10 minuter

Sen torsdags har jag varit i Sthlm. Dels för att vi hade planerat in en pralinkurs, som tyvärr flyttades fram en månad, och dels för att vi ska på inflyttningsfest (idag), och även dels för att jag behöver material till vårt 10 min tal/föredrag till skolan. Passade även på att använda lite bio-poäng och vi gick o såg "Magic in the Moonlight" på Söder, en mysig biograf! Filmen var charmig så det passade jättebra ihop.
 
 
Den här helgen är full med grejer, vilket jag ändå gillar. Trots det har jag hunnit göra klart en av två tentauppgifter, som iofs är ganska kort och inte så komplicerad. Och nu sitter jag och håller på att fixa 10 minuters talet. Mitt tal kommer denna gång, till skillnad från mitt 3 min tal, att handla om min pappa. Det är en historia om när han var precis i min ålder och vad som hände då. Till det har han fått berätta för mig, även om jag kan historien i helhet, i detalj vad som hände osv. Och med det har jag även kollat på foton. Inser där att både min pappa och min mamma var väldigt stiliga av sig. De är det fortfarande, men på fotona ser man det verkligen. Nästan så att jag borde anstränga mig lite själv o piffa upp mig emellanåt :P
 
I torsdags och igår har Nicky tävlat sin andra Junior Grand Prix tävling. Igår satt vi framför TV:n med YouTube inkopplat och kollade. Den här gången gick det riktigt bra! Jag vet att han kan göra bättre, men det räckte till en 9:e placering! Så himla roligt!! För det får han ISU-poäng (International skating union) som räknas till världsrankingen. Och förhoppningsvis även en riktig boost till honom som ska räcka till övriga säsongen!
 
 
 
Inatt har jag lidit av huvudvärk, på vänster sida denna gång. Aldrig blir jag förvånad över huvudvärk. Eller är det migrän? Ingen aning. Men trots att jag var så trött igår kväll så fick jag ingen ro till sömn. Fick gå upp och ta en värktablett, vilket hjälpte till viss del. Men som vanligt hade jag ont lite på morgonen också. Nu såhär på eftermiddagen har jag fortfarande lite spänningar. Hoppas att det går över, för ikväll ska vi på inflyttningsfest. Vill ju vara hyfsat pigg då. Ska iaf bli roligt att träffa alla vänner igen!
 
Nu ska jag återgå till mitt 10 min tal.


3 minuter

Att prata i 3 minuter kan ibland kännas fort och ibland kännas som evigheter. Idag ska vi filmas när vi pratar om något i 3 minuter.
 
Jag hade lite svårt att komma på vad jag ska prata om. Men så i måndags morgon så kom det som en lampa, självklart ska jag ju prata om synkroniserad konståkning! Få känner till om denna grymma sport! Dags att ta tillfället att sprida kunskapen! Så då satte jag mig och gjorde ett grymt powerpoint. Såklart blev det ju längre än 3 minuter. Så jag har fått korta av och bli väldigt kortfattad i meningar så att endast det viktigaste kommer fram.
 
Har även bläddrat lite snabbt genom mina bilder från när jag tävlade. Det var verkligen kul! Jobbigt men kul! Det förändrade så mycket i mitt liv, den perioden.
 
Är lite pirrig inför idag. Inte för att prata framför folk, det har jag blivit lite mer van vid. Nej, jag är pirrig över om jag hinner säga allt i god hastighet och inte gå över 3 minutersgränsen för mycket.. Har testat flera flera gånger hemma, olika tider varje gång... Så det blir intressant att se hur det blir idag. hm...
 
Idag är det kallt, nu är det höst. Slog om över en natt! Vet inte vad jag ska ha på mig för kläder. Kallt är det iaf.
 
 


En helg med konståkning

Har åkt hem till Sthlm för att jobba fredag-söndag. Det har varit roligt och kallt. Men framför allt roligt, få ett litet avbrott från skolan.
Även om kl.8 på morgonen inte är så hemskt tidigt så blir jag helt slut efter 4h på isen. Jag blir så trött på eftermiddagen. Två sådana dagar i rad blev det den här gången. Kul men det tar på krafterna.
 
