Jobb, konståkning och plugg

Nu är jag tillbaka till Sthlm, igår var det full rulle hela dagen. Sov inte lika dåligt som de tidigare nätterna, sov nog antagligen av utmattning från så lite sömn tidigare nätter. Men vaknade då och då ändå. Upp till skolan, sen direkt hem, packa in det sista och äta upp det som inte skulle kunna ligga kvar i kylen, slänga alla sopor och sen vidare till tåget. Väl hemma åt jag lunch för att sen ta mina skridskor till ishallen för jobb. Det var kul. Men därefter direkt hem, äta lite middag och sen åkte mamma och jag mot Uppsala för att heja på Nicky. Vi var väl hemma efter kl.22 till slut och jag var så trött och hade lite huvudvärk. Trött av för lite sömn och hektisk dag.
 
Idag var det lugnare, kunde sitta o plugga en stund. Vi har redovisningsseminarium på tisdag och därför måste jag vara klar med allt innan dess så min grupp kan ha något att jobba med.
 
Imorgon ska vi till Uppsala igen för att heja på Nicky. Till dess blir det plugg för mig.
 
Har hunnit prata med Jesús både på fb (igår) och via Skype.
 
Uppvärmningen inför korta:
 


Hoppas på sömn

Igår vid den här tiden la jag mig i förhoppning att jag skulle få lite mer sömn. Slutade med att jag låg vaken eller vag sömn hela natten. Trodde jag skulle få det jobbigt under föreläsningen men jag klarade mig. Däremot led jag senare av spänningar i huvudet.
 
Dammsög hela lägenheten, oj vad mycket dammråttor det hade samlats...! Så blir det när man haft tenta.
Idag blev det lite mathandlande, Hemköp hade kundklubbsdag. Passade även på att gå runt lite i stan för att solen sken och jag ville inte sitta hemma själv.
 
Det är konstigt att nu märker jag hur jag saknar Jesús. Hallå, det har bara gått en dag... Ska bli skönt att åka till Sthlm de dagarna han är bortrest. Hinna jobba o kolla på konståkning, vara med familjen, tänka på annat. Och ja, plugga kommer jag också få göra.
 
I natt hoppas jag att jag kan få sova lugnt. Sova utan att bli störd av något.
 
Vi bor ju precis ovanför tvättstugan. Det är nån som står o tvättar nu..! Mitt i natten. Jag hör ju när maskinerna centrifugerar... Ibland låter det som bara den i ugnen när plåten står lite fel. Annars känns det som en vag jordbävning... Nästan. Jordbävningar har inga rytmiska skakningar.
 
Tur att den delen vi har sängarna inte är ovanför tvätten... Skulle varit förjävligt annars.
 
Imorgon är det plugg för hela dagen. Och förhoppningsvis en sväng ut om solen finns ute. Nej, måste ändå ut oavsett väder så jag får frisk luft och så min syn inte försämras ännu mer...Jo, den har försämrats en aning efter att jag suttit inne o pluggat så länge... :( Synd att vi inte har bättre utsikt, bara bättre utsikt skulle hjälpa synen så mkt mer. Aja, man kan inte få allt på en gång.
 
Nu ska jag nog borsta tänderna o sova.
 
Just det, har ätit all choklad nu, sååå gott. Jag har ätit lite i taget, det är verkligen skillnad mellan vanlig choklad i butiken o praliner..!


Så sitter jag själv här

Idag åkte Jesús hem till Sthlm. Han o hans familj ska till Rumänien på dop på onsdag. Sen börjar han jobba på sitt nya jobb!! Spännande! Jag tycker det ska bli spännande, kanske mer förväntansfull än han själv? Jag tror han fixar det jättebra.
 
