När saker faller på plats

Jesús fick jobbet!! :D
Kan knappt fatta vad det innebär men det här är ju jättebra!! Visserligen ligger jobbet i Kista, men just nu spelar det ingen roll för huvudsaken är att han fått ett riktigt jobb!! Inte någon extra eller nåt sånt, nej, nu gäller det. Han har fått en provanställning på 6 månader och sen får vi se. Men vaddå, 6 månader är ju skitbra just nu!! Från att inte ha haft något till det här, jag är bara så stolt o så glad just nu att det bara sprudlar!
 
Vi kommer lösa med hur vi gör framöver ändå. Kanske får han bo hos sina föräldrar ibland o ibland här, vi får se. Det är iaf bra att det är nära till S-tuna!
 
Jag har även fått ett bekräftat mail från Allra att de nu har makulerat fakturan och avslutat mitt konto hos dem. Tackar. Har en sak mindre att oroa mig för.
 
Igår natt fick jag även en kort städmani efter allt diskande, jag gjorde rent spisen med medel och torkade golvet osv för att det skulle bli lite fräschare. Slängde alla gamla rengöringsgrejer och tog fram helt nya. Jag har äntligen bytt till nya linser också, och jag hann göra ny müsli igår.
Det enda som är kvar just nu är att fixa den där kompletteringen på senaste tentan, mycket onödig miss från mig att glömma en referens.... Så det ska jag nog fixa på en dag så jag kan skicka iväg tentan nästa vecka för rättning.
 
Så skönt när saker faller på plats.
Kan tillägga att jag faktiskt gick till gymmet tidigare och körde i en timme ungefär. Visst, kroppen sa emot lite då o då, men förvånades av att jag inte hade tappat alltför mycket.
 
Det jobbiga just nu är att renoveringen som håller på längst ner i grekiska restaurangen, där har de börjat måla i veckan. Och hela veckan har det luktat stark målarfärg, inte sån där som man är van vid, nej, det här är ännu värre! Luktar så starkt att man får ont i huvudet. Måste hålla för mun o näsa med mina vantar varje gång jag går ut för dörren. Nu är jag lite orolig över att lukten börjar ta sig in i lägenheten också lite i taget...! Vågar jag öppna fönstren över huvudtaget..??
 
Dags att sätta igång med kompletteringen!
 
 


Sätta igång med träningen?

Igår fick jag den, fakturan från Allra, f.d. Svensk Fondservice.
De ringde mig för ca 2-3 år sen, vips hade jag ingått ett muntligt avtal och jag fattade nada. Jag skämdes så mycket att jag lyckats övertalas av en telefonförsäljare som babblade en massa när jag precis höll på att parkera bilen hemma. Fy vad det var jobbigt. Fick ringa dem o be dem ta bort allt, men de höll ju på med sina saker o sa att det inte gick. Jag skulle ha sökt mer på internet då o läst på mer, men jag var mitt inne i allt annat och fick väl acceptera läget oavsett om jag ville eller inte.
 
Fick betala en faktura på nånstans runt 600kr. Skitjobbigt för jag var student då. Men när jag ringde sa de att de kunde förlänga ett gratis år för det. Aja ok.
 
Nu när de två åren gått så fick jag en till faktura. Fick ringa upp o be dem makulera. Efter ca 10 min så lyckades jag be honom makulera och säga upp avtalet. Schysst iaf, jag menar, han kunde ju varit ännu mer jävlig och försökt övertala mig i en halvtimme om det behövdes. Men jag lät väl tillräckligt snäll efter att ha bett ett antal ggr med att säga upp avtalet och fakturan.
Dock ligger jag inte på den säkra sidan än känner jag efter att ha läst på internet. Så jag mailade dem för att få allt det bekräftat. Om det inte kommer ett svar idag så ringer jag på måndag igen för att se om det funkat. Kommer inte att ge mig.
Jag har redan känt mig orolig för att jag inte kunnat ha någon koll på vad som händer. Och att behöva betala 700kr... Nejnej..
 
