Lite klagomål och sådär

Nu har jag precis fått reda på att jag ska läsa hela den här boken till på tisdag...!
 
 
Jag som har grejer inplanerade i helgen, får se om jag hinner klart den till tisdag... Mamma, Ken och Yves har nu åkt till Japan och de har nog kommit fram till mormor redan. De lär ha betydligt varmare väder än här. Idag var det ändå soligt men det var bara runt 3-4 grader. När solen sen försvann efter skolan så var det kallt på riktigt! När jag åker hem nu över helgen så måste jag nog ta på mig vinterjackan redan.
 
Elementet verkar inte fungera i vår lägenhet... Elementet i min kompis Josefines lägenhet fungerar, den är till o med jättevarm! Dags att skriva en sån där felanmälan-lapp till hyresvärden så att han kommer och fixar elementet. Hoppas på att det bara behöver tömmas på luft eller nåt.
Och så måste jag nog be honom byta säng också. För nu får jag rejäla ryggvärkar av att sova på den. Förra natten hade jag så ont i ländryggen att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Sov alltså inte så bra med andra ord.
 
Nog med klagande.
Jag hittade ett linspaket mitt bland mina kläder idag! När jag drog ut en av mina varmare kläder så fanns den där långt in i påsen!
Så nu har jag 3 mån linser extra :) Trodde den hade försvunnit.
 
Back to studies..


Dagarna sprang iväg

Ojoj, nu är det redan på väg att bli helg... Fattar inte hur snabbt den här veckan gick...!
Från att komma hem för typ nån dag sen (känns det som) till att behöva åka tillbaka till Sthlm igen. Helt sjukt vad fort tiden gick nu helt plötsligt...
Kanske för att måndag och tisdag blev två pluggdagar, igår och idag blev konstiga skoldagar, och så sitter man här torsdagskvällen och ser att snart ska man bege sig tillbaka till Sthlm, där man nyss var. Jag har nog aldrig känt att tiden gått fortare än den här veckan...
 
Jesús åkte idag vid lunch-tid, lite innan jag skulle till skolan. Han åkte för att jobba lite. Trots att lägenheten är liten känns det ändå väldigt tomt... Men jag klarar mig :)
Jag ska jobba imorgon, därför åker jag. Annars skulle jag väntat till lördag.
 
Fick se både schema och kurslitteraturen för nästa kurs. Det verkar bli värre för varje kurs, haha. Den kommande kursen innehåller hela 5 nya böcker...! Jag har redan fått tag på 4 av dem för 750kr (gråter...) och ska försöka hitta fram den sista boken också. Och det kommer bli salstenta den här gången...! Jag hatar verkligen salstenta. Det är så jobbigt att behöva sitta på samma plats i timmar och försöka rota i sitt lilla huvud för att komma ihåg vad man måste skriva. Nej, jag föredrar hellre hemtenta, som man kan plocka fram när man känner för och nöta på i flera dagar, ha all material framme och bara försöka vara smart.
Och seminarierna kommer bli seriösare verkar det som. Ja, helt enkelt jobbigare kurs. Och det är just den perioden då det håller på att bli mörkare ute. Jag såg idag att det blev mörkt ute redan runt kl.18!! Det betyder ju att solen måste ha gått ner redan innan kl.18...!
Ja, jag gillar nog våren mer.
 
 


Choklad och annat gott

Helgen innehöll konståkning, chokladfestival, liten familjemiddag på Vapiano och en annan liten familjemiddag här i Västerås.
Ja på lördagen bestämde sig Nicky lite sådär sent på dagen att han nog ville gå på chokladfestivalen på Nordiska Museet. Så pappa, mamma, jag och han åkte till stan med bilen, de släppte av oss och vi gick in för att smaka på massa choklad. Slutade med att Nicky blev törstig (tur så hade vi vatten med oss) och några chokladkakor som vi köpte med hem.
Vi mötte upp pappa och mamma, och efter massa om och men så åkte vi till Vapiano Stureplan. De hade aldrig ätit på Vapiano så jag introducerade dem lite till stället. Pappa satt tydligen o småklagade hela tiden men var nöjd efter en god middag trots allt :)
 
På söndag var det fotografering med klubben. Jag sprang runt och fixade åkarna, gav de poser för porträttfotona osv. Sprang runt lite som en galning kändes det som. Det blev full fart även med s-skolan eftersom de blev så många fler den här gången än förra söndagen.
 