Så jag kommer inte träffa honom på nästan 2 veckor...! Så jobbigt :/ Men vi får höras på telefon eller Skype. Ibland är det bra att vara ifrån varandra och ibland kan det också vara skönt. Att tänka på sig själv och ha tid med sig själv. Men jag märker redan nu hur tomt det känns här i lägenheten :(
 
Idag har det verkligen varit vårkänslor i luften. Solen sken och det var nära 10 grader ute...! Båda vi tog på oss lättare jackor och la vinterjackorna åt sidan. Jesús plockade fram den nya jackan vi hittade i H&M, det satt verkligen snyggt på honom :) Är så van vid att se honom i "vanliga" jackor, så när han sätter på sig något lite finare så blir det en omställning!
 
Vi hann med lite korta ärenden i stan innan vi gick hem igen för att fixa lite o laga mat. Vi testade att laga en ny kycklingrätt där man la in salami, fetaost och basilika i kyckligen som en liten macka typ, in i ugnen och klart. Det blev godare än vad vi trodde. Så kanske blir det repris på det igen.
 
Imorgon blir det skola efter ett "uppehåll" (hemtentaveckan....). Försökte hinna läsa lite inför imorgon men vi har ganska många texter att läsa så jag hann inte så långt...Får sitta längre imorgon.
 
Satt och kollade på OS-finalen i ishockey igår. Så tråkigt att Sverige förlorade, men Kanada spelade bättre igår. Så jag antar att det blev ett rättvist resultat, även om det var lite tråkigt för Tre Kronor, de hade vunnit alla matcher hittills och på sista så blev det inte som de tänkt sig riktigt. Men jag tycker ändå att de kämpat riktigt bra hela OS och framför allt finalen! Man såg att de inte ville ge upp förrän det blåstes, sånt gillar jag att se. Men silver är ju jäkligt bra ändå tycker jag!
 
Lite tråkigt att OS är över, men bra ändå, så jag inte blir bunden till datorn hela tiden :P
Snart är det dags för VM i konståkning också, måste kolla upp datumen.
 
För mig kommer det gälla en hel del plugg framöver faktiskt.... Distanskursen har jag inte tagit tag i alls så det måste jag kolla på. Men på torsdag bär det av till Sthlm i några dagar, jobb och heja på Nicky i Nordics. Sen slipper jag ju vara hemma själv här alltför länge :)
 
 


Klar!

Äntligen blev jag klar med tentan. Vet inte hur den blev, men blev väl helt okej. Hoppas bara på att den kan bli godkänd.
 
Idag är det snö-regn, i det vädret gick jag till skolan o lämnade tentan, och sen tillbaka hemåt igen. Kul kul, tror att det kanske läcker in i mina skor till o med...
 
Idag fyller min käre bror Ken 24 år! Tänka sig att han redan är 24. Tiden går o går. Kändes som det inte var så längesen hela familjen åkte upp till fjällen över sportlovet. Oftast var det vid den här dagen som vi åkte, så Ken blev antingen firad före eller under sportlovet.
 
Jag har unnat mig lite väl mycket gott gott under den här tentaveckan, så jag tror jag beger mig till gymmet snart. Bra att jag rör mig efter en lång veckas stillasittande...! Känner mig nästan som en val...
 
Förhoppningsvis inget mer av dessa böcker framöver...
 


Tenta + OS

Ja när man måste hinna kolla på konståkning samtidigt som en lång hemtenta ska hinna skrivas klart gäller det att planera lite. Jag har varit duktig och planerat hela veckan, tider med plugg och tider med paus. Sen har OS fallit bra att den är på kvällen, så jag hinner runda av bra innan jag sätter mig o kollar på OS.
 
Igår var det isdansens fria. Det var verkligen en bra final! Alla par i toppen var så himla bra! Inte konstigt att det var nära med poängen också! Ville egentligen att Tessa&Scott skulle vinna för de är mina favoriter. Men den här gången hade Meryl&Charlie ett bättre friprogram. När Tessa&Scott åker så känns det alltid som de åker en kärlekshistoria, för de åker så fint!
 
Herrarna i fredags
 
 
Jag har kommit lite mindre än halvvägs in i tentan just nu. Strävar efter att komma längre under den här dagen, får kämpa lite o se till att jag kommer framåt.
 