Förresten, här är den goodiebag som Josefine o jag vann från H&M vip dagen! :) Nice nice! Nu får jag prova Toni&Guy produkter o se om de är bra.
 
 
 
Jag tänkte faktiskt att jag ska försöka gå till gymmet till slut. Har verkligen tappat all motivation för det sen december. Jag har med andra ord inte gått dit på ganska länge och nu börjar nog kroppen säga emot, för jag är så seg varje dag den senaste tiden. Betyder nog att jag behöver fysisk aktivitet.
 


H&M VIP

Imorse stod vi där, Josefine o jag utanför H&M tidigt på morgonen för att bli insläppta till VIP-shopping. Har aldrig varit på något liknande förut så det var lite småspännande. Jag o Jesús hade varit där i måndags för att kika lite vad som fanns. Hittade en lagom snygg stickad tröja till honom o en lagom snygg jacka som kostade 800kr men var sänkt till 200kr. När jag skickade bild på jackan på Jesús till hans bror så ringde han direkt med både deras mamma i luren o brorsan. De tyckte jackan satt så bra att de ville att vi skulle köpa den på en gång. Men vi utmanade ödet för att se om den fanns kvar till idag då VIP-shoppingen gav 20% rabatt.
 
Så stod vi där o väntade, det var fortfarande mörkt ute och det var inte så många där. Väl inne så gick jag direkt upp till herravdelningen, tog tröjan o letade efter jackan som inte hängde där den hade hängt förut. Men efter att jag kollade runt lite så hittade jag dem. Fortfarande 200kr och storleken fanns. Nöjd åkte jag ner igen till damavdelningen. Där kollade jag runt även om jag inte hade hittat nåt i måndags.
 
Det var kul att vara med på det här eventet, kändes lite annorlunda med att gå runt i butiken så tidigt på morgonen och samtidigt känna att man kan ta det lugnt o kolla igenom kläderna. Vi fick även en varsin macka och kaffe/te från Espresso House, lätt frukost med andra ord.
Efter att vi hittat en del o hunnit snacka emellanåt gick vi för att prova kläderna.
Jag bestämde mig för en svart skjort-aktig blus och en enkel t-shirt, och så hårklämma som jag brukar använda, som går så lätt sönder tyvärr.. Tänkte köpa löparbyxor också, de jag hade kollat i måndags, men då skulle det bli lite för mycket pengar, så jag lämnade dem. Jag har ändå inte börjat träna än, så jag klarar mig med de träningskläder jag har.
 
Man kunde även vara med om en utlottning av Toni&Guy goodiebag med lite produkter. Medan jag väntade på penna o papper kände jag på mig att nån av oss säkert kommer vinna en sån. Men tänkte inte mer på det, kollade inte ens vad det var för produkter.
 
Väl hemma så ringde mobilen ca en timme efter jag kom hem. Var nära på att inte svara men svarade till slut och det var mannen från H&M som sa att jag vunnit en goodiebag! Haha, känslan hade rätt. Smsade Josefine o då hade de ringt henne med! Så båda vi vann en varsin bag! Ska hämta den idag.
 
Vilken morgon!
Ska plugga lite med en klasskompis vid lunch. Hoppades på att hinna vila lite, men byggarna borrar så mycket att jag inte fick någon ro.
 
Får se om jag kan lägga upp någon bild senare.


Faktiskt en vanlig söndag

För en gångs skull hade vi en "vanlig" söndag, ni vet, ligga kvar i sängen en stund, sitta o kolla på film på eftermiddagen, gå en kvällspromenad osv osv.
Vi hann med att plugga lite effektivt också emellanåt. Så det har väl varit en bra dag. Brukar faktiskt inte unna mig själv tillräckligt med s.k. ledighet, dvs sån man tar från skolan, typ tider då man inte tänker på plugget hela tiden.
 
