Underbart härlig helg!

Nu är jag tillbaka i Västerås.
Men jag har haft en underbart härlig helg med massa skoj och massa kärlek! Den här helgen har jag totalt kopplat bort allt som heter plugg! Så SKÖNT!
Passade på att kolla en del på konståknings-VM också, och tur nog sände de det mesta på Eurosports, inte svenska. Så jag slapp höra på Roger...
 
Blev klar med tentan på torsdagen så jag gick till skolan för att lämna in den på eftermiddagen. Sen gick jag hem o packade det jag behövde o tog tåget till Sthlm. Överraskade familjen med att komma en dag tidigare :) Det uppskattades!
Fredagen var lugn, passade på att kika lite i butiker för jag har inte gått runt i butiker på hur länge som helst.. Hittade ett par vårskor :) Passande, nu när det börjar bli lite varmare, men ändå inte så pass varmt att man kan gå i Converse utan att frysa om fötterna. Behöver bara köpa ett par sulor till dem så fötterna mår bättre.
 
På lördag träffade jag nästan hela tjejgänget! Vi åt middag tillsammans o hann med mycket catch-up talks! Så härligt att få träffa alla igen, vi ses lite för sällan men det är för att alla har sitt på varsitt håll nu för tiden. Men den här middagen planerades ca 2 månader innan!
De flesta hängde med ut sen, sjukt längesen jag var ute o dansade! Vi var bland de första för att vi gick direkt från middagen. Efter ett tag fylldes stället mer o mer. En tid var det så proppfullt att det inte gick att dansa...man behövde snarare anstränga sig för att stå kvar på fötterna! Första gången det är så fullt, men inte konstigt, det var lönehelg.
 
På söndag morgon åkte jag till ishallen, efter ca 4h sömn... Var egentligen hur trött som helst men klarade mig. Första gången jag satt på läktaren o kollade på vårshowen som publik! Det var en jättebra show trots att jag vet att det inte fanns mycket tid till planeringen. Så kul att få se allt utan att behöva gå runt o tänka på att allt ska klaffa rätt!
 
Sen åkte jag o träffade Jesús. Åh vi hade inte setts på några dagar, och vi hann inte ses så länge heller. Men det var bättre än inget. Sjukt hur mycket man kan sakna någon, trots att det bara gått några dagar.
Idag när jag skulle åka till Västerås så hann Jesús möta upp mig o åkte med till centralen. Vi fick lite tid tillsammans vilket var välbehövligt för båda oss. Tråkigt att säga hejdå, men får vara positiv o tänka att vi ses om några dagar igen.
 
 


Sömnen

De senaste nätterna har min sömn varit upp och ned. Ibland får jag sova bra, ibland vaknar jag till hela tiden. Jag brukar alltid ha en stabil sömn, vet inte vad det är som händer just nu. Det kan ju vara så att jag är stressad över saker, typ skolan, för nu har jag haft en stor uppgift som är inlämnad, och är inne på hemtentan som ska in på fredag. Men det skulle lika väl kunna vara något annat... Förra veckan hann jag träna 2ggr, den här veckan tvivlar jag på att jag hinner om tentan skrivs i den här takten.... Det går så segt att jag börjar bli lite orolig. Och jag tänkte att den här hemtentan skulle vara ganska kul att skriva. Men nu blir jag tveksam om jag kan få ihop något bra.
 
Jag måste börja bli lite positivare.
 
Kanske inte så lätt när jag sover så konstigt... Men jag äter iaf bra, för att vara mig. Jag försöker äta ordentliga måltider istället för att skippa med enkla grejer.
 
När hemtentan väl är inne så ska det firas med en ordentlig helg. Tjejerna o jag ska ut o äta middag och ha en kul natt. Sett fram emot det ett tag, det var längesen vi sågs alla tillsammans, så det saknas.
Men för att jag ska få njuta av den helgen så vill jag ju kunna prestera bra och skriva en bra hemtenta som jag kan vara någorlunda nöjd med.
 
Nu är det vår i vår lägenhet. Solen är uppe så pass högt att hela lägenheten steks i solen. Vi behöver dra ner persiennerna för att inte överhettas här inne. Tecken på att våren är i ingång.
Dags att sätta igång igen kanske...
 
 


Duktiga jag

Idag har jag suttit och försökt få ihop den där uppgiften till distanskursen. Men på något sätt så känner jag mig blockerad. Jag liksom kan inte få ihop den på något sätt... Känns som jag är för utspridd i tankarna att jag inte kan få till någon form för mitt skrivande. Visst, jag lappade ihop lite tidigare texter först för att få något att stå på, men ändå känns det inte riktigt rätt. Som om jag har högre krav på mig själv, eller som om jag vet att jag kan bättre. Igår var det dock värre, kunde knappt få ner någon text. Idag var det bättre, men jag är ändå inte nöjd. Det har dock knallat på lite grann ändå.
 