Väl hemma åt vi god lunch alla tillsammans och sen begav jag mig mot Västerås. Då ringer Jesús föräldrar och de kommer till Västerås de med. Efter lite rundvandring i en tom stad (söndagar är tomma), så satte vi oss i en italiensk restaurang och åt en fin middag tillsammans :)
 
Resterande två dagar, måndag och tisdag gick åt till att läsa, läsa, läsa... Blev helt trött av allt läsande.
 




Tidig solig höstmorgon

Imorse vaknade jag innan klockan skulle ringa. Det är skönt när det blir så, man vaknar och ser att klockan ska ringa inom loppet av 10 min. När man vaknar av sig själv så är man ju inte lika trött som när man väcks helt plötsligt av en väckarklocka.
Gick upp, tyvärr har ju morgonarna blivit mörkare, såg solen höll på att gå upp, men det var mörkt ute. Hann ta det lugnt innan jag behövde åka iväg.
 
Ja, jag åkte till ishallen, var där från 8-9. Men det var skönt ändå :) Det har dock blivit kallare ute än i ishallen redan. Tänka sig att det går så fort...
Efter en timme på isen, åkte jag hemåt. Men precis när jag höll på att komma hem så kom jag på att jag glömt plånboken i skridskoväskan... Suck, så jag åkte tillbaka samma väg, hämtade plånboken och åkte hem igen.
 
Det var ändå skönt att gå upp i morse, solen gör en stor roll. Det är härligt att se solen skina så fint och idag kallar jag en riktigt fin höstdag! Hann inte ta någon fin bild däremot.
 
Tänkte lägga mig en stund igen, men nu känns det som att det inte behövs. Kan vara bra eftersom jag behöver lägga mig tidigt igen för att gå upp såhär tidigt imorgon också.


I väntan på tåget

Sitter här på Centralstationen och väntar på tåget som nu är en hel timme sen. De säger inte heller varför den är sen så det är bara att sitta här och vänta. Den är så pass sen att jag kunde ha tagit det lugnt hemma och ta tåget efter. Så tråkigt att behöva slösa tid såhär. Men ja, visst skulle man inte vetat innan att det skulle bli såhär så, det går egentligen inte att tänka så riktigt. Men aja, får väl hoppas på att den kommer tidigare ändå. Annars hinner ju nästa tåg komma..

Idag är det mamma och pappas bröllopsdag. Det är därför jag sitter här och väntar på tåget. När de gifte sig sken solen och hösten var fin :)
Nu är det många bland mina bekanta som antingen redan gift sig eller är på väg att gifta sig snart. Tänka sig att man själv är i den åldern nu.
Jesús och jag är bjudna till hans kompis bröllop nästa månad :) 


Igår passerade Jesús och jag 19 månader tillsammans officiellt Vi åt sen lunch i stan och sen hade vi en lugn och mysig kväll :) vi kollade bl.a. på film.
Det är underbart att kunna ha sin andra hälft vid sin sida.

Nu hoppas jag bara på att tåget kommer. Annars kommer jag börja bli hungrig...



Hösten är här

Nu har jag varit hemma i Sthlm från torsdag till söndag. Det var en längre tid. Men med ledighet så det var ganska skönt. Jag hann göra klart ett program så hon är redo att tävla. Och så hann jag träffa mina vänner som jag inte träffat på ett tag! Det var kul att träffa dem :) Och fick smaka på ett gott vitt vin :) Den kommer jag köpa nästa gång jag ska smutta på vin.
 
