Plugg plugg

Jag har fastnat lite just nu, hade ett ganska bra flow igår och lite av idag, men just för ögonblicket har jag fastnat lite tror jag. Och idag är det ett sånt där bra pluggväder, regn hela dagen.
 
Känns lite tomt i huset idag, jag tror de flesta har åkt hem över helgen eller nåt. Jag tror jag hört en dörr öppna och stängas på hela förmiddagen. Känns lite ensamt måste jag säga...
 
Ska försöka leta fram någon bra film att förbereda till kvällen :) då har jag något att se fram emot iaf, och kanske få ihop lite mer på tentorna!
Jag är iaf klar med en inlämningsuppgift som är till studieteknik-kursen :) Den var lätt, men det känns skönt att åtminstone en uppgift är klar för inlämning.


 


Dagen

Jag fick ganska mycket gjort idag! Jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Men jag ska inte berömma mig för mycket, för annars lär jag bli lat imorgon. Det är imorgon jag måste få mer gjort så att det bara återstår att se över tentorna. Jag hann till o med göra rent toa o handfat som jag velat göra i veckan :) Så nu är de rena o fina!
 
Jesús ringde och han lät glad, för det hade gått bra med jobb och sånt :) Däremot tror jag han är jättetrött, för han sov inte bra i natt.
Jag saknar honom lite nu, men blev iaf glad att höra honom.
 
Hm...ja visst är det fredag kväll, det skriks som bara den utanför... vet inte varför de skriker o har sig, antagligen är de väl fulla nog att de inte vet hur högt de "pratar"...


Hemma själv...

Idag åkte Jesús tillbaka till Sthlm för lite jobbärenden och andra saker. Han ska även ta med sig cyklar hit med hjälp av hans föräldrar. Det går ju att cykla utmärkt här i Västerås, och så slipper man betala massa bussavgifter. Så ekonomiskt blir det. Synd bara att vi inte fick hit cyklarna tidigare, men det går verkligen INTE att ta hit cyklar på något sätt mer än med bil...! Ja, jag har suttit o tagit reda på hur man kan ta hit cyklar, men man får inte ta dem på SJ-tågen, inte på vissa regionalbussar, och pendeln kan man bara ta cyklar vid vissa tidpunkter vilket begränsar allt rejält... Vi tänkte på att köpa cyklar här, men det finns inga som är billiga nog, allt kostar så mycket...
Så till slut kunde hans föräldrar ta en dag då de kan ta cyklarna med hjälp av bilen på söndag. Hoppas det kommer gå bra.
 
Så ja, nu sitter jag här hemma själv, jag började med att tvätta kläder på morgonen. Och sen har jag suttit o pluggat, skriva på hemtentorna. Det har ändå gått ganska bra måste jag säga. Kanske går ut en sväng innan jag fortsätter att plugga. Däremot har inte en av böckerna vi behöver kommit fram än... Jag har suttit o väntat på den hela veckan, men den har inte nått fram... Trodde CDON var snabb med leveransen.
 
Dessa säljer de i Hemköp :P haha
 


Lång skoldag

Idag var det heldag i skolan, men intressant sådan! På eftermiddagen hade vi vår första studieteknik föreläsning. Den var inspirerande även om jag nästan vet att jag kommer göra hälften av vad som sades. Men blev tillräckligt inspirerad för att förbättra hur jag pluggar nu! Först ska jag planera betydligt bättre. Jag har varit bra på att planera, men med tiden har det sjunkit lite i taget, och nu planerar jag knappt... Kanske smått påverkad av Jesús, som lever utan planering. Hans livsstil är i princip att ta saker som de kommer. Vilket funkar bra, men inte om man som jag pluggar heltid.

Fick höra att en tjej som bor här och går i min klass fick sin cykel bestulen... Usch, tråkigt att det händer. Vi bor egentligen i ett fint område, bortsett från vår egna byggnad. Så det känns konstigt att stölder ändå sker...

Ikväll hann jag plugga kanske 2h. Imorgon blir det säkert plugg nästan hela dagen.



Efter en hel förmiddag

Ja, efter en hel förmiddag av konståkning, fick jobba till kl.13 t.o.m. så åker jag hem till Västerås där min Jesús väntar på mig. Igår kväll var det kulturnatt i Västerås som jag missade tråkigt nog.

Jag var hur hungrig som helst efter att jag jobbat, men mamma hade fixat japansk lunch så jag åt mig mätt! Jättegott!

En bild på Mio igår kväll :)



Kan inte somna..

Gah, kan inte somna nu när jag ligger här. Måste upp vid 6-tiden för att jobba på isen. Om jag inte sover nu blir jag ett tröttmonster...



