lite paus

Det var ett tag sen sist.
Nu sitter jag hemma själv, försöker göra något vettigt med att plugga lite o så. Tar en kort paus nu bara.
 
Vi fick tillbaka 2 av 3 tentor från första kursen. En var godkänd och den andra blev mitt första U. Men jag var inte ensam, det var fler i klassen som hade fått U på den, ganska många verkar det som. Slutade med att jag försökte hålla min ilska inombords, varför just ilska, jo vi som fått U kollade igenom varandras för att se vad det var vi gjorde fel. Slutade med att vi förstod det som att vi inte hade använt kurslitteraturen i den mån som läraren hade önskat, trots fri uppgift. Irritationen bara steg för oss, och jag suckade bara flertal gånger för att det lades ytterligare en uppgift bland massa andra i kommande månads uppgiftslista. Jag hade i måndags insett hur mycket saker jag har framför mig i november och höll på att få panik, och så kommer det här U:et som bara tyngde ner ytterligare.
 
Idag försöker jag bara ta sak för sak, men känner ändå stress och lite panik nånstans därbak. Jag vet att jag behöver strukturera och verkligen planera lite nogrannare för att klara av det här, men just nu känner jag mig lite orkeslös inför det här... Kanske har verkligheten inte sjunkit in ännu. Kanske gör jag bara det här till en större grej än vad det egentligen är?
 
 
I helgen åkte jag tillbaka till Sthlm, kändes ganska skönt. Kul att få träffa pappa efter kanske 2 månader...! Oj det är sant, sist jag träffade honom var för 2 månader sen, för han åkte till Bulgarien innan terminen började och jag har inte hunnit tillbaka sen han kom hem för ett par veckor sen.
Vi tog julkort hela familjen tillsammans, och som vanligt blir det först ett stort kaos tills vi verkligen sätter igång med att ta foton. Men till slut gick det bra och det som var lite trixigt var att få Mio att kolla in mot kameran. Men ja, hon är ju trots allt en hund o går inte att styra sådär jättelätt.
Jag blev inte så nöjd med mig själv, men eftersom det var jag som tryckte på knappen hela tiden hade jag ju högst 10 sekunder på mig att försöka se någorlunda mänsklig ut på bilderna. Ska välja en av dem o lägga in lite text o grejer innan jag skickar den till mamma för utskrift.
 
Helgen i sig har varit bra, skönt att koppla bort från skolan lite också. Jag var också på en tävling o instruerade en av mina gamla åkare, och det var kul att se hur mycket bättre hon blivit! Hon missade tyvärr en del i sitt program, men vårt mål klarade hon, att klara sina dubbelhopp. Jag var iaf nöjd, även om hon själv verkade vara halvnöjd.
Jag började plugga lite på måndagen. Åkte hem igår och jag, Kristin o Josefine gick på bio o såg filmen om Diana. Den var bra tycker jag o är glad att jag såg den. Läste mer om henne sen på internet. Hon gick bort dagen innan min födelsedag 1997.
 
Nu har jag inte skola förrän på måndag. Men till dess ska jag hinna plugga en hel del har jag tänkt. Och sen blir det ändå full rulle. En ny tenta är på intåg..


Tenta igen

Det blir aldrig riktiga ledigheter när man är student. Samtidigt kan man ju ta "ledighet" lite då o då, men aldrig riktiga officiella ledigheter, eller helger för den delen.
Så ja, nu sitter jag här med en ny tenta, men den här gången är det bara en tenta som ska in nu på fredag. Började skriva idag, den ska iofs inte vara så lång. Och det är för en gångs skull en "roligare" tenta.
 
Men som vanligt, går det ju alltid att fastna och inte kunna komma vidare. Jag har iaf skrivit ganska mycket med tanke på hur lite tid jag lagt ner än så länge. Sen nu i efterhand ser jag att jag kommer att få läsa igenom o ändra lite i det jag skrivit, men aja, så är det ju.
 