Både igår och idag har solen skinit! Känns som vi äntligen kommit ur grottan! För ärligt så minns jag inte när solen sken såhär senast innan igår.... Usch vad deprimerande det är. Ja jag har under den senaste tiden känt så lite ork och så lite motivation, nästan helt deppig för att solen inte varit ute på så länge!
Märkte sån tydlig skillnad på mig igår, sjukt hur mkt solen kan påverka en.
 
Ok, nu måste jag fortsätta med min tenta, tiden kallar.
 
Alla hjärtans dag:
 


ojoj...

När lusten försvinner så händer ingenting.
Igår var jag så seg i hela kroppen att jag inte orkade plugga så mycket. Idag har jag bara tappat lusten totalt. Ibland känns det inte som att man lär sig nåt av att läsa massa böcker. Jag har iaf inte kunnat bli vettigare i huvudet idag. Slutade med att jag läste en annan bok och sen satte jag mig framför datorn för att göra massa annat.
Jag skyller även på det dåliga vädret vi har här. Det är mulet varje dag, VARJE DAG! Inte konstigt att man blir lika mulen i humöret och ingen glädje sprids. JA, jag är en solmänniska. Jag behöver sol. Det är min energikälla. Och nu när det inte varit sol på vem vet hur länge, så blir jag både bitter, nedstämd och tråkig, all lust försvinner.... Får nästan sitta o äta choklad för att ens känna någon lust...
 
Det jag hunnit göra är att kolla på OS. Och imorgon får vi hemtentans uppgift, dock lite dålig timing för att torsdag o fredag är det herrarna som kör. Och det kan jag inte missa... Så det får nog bli lite plugg och massa OS. Aja, det är ju bara OS var fjärde år.
 
Igår fyllde mormor 85 år. Alla vi ringde och grattade henne från olika ställen. Tyvärr så minns hon inte allt så bra, men hon blev glad att jag ringde iaf. Skulle ha varit kul om hon kunde vara här med oss, men att vara 85 år och resa från ena sidan av jordklotet till oss, det tar för mycket på krafterna.
 
Just det, jag var ju och klippte mig i Sthlm. Det gick ganska bra. Jag hade nog önskat lite uppklippt än så som det är nu, men aja. Bättre än inget... Tyvärr ser mitt hår så tråkigt ut ändå. Usch, kanske pga hur tråkig jag känner mig.


Vinter-OS!

Ja nu har den startat! Kändes som att det skulle vara så långt fram i tiden, men nej, nu är det redan dags!! Vinter OS i Sochi. Ska bli spännande!!
Jag har dock fått betala 279kr för att få se det online... ja vi har ju ingen TV så då får man ta det som finns.
Det har ju funnits en del tråkigheter inför det här OS:et, men allt som allt så är det ett OS så man vill gärna följa vad som händer.
 
Konståkningen har börjat sedan igår faktiskt, de har startat en ny "gren", där 10 länder bildar 10 lag med en dam, en herre, ett par och ett isdanspar i laget. De 5 länder i topp får sedan åka friåkningen. De lag som samlar på sig flest poäng vinner.
Kul grej, men om de ändå skulle utöka konståkningen så tycker jag att de skulle ha tagit med synkroniserad konståkning. Då snackar vi grejer, det är riktigt spännande och jättekul att se synkro, fattar fortfarande inte varför de inte får vara med. Har hört en del om att det är "för få länder" som kan vara med, men det är ju iaf fler länder än den här laggrenen de har börjat med....
 
Jag har sedan igår varit i Sthlm. Idag har jag äntligen klippt mitt hår!! Har blivit kortare och inte lika rakklippt som det var innan. Så skönt med nyklippt hår!
Känns konstigt att komma hem till ett hus med "bara" mamma, pappa, Nicky och Mio. Halva familjen bara liksom.
 
Nu ska jag återgå till invigningen :)
 
Gårdagens konståkning.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!