Nu är jag tillbaka i Västerås igen.
Ny kurs har startat med en ny lärare. Han verkar faktiskt bra. Han pratar lugnt och långsamt så man hänger med lite. Men han var tydlig med att han inte kommer sitta och redogöra vad vi läst, utan han kommer att försöka få oss att utveckla det vi läst, nåt i den stilen.
 
Igår kom Victoria förbi också, vi har inte setts på en månad, och under den månaden hade mycket hänt! Det var roligt att träffas och snacka av oss om lite allt möjligt :) Vi var i Erikslunds shoppingcenter, där satt vi och fikade. Det är ett stort ställe, bara Erikslund har flera stora affärer och shoppingcentret innehåller IKEA och massa andra vanliga affärer. Runtom finns alla de stora affärerna som Biltema och Willys osv. Första gången jag var där, äntligen har man fått se lite av den omtalade Erikslund :)
 
Eftersom cykeln inte går att använda så har jag börjat promenera men massa. Antingen från skolan hem eller tvärtom. Idag började vi senare så idag promenerade jag till skolan. Var lite trött i benen efteråt. Men försöker vara positiv att det är bra med promenader!

Här är två av våra fina äpplen från vårt lilla lilla äppelträd! :D
De var så fina att jag ville spara dem, men då skulle de bara bli dåliga, så jag åt upp dem tillsammans med de andra. Mamma och Yves är allergiska, så Nicky fick en bit och mamma ville smaka så hon tog också en bit. Däremot reagerade hon...
 
 
 
Och så var det ju Kanelbullens dag i torsdags, och det missade vi inte. Kände att jag förtjänade en fin bulle efter massa tentor :)
 


Hemma i Sthlm

Ja nu har jag kommit hem.
I torsdags hann jag klart ett program, sen hade jag huvudvärk resten av kvällen tyvärr.
 
Idag har det varit en lugn dag. Solen skiner ute, borde egentligen ta en sväng ut.
Det är fint höstväder just nu :)
Har suttit och laddat ner lite filmer för vi får inte ladda ner från det nätverk vi är kopplade till i Västerås. Och så uppdaterade jag till iOS6. Det blev annorlunda, så nu får jag se hur den funkar.
 
Letade lite bilder på Mio till mamma, haha det fanns massa roliga minnen från sökandet :P Den här bilden är nog från två år sen eller nåt.

 
Ikväll blir det tjejkväll! Ska bli kul att träffa alla igen för det var ganska längesen jag träffade alla.
Däremot måste jag bege mig hemåt innan 12 för jag jobbar tidigt imorgon... Och så finns det inga bra bussar om det blir senare än så... Känner mig lite som askungen..
 


Tentorna skickade och klara!

Yay!!
Nu får jag ha ledighet fram till måndag! :D
Jag vet inte om jag skrivit bra eller så, men efter att ha läst, kollat igenom, samma grej flera gånger så blir man lite blind och vet inte varken ut eller in. Jag har smårättat, ändrat och sånt och nu känner jag mig klar, äntligen. Som sagt, kanske kunde bli bättre, men jag får inte till det nu iaf.
Imorgon ska jag till skolan, skriva ut allt och lämna in i pappersformat.
 
Jesús jobbade till sent idag. Planen var att han skulle åka tillbaka hit och vi skulle umgås under de dagar jag är ledig från plugg. Men tyvärr, så kommer han inte.
Men eftersom jag blev klar med tentorna så kom jag på att jag kan åka till Sthlm redan imorgon och göra klart ett program under träningstiden vi har på vallen :)
Så slipper jag använda söndagens tider till program. Och dessutom har vi 3h is imorgon, så programmet lär bli klart under den tiden.
 