Snart bär det av till Västerås, har skola imorgon så jag behöver åka tillbaka idag. Nästa torsdag ska Jesús och jag gå en pralinkurs! :D Fick en upplevelsepresent av tre åkare för över ett år sen som jag inte hunnit använda, och nu har jag äntligen tagit tag i det och bokat tid. Pralinkursen lät överlägset roligast, så det fick bli det! Spännande!! :D
 
KONSTåkning ;)


Veckan springer iväg

Det känns så iaf. Nyss var det helg, nu är det veckoslut igen. Vad hände med veckodagarna?
Jag gillar helger, men samtidigt känns det som att tiden bara springer iväg när det känns som att jag nyss hade helg? Det kanske blir så när vi inte har skola varje dag, när det är tomma dagar mellan skoldagarna. Okej, nu ljuger jag, det är inte tomma dagar, jag har åkt till Eskilstuna för ett möte, jag har varit här och var och gjort grejer under dessa dagar också. Men ändå så kan det kännas som att det går lite för fort. Har iaf hunnit med några power-walk promenader med Josefine :) Det blir roligare och man får tid till att träffas och prata osv när man går pws tillsammans. Och så har vi förstås röstat, i samma veva med en pw.
 
 
 
Denna helg är en jobbhelg för mig. Imorgon åker jag tillbaka till Sthlm och redan samma eftermiddag kommer jag att stå på isen och jobba. Både lördag och söndag morgon är det jobb. Kommer att vara slut efter bara förmiddagarna. Men kul är det iaf och jag är glad att jag kan fortsätta jobba såhär med konståkning samtidigt som jag pluggar på annan ort.
 
Jag märker hur vi närmar oss vårt mål: examen. Våra samtalsämnen börjar rikta sig mot framtiden, vi diskuterar hur man kan göra härnäst, vilka jobb vi vill söka till osv. För mig är det både kul och tråkigt. Kul för att det känns som att jag kommit någon vart. Tråkigt för att vi kommer att flytta till olika delar av Sverige och det blir svårare att träffas.
 
Helt annan sak, nu har jag introducerat menskoppen till mina vänner. Eftersom jag haft sommaren på mig att prova denna uppfinning känner jag att jag nu kan introducera den till andra med egna erfarenheter. Just också för att jag själv var skeptisk innan jag provade, så känner jag att jag kan se dess positiva egenskaper. Det är en bra uppfinning och jag hoppas att fler kan ta del av den. Sen menskoppen känns mensen så mycket lättare och mer lätthanterligt än förut!
 
Förra helgen fick jag en fin och god present från Jesús, en ask med massor av goda praliner från det godaste stället jag vet, Mälarchocolaterie! Jag har provat praliner från olika ställen, men ingen slår Mälarchocolaterie ännu. Och de har så fina praliner. Alla är kvadrater med olika smaker och för varje smak är pralinen märkta på olika fina sätt. Framför allt är pralinerna smakfulla och väldigt lätta. De är liksom inte tunga i smaken. Det gör dock att man kan äta många utan att tröttna haha.
 


Sista året är igång!

Det var ett tag sen jag uppdaterade här. Har haft lite mycket att göra, och inte känt att jag haft tid att sitta och skriva i ro.
Igår och idag tävlade Nicky i Ostrava, Tjeckien. Hans första Grand Prix-tävling denna säsong, och första tävling denna säsong också. Det gick sådär både i korta och fria. Vi hoppades att han skulle komma topp 10, men efter lite fel här och var så landade han på en 14:e plats. Lite tråkigt då han kan så mycket mer än så.
 
Jag jobbade från kl.8 imorse i ishallen. Det var kul och det gick bra. Jobbade även igår eftermiddag, därför är jag i Sthlm just nu. Var knappt en vecka i Västerås innan jag åkte tillbaka hit för jobb. Men det är kul och det känns som min sommar har förlängts lite för det, värmen kom ju tillbaka lite den här veckan.
 
Skolan är igång, sista året nu. Det känns konstigt att vi redan börjar sista året...! Roligt men lite läskigt för nu är det dags att börja tänka framåt också. Det roliga är också att jag nu äntligen återförenas med mina kära tjejer och vi är åter i helklass igen. Sista terminen tillsammans, för nästa och sista terminen delas vi upp igen.
 
Kände mig lite ringrostig när jag satt i skolan och skulle försöka lyssna på en person som pratar i ett par tre timmar... Men försöker vara igång tidigt så att det inte blir jobbigt i slutet. Läsa läsa läsa...
 
Just det, jag fyllde år också, i måndags. Ett år äldre, och det känns lite när man kollar på siffran. Men så länge man känner sig ung så borde det väl inte vara så farligt? Fick iaf sol och blommor till födelsedagen och massor av grattande här och var.
 
När man sitter och läser kurslitteratur, det är då det är den bästa tiden att sitta och måla naglar.
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!