Måste bara rätta mig själv, hade skrivit att senast vi var på kryssning var för över ett halvår sen. Det är FEL, senast vi hade varit på kryssning var alltså över 1½ år sen. Tyckte det lät lite kort. Kom på att det var våren innan vi flyttade till Västerås, betyder att det var över 1 år iaf.
 
Nicky är just nu i Nice och tävlar en internationell tävling, tydligen har vi några svenskar med där, bara i hans klass är det 3 svenska killar, där alla tre har en japansk mamma...haha, kul va?
Mamma ringde o mailade även länk till live-sändningen. Jag hann se Nicky, och han gjorde bra utom att han missade kombinationen (kortprogram). Lite synd, men aja, sånt händer väl. Jag har inte riktigt koll på hur det går för honom annars, så jag kan inte säga om det var ett bra åk eller inte. Imorgon är det fria, ska sätta mig o kolla då tänkte jag. Bra avbrott från tentan. Resultatet har inte kommit än så jag vet inte var han placerat sig efter korta. Men det kommer kanske imorgon?
 
Nu är det nog dags för mig att sätta punkt så jag kan komma vidare med tentan.


Kryssning och val

Igår var sista anmälningsdagen, och jag gjorde mitt val till slut: det blev sociologi. Känns ändå bra. Jag känner att sociologin är ett säkert kort i jämförelse med pedagogik, eftersom pedagogik känns så löst, det har liksom inte övertygat mig hittills, så jag är osäker om ämnet kan leverera mer om jag hade valt det. Kanske väljer jag det nästa år.
 
Igår kom vi hem från kryssningen :) Det var jätteskönt, trots att vi två var trötta när vi kom hem igår. Vi hade perfekt väder i Tallinn! Sol och inte alltför kallt. Solen gjorde så mycket, gjorde mig glad.
Hytten var fin, gillade den mer än de vanliga hytterna. Vi hade ett runt fönster och sängen var en "dubbelsäng" så vi kunde sova tillsammans. I de vanliga hytterna så är sängarna på varsin sida om hytten. Något som gjorde det extra bra med hytten den här gången var att den låg så högt upp i båten så vi kände knappt av att vi åkte på vatten! Det gjorde verkligen mycket! Det var tyst och knappt något gung alls. Kommer ihåg när vi åkte till Helsingfors en vinter, då kunde jag inte sova för det lät så mycket av isen som vi åkte genom och det bara rasslade hela tiden eftersom vår hytt då låg ganska lågt ner i båten.
Så den här gången var det värt pengarna att få en bätte hytt och högre upp i båten! :)
 
 
 
Nu gäller det för mig att sätta igång med plugget igen för vi ska ha läst ut en bok tills imorgon. Jag började igår, men hann somna för jag var så trött. Och nästa fredag ska vi redan lämna in den första hemtentan..!!
 
Tallinn


Lediga dagar

Sen igår (eller ja, kanske sen i torsdags) så har jag varit ledig. Helt. Alltså, inget plugg och inga måsten. Måste säga att det är en underlig känsla som en student, att vara helt ledig. I och med att en students tidsschema är så "flexibel" (som jag skrivit i en av mina tentor) så kan man ju i princip sitta o plugga när som helst under dagarna. Och ja, det lever jag upp till. Jag pluggar verkligen när som helst. Kan sitta 23 på natten o ha flytet inne, medan kl.10 på morgonen kan vara det trögaste. Eller tvärtom.
 
Kan äntligen lämna dessa böcker på hyllan...
 
 
 
Och nu när jag inte ens har något i mental träningens distanskurs så är jag verkligen helt ledig. Både skönt o konstigt. Det jag gjort är tränat på gymmet (börjar faktiskt gilla det mer o mer!) och städat, bytt ut sommarkläder mot vinterkläder, försökt laga lite mat (gillar det fortfarande inte). Och lite till.
 
