Nu är det officiellt!

Vi ska flytta till en lägenhet mitt i stan i Västerås när det blir mars! :D
Vi har sagt upp den här lägenheten och tackat ja till den andra. Här om dagen fick vi ta en titt på lägenheten och visst, den var inte i toppklass, men den är större, vi får bo två i den, nära till vad som helst. Jag har redan börjat tänka på möbleringen och sånt.
Tyvärr får vi inte plats med vår säng där sängen "egentligen" ska stå, men jag har tänkt ut en ev. möblering så sängen faktiskt kan få plats. Sen behövs det köpas lite grejer till också, för den kommer omöblerad. Till den lägenheten vi bor i nu så fanns det redan en 90-säng och ett skrivbord. Men till den nya finns det varken säng eller skrivbord.
 
Det är en tyst del av byggnaden trots att det är mitt i stan. När vi var där hördes inte något, det kändes som att vi var i en helt annan del av stan. Men det är bra, lite lugn o ro skadar inte. Om man blir trött på stället är det bara att gå ut och hitta nån annan stans att sätta sig o plugga.
 
Har nu också fått reda på att vår fina granne Josefine också får flytta! Hon kommer flytta till en lägenhet i närheten av oss! Så vi blir nästan grannar igen :) Skönt att veta att vi har nära till varandra, ifall nåt skulle hända.
 
Idag blev det en tvätta-kläder-dag, men samtidigt lugn. Ska snart äta lite mat och vi ska välja en film. Imorgon blir det städning av lägenheten och packning inför jullovet.
 
Jag var sjuk hela veckan nästan, gick på första föreläsningen, missade de 3 efteråt.... så det kändes lite tråkigt :/ men jag får vara glad att jag säkert blir frisk till jul! Förra julen var jag totalt nedslagen av influensa... DET var inte kul.


Tentan är över!! --> jobbhelg

Äntligen är tentan över!! Det har varit en helvetesvecka...usch... Men jag har lärt mig ett och annat, och det är väl huvudsaken iaf ;)

Imorse vaknade jag kvart över 6, fixade mackor och sånt till att ta med till tentan. De senaste nätterna har bestått av alla dessa begrepp vi fått plugga in. Mitt i nätterna flyger begreppen runt i huvudet och jag blir snurrig bara jag tänker på det. Helt proppfull var huvudet.

Och imorse halv nio började tentan. Var i högvarv redan då och det tog ett tag innan jag tog det lite lugnare och började skriva ordentligt.
Det gick ganska okej, hade kunnat gått bättre men aja, försökte mitt bästa. Hann inte med en fråga så mycket för tiden rann ut. Men jag skulle nog ändå inte kunnat tillföra så mycket mer på den frågan ändå.

Väl klara och ute ur tentasalen åkte jag med tjejerna till IKEA för julbord. Men jag kände knappt nån hunger pga allt hype, så jag åt inte så mycket. Det var inte så gott som jag trodde heller.

Nu är jag snart hemma. Ska jobba tidigt från kl.8 imorgon och på söndag. Men det blir kul :) det var ju ett par veckor sen jag stod på is!



åh min hand....

Jag har suttit och konstant-skrivit alla begrepp vi har till tentan. Jag har så ont i högra handen att jag önskar jag kunde skriva med vänster hand också... Men om jag skulle sätta mig ner och skriva med vänster hand nu så skulle jag nog bli klar till jul.
 
Tar lite vila-handen-paus istället.
Idag tänkte jag gå ut och gå, men jag börjar bli mer o mer osäker på att det kommer ske... känns som jag bara skulle gå runt och slösa på tiden jag kunde sitta och försöka bli klokare på.
 
Jag till o med drömde om olika begrepp i natt... Och när jag gick på toa mitt i natten så började jag rabbla upp vad diskurs betyder, i huvudet.
Ja, jag har inte sovit så bra de senaste två nätterna, hoppas bara på att sova gott natten innan tentan...
 