För jag har märkt på senaste tiden att jag lägger nog alltför mycket tid på skolan, typ som att jag lever för skolan? Eller nåt. Och det börjar bli lite väl jobbigt, som jag tidigare skrivit. Jag har fortfarande distanskursen kvar, men den börjar bli lite mer lugnare och vi har bara två lite större inlämningar kvar. Så den ska jag ta tag i lite i taget, dvs jobba med den då o då litegrann.
 
Märker att jag bör ta vara på tiden mer, göra mer av det jag gillar, det jag hinner göra just nu för att jag är student. Jag tillåter mig lugna morgonar när jag inte har skola, sova ut lite extra och sånt där, tills magen säger ifrån och jag måste upp o äta frukost.
Men jag tillåter mig inte att umgås oftare med vänner, gå runt i butiker eller ha tider då jag inte tänker på skolan över huvudtaget... En del i min klass åker o reser flera ggr på året..! Det skulle jag också vilja, men just nu säger plånboken ifrån, kanske därför jag inte går runt i butiker heller.
 
Igår träffade jag tjejerna iaf, vi gick o bowlade och åt god indisk mat och umgicks. Bowlingen var kul men vår bana hakade upp sig hela tiden vilket gjorde att käglorna inte alltid var kvar efter första slaget, så därför fick man ställa om igen osv, krångligt som fan vilket ledde till att vi bara hann spela en runda, knappt. Som kompensation fick vi ett presentkort på en gratis timme.
Indiskt var gott, godast var nog naan-brödet.
Men bästa var vännerna, för nu pluggar jag ju en annan inriktning än dem o vi ses inte så ofta för det.
 
Vill helt enkelt göra så jag tar vara på tiden ännu bättre.
 
 


Det enda jag hör är oljud

Yes, hela veckan har jag vaknat av borrmaskiner runt kl.7-8, sen blir det tyst. Och varje dag har jag lagt mig till ljudet av att grannen har en hög vänner över sig som för ljud.
Imorse varade borrljuden ännu längre, det blev en kort paus innan kl.10 men sen fortsatte det. Som om byggarna hade chillat hela veckan o kommit på idag att det är fredag, sista vardagen i veckan, ojoj, dags att skynda sig med att få ihop nåt här... Vacklade mellan vaket tillstånd och sömn... slutade med att jag drömde att jag blev så arg o skrev statusar på fb om borrmaskiner.
 
Så jag känner mig inte helt pigg pga att jag blivit väckt innan jag ska upp varje dag....
 
Och så har jag nog kommit in i någon slags skoltrötthet, känner inte alls något sug av att lära mig nya saker... Det är nog intressant egentligen, iofs har vi inte kommit igång ordentligt ännu, men jag vill vara ledig o göra vad jag vill.
Igår fick jag iaf vara social o träffa Josefine, vi skulle plugga ihop men det slutade med lite plugg o mycket snack, tror vi båda behövde det. Det var skönt iaf och jag fick lite mer energi.
 
Idag har jag sen skola, har seminarium kl.15-17... men hoppas på att det blir lite kortare. Vill ha helg! Och förhoppningsvis slipper jag borrmaskinerna under helgen. Dock får jag nog vänta mig grannen ha fest som vanligt... iaf förfest.
 
Jag har nu officiellt listat Tonfisk som något jag inte kan äta. Jag tycker det är gott med tonfisk! Men jag deckar totalt efter att jag ätit det. Igår åt jag tonfisk med tomatsås o pasta, det var gott o allt, men inom en timme låg jag i soffan o deckade totalt, slocknade i ca en timme tror jag. Kände mig helt groggy. Det har hänt ett antal ggr tidigare, men jag hade hoppats på att det inte var pga tonfisken. Nu vet jag med all säkerhet att det är det. Tråkigt :(
 
Imorgon ska jag o tjejerna bowla! Eller snarare umgås hehe
 
 


Linköping och sedan..