Så satt jag här med uppgiften, just när jag sitter och skriver/tänker på motivation och stress, så minns jag att jag tidigare i veckan ville hinna till gymmet två ggr den här veckan, för sen vet jag att jag inte kommer känna att jag hinner när hemtentan väl ska påbörjas. Så efter tveksamheter, mycket om o men, det är det där steget ut som är så himla jobbigt ibland. Jag har inga problem med att vara på gymmet eller träna, men det är att komma iväg som är så jobbigt ibland. Idag var det så, men jag tänkte att jag säkert inte kommer vara mer produktiv om jag sitter hemma i en timme, lika bra att träna en timme i så fall.
Så när jag hade koll på vad jag skulle äta till middag så tog jag mina grejer o gick ut i snön. Sket totalt i snön, jag har ju ändå suttit inne idag förrutom när jag gick ut o handlade mat.
 
Kände mig stolt att jag faktiskt tog mig till gymmet! Det är ju den svåra biten.
Väl på gymmet gick allt som rullande band. Kände mig starkare även om jag hade tränat i måndags. Och det kändes verkligen skönt efteråt. Gav mig själv beröm och gick hemåt igen.
 
Nu har vi fått hemtentauppgiften, men jag har bara ögnat igenom den för jag måste först bli klar med distanskursens uppgift, annars blir det för mycket. Så oavsett om jag vill eller inte får jag göra klart den först, sen går jag till hemtentan. Imorgon ska bli effektiv, först skola och sen plugg resten av dagen med några pauser emellanåt.
 
I måndags, när det fortfarande inte fanns någon snö:
 
 


Helg!

Jesús kom hem på fredag kväll. Vi har haft en fin helg tillsammans. Skönt att ha honom hemma. Ikväll åkte han tillbaka till Sthlm.
 
Den här veckan innehåller massa plugg. Jag har en uppgift att göra klart, som jag inte kunnat förbereda så mycket till tyvärr, även om jag önskar att jag kunnat för det är en intressant uppgift i mental träning.
Och innan veckan är slut så är det dags att börja med hemtentan. Förhoppningsvis, och deadline är, precis innan hemtentan, dvs mentala träningsuppgiften. Och när den är klar och inskickad så ska jag börja med hemtentan. Gäller att jag planerar och inte slackar... haha.
Men jag vill hinna träna något också, har verkligen inte hunnit med det, plus att latsidan varit framme... Men jag ska försöka hinna dit imorgon! Till gymmet alltså. Min mage har protesterat, dvs jag rör på mig för lite vilket gjort att jag hinner inte bli tillräckligt hungrig :P
 
Idag efter att jag lämnade Jesús vid tåget, så har jag dammsugit hela lägenheten, gjort rent toa och handfat, diskat allt och snackat i telefon med mamma för hon hade ringt tidigare. Hann mycket på en kort kväll.
 
Önskar lite att helgen hade varit lite längre. Jag känner att jag inte kunnat sova tillräckligt på morgonen, vet inte varför men jag har vaknat lite för tidigt och inte kunnat somna om. Men hoppas på att natten kan ge lite mer sömn.
 
 


Årsdag och våren

Igår var vår årsdag, vi har varit officiellt tillsammans i 3 år. Sjukt vad tiden går fort! När jag tänker tillbaka på hur det var för ett år sedan så har mycket hänt. Helt otroligt mycket.
Förra året hade Jesús inget jobb, vi flyttade in till stan, jag hade börjat vänja mig vid att vara student, och jag var glad att vi varit tillsammans i 2 år.
 
Nu går vi in i vårt 4:e år tillsammans. Men egentligen har vi ju en längre historia bakom oss. Nu känns det som vi börjar stå på stadigare ben. Jesús har ett jobb, jag börjar kunna se vad jag kan tänka mig jobba som i framtiden, och jag börjar längta efter framtiden lite. Vi känner varandra så mycket mer nu, men utvecklas tillsammans hela tiden. Men nu försöker jag verkligen att leva i nuet. Den här tiden vi har nu kommer inte att komma tillbaka någon annan gång. Jag kommer aldrig att vara student såhär länge och kanske aldrig ha så oregelbundet schema som nu. Förhoppningsvis.
 
Jag försöker att ta hand om mig själv också, låter inte studierna ta över mitt liv. Jag bestämmer hur länge jag ska plugga och hur länge jag ska ägna mig åt andra saker. Kunde jag bestämma hade jag valt att träffa vänner mycket oftare. Men när de är utspridda lite här och var så blir det ju inte så lätt. Jag kanske kan massa dagar, men det kanske inte de kan, då blir det lite svårt.
 
Jesús är i Sthlm nu, tills imorse åkte han härifrån till jobbet. Det blir tyvärr ett par timmars resande fram och tillbaka, men vi har haft det fint tillsammans och det är huvudsaken.
Vi tar alltid "årskort" i såna där fotoautomater, det är kul :) Då får man se hur åren gått :)
Och han gav mig en bukett tulpaner, och med solen ute de senaste dagarna har det känts som att våren äntligen kommit. Jag har saknat solen så mycket, så den är väldigt välkommen :) Hela lägenheten lyser upp när solen lyser in på eftermiddagen.
 
