad av musiken. Särskilt när det är musik jag älskar. Så därför lyssnar jag sällan på musik.
 
Men idag har jag redigerat familjens julkort för att den ska bli klar för utskick. Hundra mail mellan mamma o mig under tiden! Men nu är jag nog klar och mamma kan nog gå o beställa utskrifter på dem. Vi behöver ju 4 olika versioner, julkort på 4 olika språk som sagt. En del jobb haha.
 
Här är mitt favoritband: ONE OK ROCK (YouTube länk)
Japanskt ungt band, lyssna för de är grymma!
 


En hektisk fredag snart i ingång

Nu känner jag mig klar med tentan, tack o lov. Jag behövde verkligen få klart den ikväll för imorgon har jag ingen tid. På morgonen ska jag och några vänner på föreläsning som är utanför vår utbildning. Därefter har vi endast 4 timmar kvar tills tentan ska bli inlämnad. Så istället för att stressa och oroa mig imorgon ifall jag blir klar eller inte, ifall tentan blir bra eller inte, så ville jag bli klar ikväll så jag kan lägga undan tentan.
kvällen ska jag o ett par vänner till tjejjourens helgkurs igen, sista helgen av tre, så då försvinner större delen av kvällen bort. En hektisk fredag väntar, jag kommer verkligen att vara slut imorgon!
 
Snart fyller Jesús år, jag fick hem paketet med presenten jag ska ge honom, den var fin :) Samtidigt köpte jag en väggklocka, jag gillar den! Så jag är glad att jag köpte den, har kollat på den tidigare nämligen men köpte den inte till slut, nu var den på rea och självklart köpte jag den!
 
Jag har även unnat mig att köpa en långärmad stickad klänning och en stor stickad tröja över internet. Har ju inte tid att gå runt i butiker... Klänningen är en vardagsklänning, eller typ lång tröja. Har kollat på den länge och tvekat pga pris, men ville ha den så gärna. Storleken har utgått flera ggr så jag antar att den är populär. Och slutligen fanns min storlek inne så jag passade på att köpa den, mitt under tentaskrivandet. Den stickade tröjan hittade jag på rea, passar bra till en kommande vinter, har kollat på den också tidigare, men köpte inte pga priset. Nu var den på rea, köpte den självklart! Plus studentrabatt på det ;)
 
Dags för en liten myskväll med Jesús, vi har knappt umgåtts den här veckan pga tentan. Så nu är han värd all min uppmärksamhet nu när min tenta känns klar :)
 
 


Årets kanske mest hektiska månad

November har precis börjat, jag har inte ens känt av "november-känslan" än, dvs det känns som vi fortfarande är i oktober månad. Samtidigt ser jag i min kalender hur kort månaden kommer att vara! Nu är det väl min uppfattning om hur månaden kommer att kännas, men den kommer att kännas kort. Jag har mycket saker att göra under den här månaden och ser även att när vi går in i december, då kommer nästan allt att stanna upp lite. Vilket nog är skönt när vi närmar oss jul o sånt.
 
Jag har suttit i två hela dagar o läst vår senaste kurslitteratur, den heter "Att lära av den Andre" och är i princip omöjlig! Omöjlig att förstå och ens kunna läsa vettigt. Jag trodde att jag skulle bli lite klokare efter att ha läst ut den, men nej, än så länge lyser inga tankeglödlampor i mitt huvud efter det här... Och tentan som vi ska skriva ska vara klar på fredag kl.16, problemet är att jag har ett par föreläsningar som inte är knutna till den här kursen som kommer innan inlämningstiden... OMG, vet inte hur det kommer gå. Får göra mitt bästa helt enkelt. Vad mer går att göra? Men tills jag är klar kommer jag säkert slita mig i håret ett antal gånger, sitta sent o länge med samma grej, inte låta mig tänka på annat eller göra annat (ja, där försvann träningen för den här veckan...). Och Jesús fyller år på tisdag, om en vecka... Har inte kunnat förbereda något, men tur är hann jag beställa en present via internet, den har redan kommit fram så jag ska gå o hämta ut paketet imorgon :)
 
Wish me luck...!
 
 


Medan alla klär ut sig

så sitter jag här hemma o försöker plugga. Jag är inte så mycket för Halloween faktiskt, har inte vuxit upp med det så mycket. Kanske var det när jag blivit äldre som det blivit mer hype kring Halloween i Sverige. Jag har bara varit med om kalas o lite småfester då och då, men verkligen inte varje år, så därför har jag egentligen inget emot att skippa i år.
 
Men samtidigt far en tanke förbi, hur långt får studentlivet ta över privatlivet?
Ska jag behöva känna skuld för att inte ha suttit o läst/skrivit vidare? Ibland är det jobbigt att vara student... Vill jag unna mig något roligt så kan jag inte alltid njuta till hundra för då tänker jag på vad jag kunnat göra på den tiden. Helt fel egentligen, för det betyder ju egentligen inte att jag kommer göra något effektivt för att jag sitter hemma istället för att gå ut o göra nåt? Men ändå...
 
Som jag skrivit tidigare är november en hektisk månad för mig, nu när jag dessutom har en komplettering att göra... Jag har iaf lagt ner mest tid på distanskursen, dels för den är intressantare för tillfället och dels för att jag inte kommer att ha så mycket tid till den senare i månaden ändå.
 
Igår gick Jesús och jag på bio, så det fick nog bli vår myskväll för den här veckan. Vi såg Don Jon, så bra! Jag har längtat efter den filmen så länge, och äntligen så hade vi tid att gå o se den. Den var verkligen bra gjord, jag gillar den starkt. Gillar hur de hade redigerat filmen, scenerna och rollerna. Så roligt och ändå meningsfull. Men är lite osäker på om budskapet når fram till alla.
 
Idag gick vi en runda i stan, handlade lite o var ute, det var skönt. En man sålde brända mandlar, och bara doften av brända mandlar får mig att le. Så gott! Så vi bestämde oss för att köpa, och just då kände Jesús igen mannen och han kände igen Jesús! De hade sjungit tillsammans i kören för ett halvår sen. Så han var snäll o gav oss lite rabatt för att vi inte kunde bestämma oss för hur många påsar vi skulle köpa :P
Dags för en middag nu känner jag, o så tillåter jag mig att avsluta plugget för en film med min käre :)
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!