Värme och regnkaos

Den senaste tiden har vi haft det varmt, lite varmare än vad jag är van vid att ha här i Sverige. Det är liksom så skönt och behagligt även om klockan är midnatt! Det är ju bara för underbart! Så när jag går med Mio sent på kvällarna så är det verkligen skönt, inte för varmt, inte för kallt.
 
Måste dock nämna söndagens åskoväder. Det var helt otroligt! Det hade regnat lite på förmiddagen, men när det slutat regna gick jag till tåget. Skulle åka till stan för att träffa Therese och Johanna. Missade tåget för att jag väntade på Johanna, så fick sitta där i 20 min till. Helt okej för min del iofs.
När tåget väl kom och vi började rulla så började det småregna såg jag från fönstret. Men ju längre in mot stan vi åkte så ökade regnet markant! Halvvägs så var det rena regnstormen! Skulle man ut i det här blir man blöt inom en sekund, så mycket regnade det! Jag brukade jämföra regnmängden med en vanlig dusch när jag var liten, och det här var minsann mer än en vanlig dusch! Så började det blixtra till några gånger och därefter hörde man åskan. Men när vi var vid Karlberg så blixtrade och åskade det samtidigt.
 
Vi hann kliva av pendeln och jag blev som sagt inte blöt alls. Men regnovädret fortsatte och precis när jag gått upp för trapporna till väntsalen säger de i högtalarna att samtliga pendeltåg slutat åka för att det blivit strömavbrott här och var på banorna. Jag hann alltså precis gå av ett tåg innan det stannade till helt.
Vi tre fick vänta ut det värsta på olika håll, ringde Johanna för att se om hon kanske satt fast i ett tåg, tack o lov var hon fortfarande hemma. Therese väntade också med att gå ut. Efter någon timme blev det lugnare och vi kunde börja samlas igen. Vi skulle mötas kl.13, men det slutade med att vi blev samlade först ett par timmar senare.
 
Men jag slapp bli blöt eller få en blixt i mig, så jag var ändå nöjd. Tur i oturen.
 
Åt denna goda glass förra veckan:
 
Innan regnovädret:
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!