Imorgon åker Jesús och jag på kryssning till Tallinn. Det var över ett halvår sen sen sist tror jag. Visst, inte så mkt, men kryssningar är ett tacksamt val, det är kort resa, billigt och mysigt. Vad mer ska man önska för lite pengar? Som student är det tacksamt iaf. Den här gången har jag lyxat till det lite med att ta en "dyrare" hytt för att känna att jag är värd något mer efter en jobbig tentaperiod. Det har faktiskt hjälpt mig att vara motiverad.
 
Snart måste jag ändå sätta igång med att plugga, vi ska redan ha läst ut en bok till första föreläsningen nästa vecka.. och så ska jag skriva en minst 5-7 sidor lång inlämning i distanskursen, har en månad på mig.
Grejen är den att den här kursen som startar nästa vecka har tentainlämning varannan vecka typ. Och som topping till det, en gruppuppgift under hela kurstiden.
 
Oj, just det, måste välja inriktning också! Vet fortfarande inte riktigt om jag ska välja sociologi eller pedagogik....
 
Hittade äntligen min favorityoghurt i ICA igår!!
 
 


Jag tror jag är...klar!

Tentorna är färdigskrivna!!
Även om de kanske inte är jättebra, men jag kunde faktiskt skriva klart alla 3 nu! Trodde verkligen att jag skulle få sitta iaf hela idag också, men igår kunde jag avsluta den tredje och sista tentan och idag läste jag igenom dem, korrigerade och fixade, inte så mycket dock. Men lite smågrejer, och jag känner mig färdig. Orkar inte förbättra något mer och jag orkar inte ens tänka på det här mer.
 
Imorse gick jag till vår studievägledare, det var jätteskönt att prata med henne och få ur mig mina tankar som jag haft ett tag nu om vårt kommande val. Antingen sociologi, pedagogik eller psykologi ska vi alltså välja inför nästa termin. Och vi har fram till den 15 oktober att välja.
Så jag har haft hur många tankar som helst snurrandes i mitt huvud. Idag kunde jag lägga dem på bordet och hon hjälpte mig att tänka o fundera på olika sätt. Det var roligt att prata med henne, vi pratade om lite mer grejer och inte bara om valet.
 
Kan säga att jag fortfarande pendlar mellan sociologi och pedagogik. Ska kolla lite mer på vad jag är intresserad av och vad det kan ge i framtiden.
 
Jesús hörde av sig att han behöver stanna till imorgon, jag som trodde att han skulle komma idag, ikväll åtminstone... Men nej, han har grejer som måste göras och här sitter jag, själv. Så jag saknar Mio idag, någon att gosa med, någon som inte har samma oroligheter som jag.
Idag är det dessutom gråmulet, blåsigt och kallare än vad det varit under hela veckan! Känner mig ännu mer ensam :( men jag klarar väl mig, jag är ju för fan klar med tentorna! Vilken glädje! Nu kan jag ställa bort min bokhög jag har på matbordet, äntligen!
 
Men jag har ingen ork att stå o laga mat, även om jag inte gillar donken så tog jag en hamburgare där, innan jag skulle låta mig gå utan mat.
 
 


En sån där skitdag...

Vaknade med yrsel, som höll i sig som en tyngd i mitt huvud. Mina tankar var tröga som geggamoja och jag kunde inte tänka. Nej, det stod nästintill stilla i mitt huvud. Hade öppnat datorn, bestämde mig igår för att köra järnet idag. Men nej, min hjärna vägrade.
Är det vädret? Är det för lite luft i lägenheten? Varför är det såhär varje morgon?
 
Idag gick det inte över, jag bara väntade på att det skulle bli lättare i huvudet, men nej.
Var så lite aktiv, satt mest bara o väntade på att hjärnan skulle sätta igång.
Öppnade fönstret o vädrade ibland.
 
Var inte alls sugen på mat, det blev bara några mackor till slut.
Gick ut o gick lite, tänkte att det kanske skulle hjälpa.
Fast det gjorde det inte.
 
