hjärnan.

Tänka sig att när man borde vara som mest upptagen så sitter jag som mest och skriver här eller gör massa annat effektivt som INTE är plugg.
Aja, idag fick jag höra att många andra också var trötta på skolan och ofokuserad på den här kursen. Ja minsann, om det hade varit lite mer intressant så hade jag kanske orkat.. eller inte..
 
Min hjärna verkar gett upp att tänka över huvudtaget, kan inte ens sitta o filosofera och tänka på andra saker, utan det är nästan helt tomt där uppe. Kanske därför jag har svårt att förstå kursinnehållet?
 
Det är bara 10 dagar kvar om man räknar med idag, till tentan och till sommaren. Både glad och rädd för det här. Glad för att jag snart ska få göra allt annat än att plugga, men asrädd för hur det kommer gå med själva tentorna. Tentaresultatet för senaste kursen har vi inte fått än, förhoppningsvis kommer resultatet på fredag, eller så måste vi vänta till nästa vecka. Vore skönt att veta ifall man blev godkänd eller måste göra en till tenta innan sommaren börjar..
 
Tyvärr har också mina matvanor förändrats med det här. Jag äter mer skit än vad jag gjort på hela året, jag äter alltså både socker o chips då o då den här senaste tiden. Jag äter inte så bra med andra ord. Tyvärr. Jag hoppas, hoppas verkligen att jag kan gå tillbaka till att äta så lite socker som möjligt, och inga chips. Det är inte för att jag vill se ut på ett sätt, nej det här handlar om hälsan. Jag vill inte ha diabetes när jag blir äldre så därför måste jag dra ner på socker, helst helt borta ur livet. Men först dra ner på det iaf. Men:
 
 


Galet mycket stress och irritation

Ja, jag tar en micropaus just nu. Eller egentligen måste jag ta en ordentlig paus, har inte ätit lunch än och klockan är redan 17. Ja, det är inte bra egentligen, och dessutom kallas det inte lunch längre vid den här tiden.
 
Vi har en seminarieuppgift som ska vara klar imorgon, jag har haft panik över den nu idag för att jag såg att jag förstod mindre än vad jag trodde, och att försöka få ner något man inte förstår så mycket av på ett papper, nja inte min grej iaf.
Så med hjälp av mina vänner kunde jag slutligen få bättre förståelse. Men den är inte klar än.
Jag behöver skippa träningen jag bokade ikväll, för jag tror inte jag kommer hinna med att skriva klart annars. Tyvärr, men nu går skolan före träning. Tråkigt.
 
Måste äta, men orkar inte ens bry mig. Men för att jag ens ska orka skriva klart så måste jag laga lite mat.
I lägenheten blir det växthus då solen är på HELA eftermiddagen. Och ja, jag sitter inne för att jag vet att jag skulle bli ännu mer ofokuserad om jag gick ut o satte mig nånstans för att plugga. Tyvärr här med, men så är det idag. Solen skiner, jag var ute en kort sväng och det var jätteskönt ute. Men nej, jag måste sitta här inne idag. Hoppas på att vädret håller sig till imorgon eller senare i veckan, så att jag får njuta lite till. Här hemma är det bara varmt o jobbigt.
 
Ja, irritation. Jag har ända sen igår kväll gått runt och blivit småirriterad på allt. Troligtvis pga stressen kring hela plugget. Synd att behöva vara så negativ när det bara är typ 2 veckor kvar av skolan, men jag orkar bara inte.
 
Ok, nu får jag ta o äta något och sen återgå till uppgiften.
 


Plugg på en söndag

Ja igår var det en härlig dag, mycket sol, fullpackat med folk i stan! De hade "barnens dag" i stan, flera ställen erbjöd små aktiviteter för små människor. Kul att se så mycket liv i stan. Så jag bestämde mig för att plugga ute någonstans. Slutade med att jag satt med en chokladkaka och boken med längsta meningen hittills:
 
 
Sen kom Jesús och mötte upp mig. Tillsammans fortsatte vi ut och satte oss på gräset, åt lunch och tog det lugnt ute i solen.
Kan säga att det inte blev så mycket plugg efter det.
På kvällen testade jag att göra gratinerad pasta, det blev verkligen lyckat och gott!
 
Så idag, soligt var det imorse, men sakta o säkert blev det blåsigare och till slut molnigt. Jag satte mig o pluggade en stund på förmiddagen, och sen ville jag hinna ut innan det skulle bli värre väder. Så vi gick ut båda två, redan då var det blåsigt. Och vilken skillnad från igår. Inte alls så mycket folk ute, kanske för att det är Mors dag idag? Alla sitter nog inne efter en partykväll och massa shopping, så därför var det nog inte så mycket folk ute. Verkligen, kändes som en helt annan stad från igår...
Efter en stunds promenerande så gick vi också hem, det började blåsa mer och det blev bara kallt. Vi åt lunch och resten av tiden har jag suttit o pluggat. Bättre än igår, men känns inte effektivt. Känns inte som att jag har koll på kursen alls. Är verkligen orolig för hur det ska gå... Snacka om att man verkligen börjar bli riktigt skoltrött. Jag ser det på hur dålig jag är på att försöka förbereda mig inför tentan... Ingen motivation, ingen energi eller ork till att proppa hjärnan med massa info... Längtar till lov.
 