Oj, ser att det var ett tag sen jag uppdaterade.
Jag har i helgen varit i Linköping för tävling. Det har varit 2 heldagar i ishallen där, full rulle, ingen paus. Men det har varit kul! Tråkiga var att det var så himla kallt i mitt hotellrum...! Men annars har det varit bra. Slapp huvudvärk och jag klarade mig igenom dagarna utan problem. Annars kan jag få huvudvärk efter en halv dag osv, eller att jag är så trött att jag inte vet vad jag håller på med. Men det var lugnt och vi fick några pallplatser :)
Det som jag förvånades av var att det var så många som grinade efter sina åk. Jag fattar inte varför man måste grina hela tiden?? Det är inte ens OS... Det verkar smitta av sig till andra för det var ovanligt mycket grinande, och jag såg inte ens alla åkare som åkte... Jag är iaf glad att våra tjejer inte gjorde det, förutom när en slog knät precis i slutet av programmet. Men det var ju för det gjorde ont.
 
 
 
Nu är jag tillbaka i den nya terminen, den 4:e. Lite jobbigt för att jag känner inte att jag har fått någon paus riktigt. Det bara körs på och jag tappar motivationen nu. Jag har faktiskt ingen lust att sitta o läsa flera hundra sidor. Just idag känner jag ännu mindre lust, jag har tappat motivationen idag. Jag fick VG på ett av tentorna på senaste kursen vilket jag blev glad för, men den var inte tillräcklig för att höja min motivation... Kan vara så att vi har några få jobbiga personer i den "nya" klassen där mindre än hälften kommer från vår ursprungliga klass.
Och lite tråkigt att inga av mina tjejer går med mig den här terminen, saknar att träffa dem...
Men det kommer nog gå bra ändå, bara en termin, det går ju fort. Höstterminen som var gick ju så fort ändå.
 
Det jobbiga är att vår granne har börjat ha sina hundra vänner över hos honom varje dag sen jag kom hem från tävlingen. VARJE DAG är det hög musik, skrik o tjoande hela tiden! I måndags kväll höll de fortfarande på trots att klockan var 1 på natten. Så till slut gick Jesús för att säga till att be dem sänka lite, vilket gick bra och de sänkte, men de skrek några ggr ändå. Känns som de inte riktigt har respekt för grannar.... Jättestörande tyvärr och jag orkar inte med det hela tiden. Hade hoppats på att det skulle sluta idag, men nej, de är igång redan...
 
 
 


Finished!!

Jag är KLAR med tentan!! Wohoo!!
Eller jag var säkert klar redan igår, men behövde finslipa lite o kolla så att jag fått med rätt referens på rätt ställe osv. Men äntligen, så skönt. Dock är min "ledighet" kort... Redan imorgon kl.8.30 blir det dags för grupparbete. Hela dagen lång...
 
Snart behöver jag även börja packa lite eller tänka på vad jag ska ta med till Linköping. Det var ett bra tag sen jag var borta på tävling med övernattning på hotell... Så det gäller att fräscha upp minnet lite o kunna ta med sig det nödvändiga. Jag räknar med att det kommer bli kallt, så vinterboots är ett måste, men tar nog med mig mina andra skor också så jag slipper gå med stora klumpiga skor när jag är i hotellet.
Men kommer jobba två hela dagar i ishallen, är lite orolig för hur lunchen kommer bli, kommer jag hinna äta en vettig lunch?! Det är alltid problem med när man ska hinna äta mat vid tävlingar. Men i värsta fall får jag be någon gå o köpa nåt ätbart.
 
Har blivit totalt fast i mobilspelet "Tiny Death Star"..!! Mina brorsor satt o spelade det under jullovet, o nu sitter jag också med det. Men försöker ta det måttligt, bara när jag har lite tid...
 