Kände mig ensam, tomt och tyst omkring mig, bara element o fläktar som låter.
Mulet, grått och trist. Kändes likadant i mitt huvud.
Till slut tog jag en dusch, tog en huvudvärkstablett.
 
Hoppas på att det ska bli bättre imorgon, för idag vill jag bara glömma.


Sakta framåt..

Andra heldagen jag sitter med tentorna, notera: heldag.
Igår var det fint väder och det uppmuntrade till en energirik dag. Visst, jag var faktiskt ganska trött igår och det gick långsamt med tentan. Men jag blev faktiskt klar med en av tre :) Eller, ja, texten är nedskriven, nu ska den läsas om och göras bättre om det behövs osv. Men jag känner lite att jag inte orkar lägga ner mer tid och energi på den, för det tar så mycket och det känns som att just nu lever jag BARA för tentorna, inget mer typ.
 
Igår började jag att kolla på filmen "The Great Gatsby". Jag har velat kolla på den enda sen jag såg trailern på bio för första gången innan sommaren, men det blev aldrig av. Sen hade jag den nedladdat men hittade aldrig tid till att se den. Nu är det nog ganska bra tillfälle att ha en film vid sidan av tentorna. Jag har inte sett klart den, den är trots allt över 2h. Lite synd att jag inte kan se den i ett svep, det är ju Baz Luhrmann som regisserat den och hans filmer är bäst att se i ett svep! Men ja, jag är glad att jag ens börjat se den.
 
Idag håller jag på med tenta nr.2, den är nog också snart klar, det känns inte som att jag kan bidra med så mycket mer på den. Så därför har jag hunnit dammsuga lägenheten (som inte dammsugits på flera veckor...) och så kunnat snacka i telefon med Jesús. Idag är en sån där mulen dag och jag behövde till o med tända en av lamporna för att det inte skulle vara så himla mörkt inomhus. Och idag känns det verkligen som att jag bara lever för tentorna... Jag har inte ens tid att ta en promenad ute känns det som :( så istället öppnade jag ett av de stora fönstrena så att luften kunde bytas ut. Det är iaf inte kallt ute, 17 grader är bra för att vara höst.
 
 


Dags att gå in i tentabubblan

Efter en intensiv helg hos tjejjouren här i Västerås ska jag gå in i tentabubblan snart. Mjukstartar lite, även om jag inte har tid för någon mjukstart...
Tjejjouren var givande och mycket flög in i mina tankar, vi har två helger kvar där mycket mer ska gås igenom. Under den här helgen blev vi så trötta att det inte blev något gjort med tentorna. Men det kanske är bra, få lite distans från dem så att man hinner inspireras på nytt. Såg nu att jag blivit godkänd på senaste inlämningsuppgiften på distanskursen iaf :) Glad! Ger mig lite energi till de andra tentorna :)
 
I lördags kom Victoria, Johan och Decci förbi spontant från ingenstans. Precis när jag hade kommit hem från tjejjouren och hunnit ta fram datorn o böckerna för att sitta en stund med tentorna så hörde de av sig att de tänkt komma in till stan. Då alla restauranger var fulla så blev det hämtmat från Grekiska kolgrillsbaren och jag fick ta o städa upp allt i superman-fart, och jag blev precis klar när de kom upp :)
Vi hade det roligt och fnissigt som aldrig nånsin och maten var god från kolgrillen, första gången jag ätit från den restaurangen. Jag blev glad av spontanbesöket, för jag vet att det kommer bli osocialt kommande vecka (dvs från idag).
 
Idag åkte Jesús till Sthlm för en intervju, jag hängde med till stationen för att vinka av o sen gick jag direkt till gymmet. Konstigt nog har jag velat gå dit ett tag nu, så jag offrade lite tid till att gå dit, kommer ändå inte hinna gå dit sen.
Och nu är det dags att börja skriva skriva skriva...
 