Vips så gick tiden utan att jag ens hängde med känns det som. Dags att ta en dusch och börja förbereda en middag kanske...
 


Skönt med lite regn

Tittar jag ut nu så är det regnväder, det har väl varit lite såhär de senaste dagarna, men faktiskt så är det skönt. Naturen behöver lite regn och även vi, det är alltid så torrt i luften här i Sverige.
 
Förra veckan:
 
Ja vad har jag gjort? Jag har gått till tandläkaren för att fixa den provisoriska lagningen till en vanlig lagning. Det är samma tand som i vintras, som hade en lite trasig lagning. Det var jobbigt med tandläkare, men det gick bra tack o lov och nu är jag hemma i Västerås igen för att gå till skolan senare idag. Det är seminarium, och vi har fått uppgift till idag, den är inte helt klar än så jag måste väl vända mig till den snart för att göra klart den. Läsa ut en hel bok o skriva lite omkring den... Har några sidor kvar att läsa.
 
Jesús har kanske ett sommarjobb på g nu, så han är kvar i Sthlm för vidare intervju. Jag vill ju också sommarjobba, men med en Japanresa mitt i allt så kan jag inte, så jag får istället fokusera på mig själv. När jag pluggar såhär så känns det som att man inte riktigt har så mycket tid till att fundera kring sig själv och livet. Allt bara rullar på oavsett om man hänger med eller inte. Kan säga att jag är otroligt pluggtrött nu. Den här kursen, som även är den värsta och jobbigaste, är också den segaste kursen hittills... Vi har så mycket att läsa, men så få föreläsningar, och många många uppgifter. Tentan är uppdelat i två delar, en hemtenta och en vanlig salstenta. Samtidigt. Så ja, man kan säga att det är lite väl jobbigt såhär innan sommaren. Har redan gått in i en slags "sommarkänsla", dvs viloläge.. Heh..
 
Det är väl ca 2-3 veckor kvar till tentan, med andra ord, så långt kvar på terminen. Men fokus ligger lite på botten... Märker hur jag bara försvinner in i andra tankar o saker, än att verkligen sitta o göra det som måste göras.
Fattar inte hur fort det egentligen har gått! Två terminer redan! Känns som vi började skolan för några få månader sen. Men nej, vi har i själva verket haft skola non-stop i snart 10 månader... Inte konstigt att skoltröttheten dyker upp nu när sol och värme kommer.
 
 
Har inte ens planerat in träning heller... De senaste veckorna har jag bara tränat en gång i veckan eller inte ens det. Vill egentligen träna upp till ca 3 ggr, känns som att kroppen behöver det lite. Men orken finns inte just nu, känns som att det är mer fokus på plugg och annat som kommer omkring. Men jag får se om jag hinner få in ett pass nånstans...
 
 
Just det, har äntligen fått en dammsugare från mamma o pappa! Inflyttningspresent. Det blev direkt städning! Och så har det kommit fler nyheter till lägenheten :) En liten soffa från min vän i klassen, en ståhylla i badrummet för alla grejer som ska stå där! Behövdes verkligen, och fint blev det! Det som fattas nu är lite mattor, lampor och ett soffbord.
 


Glädje!

Nu har jag inte varit så aktiv märker jag. 
 
Igår var det glädjens dag, för min kära vän Victoria gifte sig med sin Johan! Det var så vackert och fint, och alla vårkänslor var på plats! Solen sken och träden var nygröna! 
 
Jag fick agera chaufför lite grann, vilket gjorde att jag var ganska så spänd över en sn lång resa med bil. Det var ett tag sen jag körde så långt, det tog nästan en timme allt som allt. På vägen plockade jag upp Helena och sen mötte vi upp den andra bilen. Och gemensamt tog vi oss till kyrkan. 
 
Väl framme började det pirra lite överallt av glädje. Och så kom de in, så fina! Victoria var sååå vacker! 
Och de sa såklart Ja till varandra. De åkte med en fancy bil till nästa lokal. 
 
Där blev det lite lätt mat och massa goda efterrätter. Men jag var så nervös. Trodde inte att jag skulle bli så nervös! Till slut så kunde jag inte äta efterrätten förrän jag blev klar med mitt tal. Och så blev det min tur. Men det gick bra, och jag höll på att gråta till slut. Jag som aldrig gråter, inte ens vid såna här tillfällen, men jag grät lite och Victoria med. Hn blev glad såg jag och det var det jag ville. Det är inte varje gång man kan hålla tal för den som gifter sig, och även om det var kort så var det bra att jag höll ett tal för henne. 
Sen var det lugnt för min del. Jag kunde äta lite till. 
 
Helt otroligt att de nu är man och hustru! På riktigt! 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!