Snart på väg till Sthlm

Snart är jag på väg hem till Sthlm. Ska jobba imorgon tidigt tidigt i ishallen. Det var ändå två veckor sen sist.

Det har varit fint väder de senaste veckorna, och så kom regnet igår kväll och idag regnar det hela dagen.
Igår rostade jag ny müsli. Det blev kanske bättre än första gången eftersom jag nu vet hur man gör :D Mamma skickade med mig en mini-ugn och det är med den jag rostar müslin. Den är smidig och snabb, så det är lätt att använda den, förutom att den blir inte jämnvarm, utan den är varm i mitten och på utkanterna så kommer inte värmen lika starkt. Tur är så ska man röra om i müslin medan man rostar den, så det blir oftast ganska jämnrostat ändå :)

Har ont i ryggen... Ibland är det sängens fel. När man hyr lägenhet här så inkluderas säng, och den är typ rätt gammal så fjädringen är dålig och sängen i sig är inte alls så bekväm... Vill flytta till något nytt ställe snabbt!

 


Försöker plugga, men min mage...

Sitter i skolans bibliotek såhär efter seminariet. Det gick bra på den förresten!
Men min mage är så seg..! Vet inte om yoghurten och mackan har gjort den seg men det känns som jag har en stor bulle där som ligger och jäser. Känner mig så seg att jag knappt kan tänka! Usch, att det ska vara såhär när man faktiskt sitter och kämpar med plugget.



I miss you...

Tänk att man kan sakna någon trots att det inte gått så många timmar sen sist... Jag saknar Jesús, han har åkt tillbaka till Sthlm för jobb. Och jag saknar honom redan.


Lite bilder från veckorna som gått :)

Ja, jag håller på med att förbereda mig inför morgondagens seminarium.... Men har också lagt in bilderna på datorn från veckorna som gått :)
 
Lite bilder från lite allt möjligt.
 
På med skridskorna!
 


 
Ja också hade vi teori förstås.
Vi fick även ta glass under pauserna :) gott gott!

 
 
En av de första "föreläsningarna" innebar att göra ett snyggt hus till vår förenings maskot, bävern Berit.

 
 
I Västerås finns det lite annorlunda sittplatser sådär lite här och var i stan.

 
 
Jag gjorde min egna müsli för första gången och det gick bra!! Den var god också! Fick recept från Johanna :)

 
 
Första sittningen! Det var roligt! Jag hade kul och lärde känna fler folk!

 
 
Sittningen.

 
 
En av aktiviteterna var studentolympiaden. Sista "grenen" var det här:

 
 
Sist men inte minst, en bild jag hittade på Reddit. Haha kunde inte sluta skratta när jag såg den här:

 


Jag kommer inte igång..

Nu har det gått riktigt lång tid sen jag skrev här senast. Fram till nu har det hänt väldigt mycket inom loppet av ett par veckor...! Fattar inte att det bara gått lite mer än två veckor, det känns som minst en månad!

Fram till nu så har jag hunnit gå på en tränarutbildning med SKF (Svenska Konståkningsförbundet). Det var roligt och lärorikt! Den här kursen var betydligt bättre än de andra jag gått innan. Vi var på Arlanda, så vi bodde i Eurostop, eller ja, hotellet låg i Eurostop. Men vi gick fram och tillbaka där inne varje dag flertal gånger.
Efter den kursen skjutsade mamma mig direkt till Västerås, tillsammans med Jesús. Jag var redan lite nervös inför nästa dag för det skulle bli min första skoldag.

Just det, jag fyllde 25 år mitt i kursen också, tillsammans med en annan tjej som också fyllde 25, samma år och samma datum! Som dessutom var storasyster till en gammal teamkompis!

Så kom första skoldagen. Jesús guidade mig lite snabbt genom skolan och när vi stod på kö till infodisken så träffade vi på Karina! Vi trodde hon redan hade gått klart skolan, men hon har en termin kvar med praktik. Så vi satte oss tillsammans för att äta lunch mitt ute i solen.

Sammanfattningsvis, så har vi haft 2 rookie-veckor, fulla med aktiviteter varje dag. Jag var inte med på allt, men hängde på ibland, vilket var bra för jag hann lära känna lite fler från klassen då. En tjej bor till och med i samma byggnad som jag!

Nu ska jag egentligen sitta med förberedelse inför morgondagens seminarium. Men det händer inget i mitt huvud. Och så ska jag hinna ta en dusch och lägga in en tvätt om en kvart. Äta ska jag också göra. Ja ibland har dygnet för få timmar.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!