Firade även kanelbullens dag i fredags med lite kanelbullar från Ica :)
 
 


ont i magen... :(

Jag har genomlidit en natt med magknip... usch, jag sov och hade ont samtidigt, resulterar till drömmande om att jag har ont i magen. Jag hade svårt att vakna upp för det och fick ligga kvar ett tag. Till slut lugnade magen sig lite och jag gick upp. Efter ett tag av velande tog jag mina grejer o gick till gymmet. Tänkte att lite fysisk rörelse kanske kan lindra magvärken. Försöker att komma på vad som gjort att jag har så ont i magen, funderar på om det är något jag ätit eller om det kan bero på stress..??
 
Det var härligt att komma ut i solen. Och jag är glad att jag orkade mig iväg. Visst, det var inte så jobbigt att köra själva gymmet, det jobbiga är att ta sig dit! Och det klarade jag idag :) Glad!
Får se hur mycket träningsvärk det kommer imorgon, har redovisning i skolan, men klarar nog att stå i 20 min iaf.
 
Igår gick Jesús och jag på gratis bio! Förhandsvisning på filmen "The Butler", filmen började direkt utan reklam, just för att det antagligen är förhandsvisning. Egentligen hade Jesús och jag två skilda platser, men de som skulle sitta bredvid Jesús hade en som inte skulle komma, så vi fick sitta bredvid varandra :) Glada blev vi! Och längst bak i salongen var det.

Filmen var jättebra, verkligen. Filmat bra och klippt bra, och det var en bra historia. Så vi båda var väldigt nöjda.
 
Snart ska min grupp ha första Skype-möte, spännande. Vet inte om det funkar att ha flera videosamtal i samma samtal, men får se snart.
 
 


kreativiteten kommer inte ut!

Jag blev faktiskt klar med en uppgift! Distanskursens uppgift, jag skrev till o med lite extra innan jag lämnade in den, så den blev bättre på bara de få minuterna jag skrev på innan inlämning :) Så nu känns det lite bättre.
 
Har kvar en del att skriva på tentorna, och den tredje tentan har jag inte börjat med än. Den ska jag nog ta tag i imorgon eller senast på torsdag.
Men det kliar i mina fingrar! Jag känner stark kreativitet, men jag får inte ut den och jag vet inte heller vad det är jag vill göra! Känns som jag vill hitta på något kreativt, men vad det är vet jag inte, för det känns som det måste vara något precist, jag kan liksom inte bara sätta mig o rita något, det måste vara något mer exakt känns det som.
Hade ju uppskattat om kreativiteten togs ut på tentorna, vilken skön känsla det skulle vara då.
 
Men att bli klar med 1 av 4 känns skönt, nästan så skönt att jag inte vill göra något mer just nu. Men jag måste, och en av tentorna börjar lossna lite så jag kanske kan få till något bra på den till slut :)
 
 
Helt annan sak, igår fick jag en tankeställare. En tjej som gick i vår klass i början av första året omkom i en cykelolycka nyligen. Det känns otroligt konstigt att någon som vi umgåtts med och känt inte längre finns idag. Ung som hon var och med familj och pojkvän, ibland vet man verkligen inte vad som kommer hända nästa dag. Genast fick det mig att komma ihåg allt jag är tacksam över, alla personer som finns i mitt liv, det finns ingen orsak att klaga. För vem vet vad som sker imorgon, är man inte tacksam och uttrycker sina känslor för sin omgivning så kanske det kommer en dag då man ångrar att man inte gjorde det.
 
Ta inget för givet och var tacksam.
Det betyder inte att man inte få bli arg eller bli avundsjuk, det betyder att man ska påminna sig själv om vad man själv har i sitt liv.
Tänker på hennes anhöriga, och framför allt hennes pojkvän. Jag har svårt att föreställa mig hur han känner, någon han älskar och kanske tänkt leva livet ihop, som inte finns här längre.
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!