Dags att ringa mamma lite, hon har hört av sig både igår o idag, tror hon vill snacka av sig lite. Min bror ska till Australien på söndag, i 2 år o plugga musik. Blir ett stort steg för både honom o familjen. Men jag är glad för hans skull, det är dags för honom att kliva ut i världen :)
 
Just det, igår kväll kollade vi på "About Time". Den filmen är så bra!! Jag gillar verkligen hur de gjort den. Så jag rekommenderar den starkt om man gillar romantiskt och även intressant film.
 
Bonusbild på Mio:
 


Pluggish

Japp, här sitter jag igen, och pluggar. Vilket liv! Jag pluggar, lagar mat, diskar och sover. Så känns det iaf just nu.
 
Igår satt jag o Josefine o pluggade i ett fik, det gick helt okej, vet att jag troligtvis inte skulle gjort mer om jag var hemma.
Idag däremot stannade jag hemma, kände som att det skulle funka idag. Och det gjorde det faktiskt! Tror att snön uppmuntrade mig, eller snarare lockade fram lite ljus i dessa mörka o gråa dagar vi har. Så det gav mig faktiskt energi!
Ibland känns det som att jag har för stora förväntningar på mig själv eller för stor press på att hinna göra mer än vad jag kanske kan göra. Känns som att jag tror att jag ska vara supereffektiv hela tiden, när jag egentligen vet att man inte alltid kan vara supereffektiv när det gäller att skriva ihop en sisådär bra hemtenta. Så jag får väl acceptera att jag inte alltid kan prestera fullt ut hela hela tiden, och istället uppmärksamma att jag faktiskt skrivit ihop ganska mycket ändå :)
 
Jesús jobbar hela dagen idag, lite tråkigt men samtidigt får jag tiden till att totalt koncentrera mig på tentan. Så det kommer något bra ändå, och Jesús själv är glad att han jobbar, de ringde in honom från fritidsgården imorse.
 
När det rullar såhär så är det svårt för mig att förstå att det faktiskt är en lördag idag. Det känns liksom som en vardag. Men ja, det är lördag. Och nästa helg är jag på tävling i Linköping. Tiden går fort.
 
 


Vardag eller?

Japp, igår kväll kom jag tillbaka till Västerås själv. Resväskan jag använder hade trasigt hjul, med andra ord, den höll på att lossna. Så jag rullade den försiktigt så att den skulle hålla hela vägen hem. Allt gick bra tills jag skulle av i Västerås, jag skulle ta ner den från en hylla och det lösa hjulet fastnade på gallret.... GAAAH!!
Yes...där stod jag med en resväska med bara ETT hjul... Japp, jaja, det fixar sig, jag har ju inte så långt hem....hm...hurdå...bära?
 
Tyngre än jag orkar bära var väskan, men jag tog tag i den i ena handen för i den andra hade jag mina stora vinterskor (som inte kom till användning alls pga enbart regn hela hela tiden) och väska. Men jag orkade bara ut från stationen och sen började mina armar protestera.
Jahapp... testar rulla den, men nope, den tar i marken och kommer förstöras... Men vänta, den är ju redan trasig = kommer slänga den sen för den inte går att använda = den får gå sönder.
Yes så jag "rullade" den istället för att bära. Men jäklar vilken friktion och motstånd det blev och genast blev den tunga väskan flera gånger tyngre...! Fick stanna ett par ggr på vägen för att orka.
 
Svettig som fan och äntligen hemma tog jag av mig halva kläderna och tog plånboken för at handla det nödvändigaste. När jag skulle ringa mamma så darrade mina armar och orkade knappt hålla i telefonen.... Men lyckades köpa med mig yoghurt o mjölk, tog en rulle ballerina också...
 
Efter en dusch o mat så kunde jag lägga mig tidigare än vanligt och var glad för då skulle jag få mycket sömn! :D ...trodde jag då. Efter ett par timmar så kom huvudvärken, japp, den vanliga pms-huvudvärken. Behövde ta huvudvärkstabletter för att försöka kunna somna om igen. Men värken höll mig vaken tills det avtog helt och då var jag istället hyper av tabletterna att jag inte kunde somna pga det. Vilket gjorde att jag fick en i princip sömnlös natt.
 