Nu håller jag på att samla ihop grejerna jag ska ta med. Det blir en hel del att ta hem. Vix har vin och spelkväll på lördag, så kläder till det måste jag också ta med. Jag ska även ta med datorn så det blir nog ganska tung packning... Ska ju dessutom till skolan med allt det här, innan jag åker hemåt.
Jaja, jag är ändå ganska van med tung packning, har ju gått och burit på skridskor o träningskläder i några år. Inte konstigt att min högra del av ryggen är starkare än vänstra.
Men jag tycker det känns så konstigt att bära saker på vänster axel. Försöker ändå göra det med lätta väskor. För jag får faktiskt ont i ryggen då och då efter att ha burit på grejer.
 
Nu har jag hunnit duscha också, äntligen.
Ska snart lägga mig så jag kommer upp lite tidigare imorgon :)
 


Två böcker och en massa oljud

Vaknade idag av att jag var hur trött som helst. Så istället för att hoppa in i duschen (hann inte igår) så låg jag kvar i väntan på bättre tider. Slutligen vaknade jag.
Efter att ha hunnit förbereda mig för en tur in till stan med cykeln, var tidig men tänkte "äsch, då har jag tid att gå runt i stan en stund" innan jag skulle möta upp en klasskompis som kunde låna ut boken jag behöver. Men när jag med möda kom ut med cykeln ur cykelförrådet så visade det sig att främre hjulet var helt platt! Vet inte om det är punka eller att luften bara åkt ur. Så förjäves, tog in cykeln igen och började promenera mig mot stan. Tur nog var jag tidig så hade jag tur skulle jag hinna fram till kl.12 i stan.
 
Det var varmt att gå, egentligen var det bara lite sol, men jag blev snabbt varm och nästan svettig. Slutligen kom jag fram, det tog en halvtimme att gå. Victoria stod redan och väntade, jag kom 5min över. Jag fick boken från henne och sen stod vi o pratade om lite allt möjligt när jag hörde att jag fick sms. Men kollade aldrig på den eftersom jag stod och pratade med en person. Vi sa hejdå efter en stund och jag gick in i H&M för att kolla lite. Kom på att jag hade fått ett sms, tog fram mobilen och fick se det här:
 
"Jaha" tänkte jag.
Nu har jag ju två böcker....
Visste inte hur jag skulle reagera. Bättre två böcker än inga, tänkte jag till slut. Och efter att ha skakat på huvudet några gånger så började jag gå hemåt för att hämta min bok som nu kommit. I jämförelse med beställningen innan så fick jag den bokstavligen dagen efter beställningen jag gjorde igår... Sjukt.
När jag närmade mig ICA så började det regna.
 
Väl hemma var jag både trött och hungrig efter över en timmes promenad och tungt bärande av en och sen två stora tjocka böcker.
 
Och efter ett par timmars pluggande så hörs det borrande och oljud från TVÅ ställen. Nånstans i huset borrar de för fullt, antagligen en fortsättning av gårdagens borrningar. Precis utanför balkongen fäller de träd. Två oljud på nära håll, det har jag aldrig upplevt tidigare.
Vet inte hur jag ska reagera...


Räddad!

En klasskompis räddar mig! Jag får låna boken hon lånar från en fadder! Hon är till o med klar med den så jag kan använda den tills jag är klar!! :D Jag är räddad!! Pust...
 
Nu sitter jag här själv, ska snart ta o äta middag tror jag.
Usch, det blir verkligen ensamt här i lägenheten när man är här själv... Jag har lätt för att sakna Jesús när jag är här ensam... Vi pratade om det igår ikväll och han förstår heller inte hur de andra studenterna kan bo här själva... Visserligen lär man känna folket i samma byggnad, men man sitter ju ändå själv hemma.
 
Jag såg filmen "Take this waltz". Jag förstår inte den filmen så bra... Hade svårt att greppa den och vad den ville säga. Den var lite weird...
 