 
 
 


Helg

Så kom äntligen fredag och Jesús skulle komma hit! Vi har ju inte träffats på nära 2 veckor...! Det är mycket för oss faktiskt. Men tåget blev försenat pga lokfel ca 5 min innan Västerås, och ja, där fick jag sitta i mer än en halvtimme... Men huvudsaken är att han kom hem! :)
 
Igår blev det plugg och lite mys med film.
 
Och idag blev det en liten shoppingrunda. Vi skulle inhandla lite tillbehör till Jesús nya jobbmobil, för att förhindra att den skulle smälla i marken o gå sönder nån dag. Passade på att kolla runt på lite annat. Köpte till slut ett nytt nagellack, IsaDoras nya pastellfärgade sugarnails. Det blev peach färgen. Gillade den gula färgen såå mycket! Men den skulle kanske inte passa mig så bra, enligt Jesús iaf, så därför blev det peach färgen istället :) Och köpte även en såndär typ peel-off lack, som ska göra att man enkelt kan dra bort nagellacket. Är lite skeptisk till den, för vad händer om man står i duschen? Eller tvättar händerna ofta? Försvinner nagellacket då också för att man kan peela bort den?
Ska testa iaf.
 
Nu har jag hunnit förbereda plugg till imorgon inför lite grupparbete, så dags att se klart på filmen.


yes...

Igår jobbade Jesús första dagen på sitt nya jobb! Det verkar ha gått bra och det lät som att det är en arbetsplats som jag tror kommer passa honom, eller iaf ett han kommer kunna trivas på och utvecklas :) Det är kul att han fick det och han välkomnades av alla där.
 
Jag å andra sidan har haft ont i rygg o mage, yes, lingonveckan here it comes. Jättekul... Idag vaknade jag av huvudvärk också, men svagare än den jag haft tidigare i veckan.
 
Jag har hunnit tvätta och läsa den artikel vår grupp har blivit tilldelad. Engelska, och jobbigt att fatta vad den säger, men fick något hum om vad den handlar om iaf...
 
Två av mina vänner har/ska fara iväg på resa, kul för dem, medan jag ska kämpa med två tentor under samma månad. Vet inte hur jag ska klara av dem den här gången.
 
Min granne har haft vänner över varje kväll och de skriker och skrattar och har värsta oljud för sig hela tiden! Jag blir galen!! Det är vardagskvällar och de hörs till ett på natten! Jag kan inte somna. Tyvärr är ju väggarna tunna, kanske därför. Men vafan, ingen respekt mot andra eller? Jag börjar ju undra...
Så nu har jag skrivit en lapp till honom, ska sätta den på hans dörr. Hoppas att han inte tar illa vid, men jag måste ju fan säga till! VARJE kväll är INTE okej!!
 
Nu ska jag nog fortsätta att läsa läsa läsa...!


Att vara tjej

Idag har vi haft seminarium hela dagen, 9-15. Men det var bra! Ett bra seminarium. Vår lärare vi har nu är jättebra, blir imponerad varje gång. Han är klok och vet vad han pratar om och dessutom förklarar han bra! Känns liksom kul att komma till föreläsningar och seminarium.
 
Men även såna intressanta dagar för med sig trötthet. Alla var nog mer eller mindre trötta efter lunch. För mig började huvudvärken sakta o säkert. Tog en huvudvärkstablett men visste att den nog inte skulle hjälpa, kanske lite. Det var intressant efter lunch men sen började hjärnan bli trött.
 
Väl hemma behövde jag lägga mig och vila, i förhoppning att huvudvärken skulle gå över helt. Men nej. Kom på att snart är det lingonvecka för min del, och i samband med den har jag ALLTID huvudvärk både före och efter lingonveckan. Och dessa huvudvärk är inte vilka som helst, nej, dessa är såna som sitter i som spikar, flyttar inte på sig och försvinner inte förrän det gått ett dygn av värk och smärta i huvudet på mig. Oavsett hur mycket jag vilar, sover, tar tabletter så ger de sig inte. Såna elaka huvudvärk får jag gå igenom varje månad. Tyvärr, verkar detta genetiskt, då både mamma och mormor lider av samma sak.
 
Varje månad, får vi tjejer stå ut med det ena o det andra. Visst, det är faktiskt underbart att vara tjej, få uppleva födsel osv (även om det säkert är jobbigt det med). Men det är också jäkligt jobbigt att vara tjej och behöva stå ut med smärta och värk varje månad...
 
Jag har gett upp hoppet om att huvudvärken ska gå över ikväll. Den kommer troligtvis sitta i tills jag vaknar imorgon, men aja, så är det. Nu måste jag äta och hinna ta en dusch.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!