Otroligt nog gick det ändå bra på föreläsningen som var 4h lång! Men efter en timme där så kände jag mig yr, hade sån yrsel pga sömnbrist att jag inte fick göra hastiga rörelser om jag inte ville hamna med näsan först i golvet.
 
Väl hemma tänkte jag sova en stund, men nope, ingen sömn här inte, blev att vila bara. Nu hoppas jag att jag får en skön natts sömn!
 
Dags att ta tag i plugget nu, men känner verkligen inte för det... Måste kämpa! En tenta kvar! Eller ska jag vänta med att börja till imorgon..?
 


Chokladbollar!

Glömde tillägga att Jesús o jag åkte in till stan på nyårsnatten och tänkte gå mot Slussen för att se fyrverkerierna, men vi hängde med folk uppåt istället och undrade lite var de var på väg nånstans. Visade sig att de flesta gick in på Södra Teatern eller Mose Backe. Och dit gick vi också. Det var redan massa folk där men vi fortsatte att gå för att se om det fanns några bra ställen att stå o kolla på. Blev till slut att ställa sig upp på en bänk som fanns där och genast kunde vi se över allas huvuden och ut mot hela stan! Och just där alla fyrverkerier skulle skjutas upp! Blev verkligen en bra utsikt och vi kunde stå o kolla på alla fyrverkerier! Såklart hade Skansen de största fyrverkerierna och de var finast också. Men det var fint att kunna se så mycket på en gång! Massa ungdomar fanns på plats vilket gjorde det hela ännu mer livligt! Tråkigt nog höll fyrverkerierna på i ca 10 min och därefter fanns det några eftersläntare som fortsatte ett litet tag till. Men det var värt ändå.
Jag tror att det är kort tid för att folk här är medvetna om miljön och djuren som skräms. Men tänkte att jag önskar jag kunde få se större fyrverkerier någon gång i framtiden, kanske NYC? Eller Sydney eller liknande storstäder som jag vet har mycket fyrverkerier.
 
Igår efter jobbet på isen gjorde jag müsli här hemma för den hade tagit slut. Så såg jag på havregrynspaketet att den hade recept på chokladbollar! Åh jag fick sånt sug att jag bara behövde göra några! Och just så hade vi nästan slut på pärlsocker...! Trodde vi hade ett paket i skafferiet men nej, hälften av bollarna blev med pärlsocker o hälften med kokos. Men de var goda ändå! Det var bokstavligen flera år sen jag gjorde chokladbollar sist! Kommer ihåg att jag brukade göra flera satser när jag var yngre, så fort det närmade sig jul så kunde jag stå o knåda chokladbollar flera ggr i månaden. Jag brukade lägga in dem i frysen för att de skulle bli hårda o goda, men igår la jag in dem i kylskåpet och det blev nästan bättre.
 
Ikväll blir det jobb igen, på isen förstås!
 
 


Avslutades o påbörjas på is!

Förra året avslutades på is, och i år påbörjas den på is. Ja, idag är det dags att åka till ishallen igen för lite jobb. Det är härligt ändå. Ska ha några andra tjejer idag så jag ska se vad jag kan hitta på med dem :)
 
Igår blev det en typisk nyårsdag, sån där man bara sitter o kollar på filmer på. Blev två filmer för min del, behövde nog kompensera lite efter allt plugg jag haft för mig innan året tog slut.
 
Jag har faktiskt lämnat in tentorna elektroniskt nu :) SÅ SKÖNT! Och sen ska jag bara posta dem, allt är klart så jag ska åka lite tidigare så jag hinner förbi en postlåda.
SKÖNT!
 
Men om ett par dagar får jag nog ta o öppna den tredje boken trots allt, så jag slipper en stressvecka när jag väl är tillbaka i Västerås.
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!