Idag är det alltså 2012.12.12. Ja, jag vakade också över kl.12.12... hehe
Jag gjorde inget speciellt då, pausade precis från pluggandet och observerade mobilen när den slog 12 över 12.
Och hela resten av dagen har bestått av sociologi som vetenskap och den humanistiska socialpsykologin. Den flummigaste delen kanske av allt vi har.
 


Tentaplugg = innesittande

Ja, det är tentaplugg på gång. Jag har inte varit utanför rummet på två hela dagar nu. Eller...kanske fler dagar?
 
Det är så sjukt mycket kunskap vi ska ta in och kunna inför salstentan på fredag. Jag vet att jag kan det mesta, men har svårt att verkligen lita på att jag kan. Och det är ju en skilland mellan att kunna och att verkligen kunna återberätta, skriva ner och förklara det man faktiskt kan. Usch, den här tentan gör mig nervös.
 
Det är väldigt intressant i alla fall, sociologi. Hur vi funkar med andra människor, hur vi interagerar, hur samhället funkar, hur vi funkar med samhället osv osv. Man blir lite skadad av att läsa all den här litteraturen, men samtidigt lär vi oss mycket. Det bästa är att vår föreläsare Jonas varit en otroligt bra föreläsare. Han kan så mycket och är så pedagogisk! När han förklarar något så förstår man på en gång, även om det är krångliga saker han förklarar. Jag är förvånad över hur mycket jag förstått bara av att lyssna på honom.
Tack vare hans stora engagemang har jag verkligen lagt ner tid och jobb på den här kursen.
Det tråkiga är att vi inte kommer att ha honom mer, om man inte väljer sociologi som inriktning.
 
Som sagt, jag har inte varit utanför rummet.
Igår gick några proppar i byggnaden. Först hade vi inget ljus i rummet och kontaktuttagen funkade inte. Bara kök och badrum funkade. Jag kunde inte plugga under den tid det var mörkt för det var samtidigt som det blev mörkt ute. Någon hade ringt hyresvärden men innan han hann komma så fixade någon indisk kille så att lyset och elen funkade. Efter lite trixande så funkade allt till slut. Hyresvärden kom och satte rätt propp på rätt ställe, och allt var klart. Men större delen tack vare indien.
 
Så mycket problem i byggnaden, men antagligen för att det är en gammal byggnad. Önskar att vi kunde flytta till något bättre snart...


Julmarknad på första advent :)

Idag vaknade jag av solen och ett vitt land. Josefine, Jesús och jag åkte till Vallby i Västerås, typ Hersby gård fast 10 ggr större. Där hade de julmarknad sen igår så vi åkte dit.
Men först behövde vi gräva fram Josefines bil ur snön. En pratglad gammal farbror kom förbi med sin käpp gåendes och hjälpte oss, eller pratade mest, medan vi tog bort all snö och is från bilen.

Sen åkte vi iväg. Parkeringen var full med bilar men eftersom vi kom lite senare än vanligt folk så lyckades vi få en plats när en annan bil åkte ut.
Ute hade det blivit kallare. Men än så länge klarade vi oss.

Det var jättefint och mysigt att gå runt där i byn, för det var som att gå bakåt i tiden, allt såg ut som gammel-Sverige. Gulligt! De hade både stånd ute och småbutiker i stugorna.

Vi gick runt och jag tror vi hann se allt nästan. Vi köpte lite brända mandlar och fötterna började bli kallare och kallare. Vi kom till missionshuset där de precis skulle börja spela musik. Vi gick in och satte oss. Där stod äldre musiker med olika instrument, fioler, nyckelharpor, små dragspel och munspel. De spelade folkvisor.

När vi gick ut hade det blivit riktigt kallt. Bilen hade frost inuti istället för utanpå..! Så vi fick sitta i den tills den blev lite varm så man kunde se ut. Minus 12 grader stod det. Åh, jag vill ha mina varma Timberland-boots...som är kvar i Sthlm.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!