Det blir så mörkt så snabbt nu för tiden. Tråkigt för jag gillar när det är ljust. Men de senaste dagarna så har det ändå varit så pass mulet ute att det inte varit så stor skillnad ändå. Måste liksom tända ljuset i rummet mitt på dagen ibland för att det blir så dunkelt.
 
Jag tror jag tar en dusch.


Oljud mitt i pluggeländet

Ja, nu verkar de ha börjat med det där "taket" de ska göra i alla badrum. Men varför just nu?! Nu sitter jag här o försöker fokusera på vad jag har skrivit på tentorna, men arbetare bankar, borrar och gör oljud för sig i våningen under. Kan inte få hem en bok, kan inte få peace of quiet... Inget flow för mig idag...
Kanske tar en sväng ut istället... Müslin är snart klar iaf.


ingen bok kommer

Precis, nu tog jag kontakt med CDON och de sa att posten inte kunnat skicka den till adressen och därför blev ordern avbruten. VARFÖR HAR DE INTE SKICKAT NÅGOT INFO OM DET TILL MIG???
 
Jag är asförbannad nu. Jävligt pissigt och fuckat. (Ursäkta språket, men i den här situationen så ja..)..
Jag har gått o väntat på en bok som inte skulle ha kommit alls.
De sa att jag skulle göra en ny beställning, kolla så att adressen stämmer osv. Fan jag har ingen jävla tid till att vänta på den boken!! Varför är just den obligatorisk?! Hur fan ska jag göra nu?? Tog kontakt med en kompis, men vem vet var hon är och hon behöver säkert den lika mkt som jag just nu ändå... GAH vad jag blir arg!!
 
Gjorde en ny beställning ändå för att vi kommer ha boken senare i utbildningen, men jag behöver den NU och även om man tar express så kommer den inte hinna fram i tid.
Jag som t.o.m. tänkte lämna in alla tentor på torsdag!
Vänta... det är tisdag idag? Jag trodde det var onsdag...
Så har jag tur kanske den kommer på torsdag??
 
Nej, jag ska inte förvänta mig alls. Det blir fel då. Jag får ta o komma på nåt sätt att kunna låna boken från någon i klassen eller så... FAN!


Nytt müsli och ensamhet

Jesús kom i söndags kväll tillsammans med hans föräldrar. De tog med sig massa lax och kött att ha i frysen, dammsugare till att damma av allt damm från olika ställen i lägenheten, och självklart cyklarna. Jag ville egentligen bara hoppa in i Jesús armar, men eftersom vi behövde göra klart allt nödvändigt så att hans föräldrar kunde åka hem innan det skulle bli för sent, så fick jag tålmodigt vänta. Jesús själv kände tydligen likadant.
Efter några timmar hade vi fått in all mat de tog med sig, dammsugit de dammigaste delarna i rummet och cyklarna var i princip färdiga. Det hann bli kallt och mörkt ute när Jesús cykel äntligen blev klar. De hann inte montera på nya växlar. Vi tackade för all hjälp och de åkte hem.
 
Och redan idag så behövde han åka tillbaka till Sthlm för jobb. Det känns tomt att vara här själv. Jag har iaf börjat göra müsli nu, den höll på att ta slut helt så nu har jag iaf tid till att göra den.
 
Jag ska också försöka göra klart någon tenta. Och jag har ännu inte fått min jäkla bok jag beställt hos CDON!! Det har gått över två veckor och den har ännu inte hamnat i min brevlåda... Fan vad jag blir frustrerad. Tur att jag läst en av två kapitlar vi har i boken, men jag kan inte referera till den alls, eftersom jag inte har läst allt och inte vet vad jag ska referera till. Den är obligatorisk att referera till också...
 
Nu har jag äntligen smakat på den här nya smaken av Marabou :)
Den var annorlunda. Jag gillar majsen som brukar finnas bland naturgodiset. Så lite choklad till det var inte helt dumt heller :) Men jag gillar fortfarande Digestive Marabou bäst ;)
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!